Afgelopen zaterdag 3 september was het eindelijk zover, Church of Techno by Magic Festival was aan en hoe! De Oude Calixtuskerk in Groenlo, ook wel Sint-Calixtuskerk genoemd, was omgetoverd tot ware techno tempel en ravers konden hier een geweldige show ervaren.

Line up

Church of Techno had dit jaar een dikke line-up met goede namen:

[ux_gallery ids=”76676″ style=”none” type=”grid” grid=”2″ col_spacing=”xsmall”]

28 graden en Techno

Aankomend in Groenlo kon ik mijn auto parkeren achter de kerk zonder parkeerticket wat toch echt wel fijn is. Bij de ingang werd ik opgewacht door de hardwerkende ticketscan dame met haar vriendelijke lach, altijd fijn als je merkt dat mensen hart voor de zaak hebben en je met een lach ontvangen. De middag begon om 13:00 uur en buiten was het warm maar binnen de dikke muren van De Oude Calixtuskerk was de temperatuur zeer aangenaam.

[ux_gallery ids=”76679″ style=”none” type=”grid” grid=”2″ col_spacing=”xsmall”]

Gelijk sfeer

Buiten de kerk zag ik overal leuke picknick tafels staan waar al veel mensen zaten. De sfeer zat er al goed in en dit proefde ik meteen. Mijn nieuwsgierigheid wilde toch door naar binnen in de kerk om te kijken wat de mannen van District East Events ervan gemaakt hadden. De lichtshow deed meteen zijn werk doordat het in de kerk al deels donker was.

[ux_gallery ids=”76664″ style=”none” type=”grid” grid=”2″ col_spacing=”xsmall”]

Munten scoren

Bij de munten stond ik maar kort in de rij omdat de medewerkers er de gang goed in hadden. Alles liep gesmeerd en mijn drankje was bij de bar ook snel gehaald. Het was nog rustig maar ik merkte wel dat de barmedewerkers er zin in hadden en open stonden voor een praatje. Op een locatie zoals deze kan je niet makkelijk foodtrucks inzetten en heb je maar beperkte ruimte voor catering en andere versnaperingen. Bij de grote bar waar je de drankjes kon bestellen was ook een catering gedeelte waar men iets warms kon krijgen. Zelfs fruit werd er verkocht. Altijd fijn een banaan met dit mooie klimaatje.

[ux_gallery ids=”76661″ style=”none” type=”grid” grid=”2″ col_spacing=”xsmall”]

Oude bekenden

Als je vaker naar techno feestjes gaat kom je vaak wel oude bekenden tegen waardoor je gelijk weer kunt bijkletsen en je meteen weer thuis voelt. Nu voel ik mij altijd snel ergens thuis, maar ik kan me voorstellen dat mensen het fijn vinden om herkenning te hebben en dat heb je toch wel op festivals. Mijn middag ging daarom ook snel voorbij en voor ik het wist was de kerk al redelijk vol gelopen met technolovers die klaar waren om flink te beuken want het avond programma stond warm te draaien met hard snoeiwerk.

[ux_gallery ids=”76659″ style=”none” type=”grid” grid=”2″ col_spacing=”xsmall”]

Lichtshow en decoratie

Wat mooi is aan een binnen locatie zoals deze weet je dat je met lasers en rook veel effect kan maken. De zwarte lange gordijnen en het grote kruis waren dan ook een mooie decoratie wat weer tot zijn recht kwam samen met de dikke lasers en techno beats. Je zag de bezoekers genieten en de danspasjes zaten er flink in.

[ux_gallery ids=”76662″ style=”none” type=”grid” grid=”2″ col_spacing=”xsmall”]

Hoogtepunt

De avond was al aardig op gang en eigenlijk vanaf half 8 stond De Oude Calixtuskerk aan, daar waar A*S*Y*S zijn set starte heeft hij een hele dikke set neergezet waardoor iedereen even helemaal gefocust was en de avond begonnen was. En Tham daarop volgend met zijn heerlijke Berlin Sound. En als kers op de taart Rikhter live met veel melodie in zijn set die een geweldige afsluiter gaf.

[ux_gallery ids=”76665″ style=”none” type=”grid” grid=”2″ col_spacing=”xsmall”]

Als de tijd snel gaat

Helaas ben ik niet tot het einde gebleven, maar dat mag de pret zeker niet drukken. Church of Techno was een unieke ervaring, een prachtig festival dat je niet mag missen. Als je gek bent op techno en niet vies bent van lekker beuken, dan zou ik de facebook pagina van Magic Festival even goed in de gaten houden want van horen zeggen komt er een editie in januari 2023, ik zou dit zeker alvast even omcirkelen in je agenda. See you next year!!

Foto’s Jorrit van de Kolk