Het festivalseizoen is in volle gang en dit weekend mag er dan ook geen ontbreken. Voor mij voelt het als een thuis wedstrijd. Church of Techno in Groenlo. Omdat ik zelf uit de achterhoek kom en wel eens lange tijd onderweg ben, naar onder andere Awakenings en Rotterdam Rave, is dit wel even lekker.

Dit festival is nieuw voor mij, wat er precies te verwachten is geen idee maar aan het weer gaat het in ieder geval niet liggen. Ik stap de auto in, die ondertussen ook op standje crematie staat, klaar om naar mijn favoriete muziek te luisteren: Techno

Bizarre combinatie op Church Of Techno

Eenmaal de auto geparkeerd kan het niet missen. De harde bass, het is een genot voor mijn oren. En wat een combinatie, kerk + techno, een geweldig idee hoor Church Of Techno. Altijd eenmaal binnengekomen op een festival is het voor mij standaard om eerst de plek te verkennen. Nu dus ook. Om mij heen zijn al meerdere mensen aan het dansen en aan het genieten van de muziek. In hun linker hand een verkoelend drankje en in hun rechterhand een waaier waar ze flink gebruik van maken. Zonnebril op en puur genieten! 

Rechts langs de kerk kun je doorlopen naar de lounge plek. Een plek die misschien wel net zo belangrijk is als de stage. Vooral met dit weer moet je af en toe even goed kunnen relaxen. Dat kan hier zeker. Iedereen gaat lekker bij elkaar zitten, of je elkaar nou kent of niet.Gesprekken worden gevoerd, intstagrams uitgewisseld en nieuwe vrienden worden er gemaakt.

Publiek kan niet stilstaan

Na dit gezien te hebben is het mijn beurt om de techno van deze kerk te ervaren. GD_connect draaide tot 17.00 uur waarna Thimo Konings achter de dj booth te staan, een B2B met Locus Error. En wat is dit lekker om mee te beginnen. Niet al te hard maar een heerlijke swing geven zij eraan. Dat zie je ook aan het publiek. Stilstaan lijkt hier niet toegestaan. Het is het begin van de avond en er staan aardig wat mensen om mee heen. Jong, oud, 100e festival, 1e festival, iedereen is hier. En iedereen heeft het leuk met elkaar. Er hangt een fijne, ontspannen sfeer.

De wissel komt eraan en Spartague neemt het over. Er wordt een wat hoger tempo ingegooid. Dat betekend voetjes van de vloer en handen in de lucht. Dit is genieten voor mij. De komende 2 uur ben ik dan ook niet van de stage weggelopen. Tot het moment dat mijn maag begint de knorren. Even een hamburger erin, energie weer op maximaal en we kunnen weer terug!

Kerkelijke verlichting

Met de avond die valt, de zon die onder gaat, worden de lichten bij de stage feller. De kerk die licht op met elke beat, wat een heel gaaf effect geeft. Remco Beekwilder sluit af vanavond. Hij is niet zo standaard maar heeft opvallende tunes ertussendoor en maakt gebruik van vette effecten. Het is een goede closing. 

Festivallovers en Church of Techno. Bedankt dat ik hierbij mocht zijn, ik heb er 100% van genoten. Muziek en locatie was briljant. En het was top georganiseerd. Hoorde dat er ook een Church Of Techno indoor editie is? 😉