Als er één festival is dat snel uitverkoopt, dan is dat Into the Woods wel. Zo zat ik vorig jaar met 2 laptops, 4 telefoons (inclusief die van het meisje dat onze wenkbrauwen doet) en een tablet klaar. In de woonkamer van mijn ouders in Limburg. Panisch ieder apparaat aantikken, zodat het scherm niet op zwart zou gaan. 10 zenuwslopende minuten later lagen er 6 kaartjes in mijn digitale postvak.

Of het aan mijn locatie lag, de vastberadenheid of gewoon geluk, wij waren erbij! Niet goed voor je hart, dat soort perikelen. Dit jaar besloot ik het dan ook anders te doen. Gewapend met een spiegelreflex (die aardig wat vragen opleverde), mijn beste technobroek en een perskaart verdwaalde ik afgelopen zaterdag door de bossen op de 9e editie van dit Amersfoortste festival. Ik neem je mee op avontuur!

into the woods festival into the woods review

De weergoden zijn ons goed gezind

Waar we vorig jaar onze dansjes moesten doen in regenlaarzen en een regenjas (we zijn verdomme toch niet van suiker!) waren de weergoden ons dit jaar een stuk beter gezind. De 22 graden en het heerlijke zonnetje zorgden ervoor dat jassen en truien snel in kluisjes verdwenen. De glitter op onze gezichten (en in mijn tas…) glitterde mooier dan ooit tevoren en de koude drankjes vloeiden rijkelijk.

Aankleding en sfeer

Wanneer je het festivalterrein oploopt en je je houten drankmunt (+1 voor hardcups) hebt bemachtigd, kan het avontuur beginnen. Overal waar je kijkt zie je DIY versieringen, gekkigheid, kunst. Ieder rondje is anders. Oma’s en opa’s op scootmobielen met kaboutermutsen op hun hoofd, een stapel matrassen met een trapje ertegenaan, een MILF bar (inclusief seksuele voorlichting), fluoriserend garen in de bomen, een brandweerwagen, een ronddraaiende schijf (levensgevaarlijk, maar wel vermakelijk) en vooral heel veel blije mensen. Gooi daar nog wat flauwe quotes, gouden glitter rolschaatsen en een gigantische disco raket bij en succes gegarandeerd.

Rolschaatsen aankleding into the woods Raket into the woods opstijgen

Zodra de avond valt

Zodra het donker wordt, wordt het pas echt genieten. Vele telefoons komen tevoorschijn om de ondergaande zon vast te leggen. En geef mensen eens ongelijk. Die laaghangende zon tussen de bomen, die prachtige versiering op de achtergrond en de flarden rook die voorbij zweven: het geeft iets magisch.

En als jij dacht dat je doorhad hoe het festivalterrein in elkaar zat, dan heb je het goed mis. Want zodra de zon verdwenen is, bevind je je op een compleet andere plek. Dan komen de technotijgers tevoorschijn, raak je de weg kwijt. Compleet gedesoriënteerd probeer je je weg te vervolgen naar het Beukenbos. Want die was toch daar? Of toch niet?

Muziek

Niet geheel onbelangrijk natuurlijk, de muziek op een festival. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik weinig kaas heb gegeten van DJ’s en hun sets. Maar wat ik wel weet is dat ik geen moment heb stilgestaan. Het mooie van Into the Woods is dan ook de verscheidenheid aan genres. Of je nu wil beuken, wil swingen, met je heupen wil draaien of gewoon een beetje met je armen wil zwaaien. Het kan hier allemaal. En met namen als “beukenbos”, “takkenstage” en “into the groove” kan het natuurlijk niet mis gaan. Je komt hier niet voor grote namen, je komt hier om nieuwe artiesten te ontdekken. Verborgen pareltjes te vinden. Mijn favoriet? Brass Rave Unit.

space bril, caleidoscoopbril

Helaas gaat om 12 uur stipt de muziek uit. Onze taxi zou ons om 1 uur op komen halen. Het mooie aan Into the Woods is dat je niet meteen massaal richting de kluisjes wordt geduwd. Er zijn nog genoeg plekken om even op te warmen bij een kampvuur (‘s nachts koelt het toch wel af), even een kopje thee te halen met een plakje cake (ja, echt. Inclusief struik) of gewoon even je ogen uit te kijken naar al het moois dat voorbij komt gehuppeld, onderweg naar de after.

We zijn inmiddels een paar dagen later, dinsdag (die van de bekende dip), maar ik ben nog zo in de zevende hemel dat deze blog bijna zichzelf schreef. Alles wat ik aanraak glittert, de groepswhatsapp staat nog steeds roodgloeiend, en ik kijk terug op een geweldig weekend. Tot volgend jaar!

ADE Weekender Into The Woods

In het Amsterdam Dance Event weekend zal Into the Woods opnieuw acte de présence geven en wel op het industriële NDSM terrein. Het belooft 19 en 20 oktober een knaller te worden en er zijn nog enkele kaarten te koop. Dus gratis tip: wees er snel bij 😉 De line-up liegt er niet om met namen als Agoria, Kink, Afrobot, Roman  Flügel and many more to come. Lekker los in het bos op ADE. Wij zijn er ook weer bij dan met Festival Lovers.