Dagvlinder Festival 2021 – Lekker fladderen

Dagvlinder Festival

De Onderzeebootloods

Samen met een vriendin zou ik gaan fladderen op Dagvlinder festival. Op het laatste moment kon zij door omstandigheden niet meegaan. Dat weerhield mij er niet van om toch naar het festival te gaan. Dan maar alleen want, ik had niks te verliezen, alleen maar ervaringen te winnen. Dagvlinder festival is een Deep- en Techhouse festival wat wordt gehouden in de Onderzeebootloods in Rotterdam. Dit ligt direct aan de Nieuwe Maas en heeft een industriële sfeer.  

Nieuwe vrienden

Vanaf Rotterdam Centraal was het een klein half uur met de pendelbus. Eenmaal binnen in de loods kwam je binnen in een grote hal. Door de vrouwen op stelten met blauwe vlinder pakken aan, wist je meteen dat je op Dagvlinder festival was. Ik kocht een kluisje en een aantal munten. Vervolgens ging ik naar de WC. Hier waren gezellige toiletjuffrouwen hard aan het werk om een aangenamere ervaring van te maken. En ik maakte hier gelijk al vrienden maar, ik had ook dans drang en besloot om bij de verschillende stages te kijken.

Dagvlinder

Ik zie door de bomen het bos niet meer

Je had twee stages op het festival. De Dagvlinder stage had grote raampartijen waar met grote letters Dagvlinder stond. Het zag er best wel vet uit. Je kon natuurlijk niet naar buiten kijken en dat wilde je ook niet want je wilde alleen maar dansen. De nachtvlinder stage was een donkere zaal. De stage was verrijkt met grote vlinders op het podium. Wat ik erg leuk vond aan deze locatie is dat je grote platforms had in het publiek, een soort podium waar je op kon dansen. Ik ben zelf erg klein en als er lange mensen voor mij staan, zie ik vaak niks meer van het podium. Door op deze platforms te dansen had ik zelf meer overzicht op het publiek en zag ik zelf ook nog iets van de dj.

Oud maar goud

Wat mij ook opviel is dat er een ouder publiek rondliep op het festival. Dat maakte het niet minder gezellig, integendeel. Deze mensen weten hoe je een feestje bouwt! In het rokershok heb ik heel wat vrienden gemaakt, waardoor ik op het festival om de 10 meter weer iemand tegenkwam die ik inmiddels kende haha. Wat dat betreft raad ik iedereen aan om een keer alleen naar een festival te gaan. Je moet even de drempel over, maar eenmaal binnen wordt de ervaring alleen maar leuker.

Dagvlinder DJ

Doofstom

Tussen het vrienden maken door heb ik natuurlijk heel wat gedanst. Zo heb ik een setjes meegepakt van Karim Soliman, Prunk en Franky Rizardo. Ik ging erg lekker op de beats van Michel de Hey en de afsluiter van de avond was toch wel Benny Rodrigues. Het hele festival verzamelde hier om de dansen op zijn beats. En wat draaide hij hard, letterlijk. Op het laatste moment ging de bass zo hard dat ik oordoppen nodig had omdat ik anders doofstom terug zou gaan naar huis. De bass trilde zo hard door je lichaam dat al mijn haren recht overeind gingen staan. Ik had dit echt nog nooit meegemaakt op een festival. Al met al zeker geen spijt dat ik dit festival in mijn eentje heb gepakt. Een ervaring en heel wat vrienden rijker, ging ik fladderend naar huis. 

Festivallover Eline

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial