Op 13 juli 2019 was het weer zover: Daydream festival. Nu voor de tweede keer op Aquabest en niet meer zoals vroeger in België. Voor mij ideaal, omdat het nu op fietsafstand is. De vorige edities in België heb ik nooit meegemaakt, maar de eerste editie in Best was enorm geslaagd!

Daydream Aquabest: dagdromen in de regen

Ik was natuurlijk benieuwd of het dit jaar nét zo leuk zou worden. Helaas zat het weer dit jaar totaal niet mee. Tijdens Daydream 2018 was het maar liefst 15 graden warmer en 10 keer zonniger. Op ons fietsje onderweg naar het festival hebben we twee keer moeten schuilen. Dat beloofde wat…

Als pers voor Festival Lovers konden we zo doorlopen, maar er stonden sowieso gelukkig nergens lange rijen. Binnen no time hadden we muntjes en een kluissleutel gehaald: op naar de stages!

Helaas kwamen we niet ver, want het begon wéér te regenen. Dat kun je in Nederland natuurlijk niet voorspellen, maar er waren gelukkig enkele overdekte stages. Toch neemt het wel wat van de sfeer weg, maar daar kan Daydream niet heel veel aan doen.

Bad dream!?

Dat we moesten schuilen vond ik helemaal niet erg. Dat deden we namelijk bij Bad Dream, de stage waar o.a. Toneshifterz, Phuture Noize, Brennan Heart, Wildstylez en AudioTricz optraden. Ondanks de regen was er daar genoeg plek om los te gaan, wat was dat ge-nie-ten!

Verder was er een Claptone, Daisy, Herrie met Gerrie en Inzanity stage. Voor ieder wat wils! En als je in de tussentijd je nagels of haren wilde laten doen, een tijdelijke tattoo wilde laten zetten of een massage wilde, dan was ook dat gewoon mogelijk 😉 Echt even helemaal ontspannen dus.

Maindream & Dream Bucket

Toen het eenmaal weer droog was, besloten we de mainstage (die in dit geval natuurlijk de Maindream heette) te bezoeken. Quintino draaide goed, maar druk was het er rond etenstijd helaas niet.

Over eten gesproken: er waren genoeg food stands en je werd overal snel geholpen. Ook voor de mensen met een glutenallergie en vega(n) dieet waren er gelukkig mogelijkheden. Iets meer zitplekken om even rustig te eten had van ons overigens wel gemogen!

Toen ons eten een beetje gezakt was, genoten we nog heel even bij de Bad Dream stage, maar uiteindelijk belandden we bij Dream Bucket. We kregen een half uurtje van Lil Kleine mee (die gek genoeg toch weer het hele grasveld vol mensen kreeg) en genoten daarna van Puinhoop Kollektiv.

De Maindream stage hebben we de rest van de dag niet meer gezien, want Outsiders sloot de avond bij de Dream Bucket stage zó vet af dat we daar niet meer weg wilden. Helemaal uit je plaat gaan, met spierpijn als gevolg…

Daydream festival 2020?

Net zoals vorig jaar hebben we ook dit jaar weer een hele gezellige dag gehad op Daydream festival, zelfs ondanks de regen. We willen volgend jaar zeker weer gaan dagdromen op Aquabest, maar hopen dan toch wel op een zonnetje en paar graadjes meer hoor…

Daydream, see you in 2020! ☆