Het zonovergoten weekend van 12 augustus vond de 27ste editie van Dance Valley plaats. Begonnen als een dance festival, maar Dance Valley 2023 is uitgegroeid tot zoveel meer. Met een veelbelovende line-up en bekende namen als headliners beloofd het een must-go festival te worden.

Het terrein van Spaarnwoude in Velsen staat helemaal vol. Vol met dansende mensen, groots uitgepakte stages en veel activiteiten. Met 7 stages die Dance Valley 2023 aanbiedt met verschillende muziekstijlen, allemaal volledig in thema met het genre, is er voor iedereen iets wat je aanspreekt.
Dance Valley 2023

De Stages

Natuurlijk kennen we allemaal de Mainstage, dit jaar met namen als La Fuente, KAAZE, Lucas & Steve en Tiësto die de sluiting verzorgde. Maar wat het zo leuk maakt aan Dance Valley is dat er zoveel meer te ontdekken is. Blijven plakken bij de main kan natuurlijk, maar de afwisseling in muziekstijlen bij de stages geeft het gevoel alsof je op meerdere kleine festivals aanwezig bent. Ieder met een eigen sfeer. Tijdens het heen en weer hoppen tussen de MainStage, Hardstyle, Trance & Melodic, Urban/Electric, Disco Tropicana, Techno en House & Tech house is er meer dan genoeg te doen. Het immense terrein staat vol met leuke activiteiten waar volop gebruik van wordt gemaakt door de bezoekers. Of je nou je haar wilt laten doen, abseilen, een rondje reuzenrad het kan allemaal. Ook aan eten geen tekort. De verschillende foudcourts hebben genoeg in de aanbieding, en ook als je de drankjes van de standaard bar zat bent zijn er genoeg andere opties op het terrein.

De Line-up

Bij binnenkomst zien we dan ook dat de stages allemaal aardig vol staan met bezoekers. Natuurlijk zijn we als eerste even gaan kijken bij de main waar we een stukje van de set van Dubdogz hebben meegepakt. Vanwege de grote line-up (+100 artiesten!) van Dance Valley had ik van te voren al gekeken naar welke sets ik echt toe wilde. Want in verhouding heb je weinig tijd en heel erg veel te zien. Om 18:00 uur kwam dan ook Bart Skillz bij de techno stage die we graag wilde zien. Na onderweg nog even een verfrissend ijsje gewonnen te hebben, stapten we de donkere tent van de techno stage in. Met zijn melodische set, de donkere setting en de laser shows kwam je in een totaal andere, maar zeer fijne vibe binnen. Je blijft al snel hangen, en de tijd vloog voorbij. En natuurlijk, save the best for last, de laatste uurtjes van het festival komen de headliners. We hebben het nog voor elkaar gekregen om te genieten bij Team Rush Hour, Avao, maar het was opschieten. Wij wilde absoluut niet de sluiting van Tiësto missen op de mainstage.

De sluiting

Na 15 jaar kwam Tiësto terug op Dance Valley voor de sluiting. Een begrip natuurlijk in de EDM. Rond een uur of 21:00 begon de kuil bij de MainStage vol te lopen met bezoekers die het ook niet wilde missen. En terecht, want hij zette een dikke fantastische sluiting neer. Goede muziek en de visuele waren om bij weg te dromen. De feedback die ik er over hoorde bevestigde dat ook. Echt een hoogtepunt van de dag.

Dance Valley 2023

Al met al is Dance Valley een echte aanrader. Een must-go inderdaad. Er is ontzettend veel aandacht geschonken aan het gehele concept. De variatie in de muziek, de line-up, de aankleding, de hele ervaring is iets wat je echt niet wilt missen. Zeker weten dat je je de hele dag kunt vermaken, ongeacht waar je voorliefde ligt. Dance Valley 2023 bedankt en tot volgend jaar, we zijn benieuwd!
Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Lisa (@lisascholte_)