Extrema Outdoor 2021 – De Belgische Techno Hemel

Drang, feestdrang. Drang om te dansen, drang om te knuffelen en te lachen, drang om mensen te ontmoeten. Ik moest en ik zou afgelopen weekend naar een feest gaan want ik hield het niet meer. En daar kwam het antwoord, Extrema Outdoor Belgium dook op in mijn Social Feed. Extrema Outdoor is een groot festival in Nederland maar wordt sinds 2009 ook in België gehouden. Gelukkig net over de grens waardoor wij Nederlanders makkelijk een feestje mee konden pakken. En wat voor feestje. Noem dit maar gerust ‘De Feesthemel’. In Nederland zijn sinds deze week de feest poorten half opengebroken, maar in België kon dit dus al eerder.

Extrema FestivalFestival BelgieExtrema Outdoor

Rave-genoten

Samen met mijn rave-vriendin kocht ik een kaartje inclusief partybus. We werden om 09:30 uur opgehaald op Rotterdam Centraal samen met zo’n 100 andere feestverlangers. Na een busreis van 2,5 uur kwamen we aan in België bij een groot bos. In de rij, bij de ingang van het festival, kwamen we er al snel achter dat er meer landgenoten waren met diezelfde ravedrang. We lieten onze codes en kaartjes checken en haalde vervolgens een locker en wat munten. Dit alles ging vrij vlot. Het was een bloedmooie herfstdag die als zomer aanvoelde. Mede hierdoor kon deze dag niet mooier.

Voor ieder wat wils

In totaal waren er 8 stages met allemaal een andere feeling qua muziek en visuals. Er was dus voor ieder wel wat wils. Van een rauwe techno tent waar je helemaal los kon gaan, tot aan lekkere house plaatjes bij de Aperol Spritz stage. Ook was er een secret stage aanwezig van Desperados. Waar die was? Ik heb hem nooit gevonden haha. 

Elk rondje is anders

We besloten eerste instantie om een rondje te lopen over het terrein om alle stages even te bekijken. Maar dat rondje hebben we eerlijk gezegd nooit afgemaakt. Halverwege strandde we bij een band die midden op het pad aan het spelen waren. Mensen dansten op de beat en zongen mee. Het was een vibe en je voelde gelijk al dat we dit gemist hadden met zijn allen. Die saamhorigheid. Ik draaide me om en ik liep tegen een vriend op uit Nederland. “Dat ik jou hier tegen kom. Thuis zie ik je nooit.” Dat is misschien ook de festival community. Hier zie je elkaar. Hier ontmoet je elkaar.

Klapper van de dag

Het handige was dat de stages allemaal een nummer hadden in plaats van een specifieke naam. Deze waren daarom makkelijk te onthouden. Na het half afgemaakte rondje besloten we om naar de harde Techno tent te gaan waar we als eerste langs kwamen bij binnenkomst “District 6”. Hier gierde loeiharde Techno klappers door de speakers die werden verrijkt met een grote lichtshow. We verzamelde hier voor onze favoriete artiest TRYM. Een dj waar ik sinds de lockdown een crush op heb. We hebben bij Verknipt al een set van hem mogen meemaken en toen droop de condens van de tent af. Gek genoeg kwamen we iedereen weer tegen met wie we bij de ingang in de rij stonden, en opeens stonden we met een grote groep Nederlanders te beuken op de muziek. 

Deze set ging door het dak. Vanuit de zijkant van de tent zagen we de zon ondergaan, terwijl in de tent de lichten net zo hard gingen als het publiek op de muziek. TRYM draaide zo hard dat het publiek niet te houden was. Ik zal deze set dan ook niet snel vergeten. De energie van al die mensen, wow. TRYM sloot af met het bekende Franse nummer Desenchantee, waar iedereen op mee zong. Toen we uit de tent kwamen was het inmiddels donker. We hebben zo optimaal genoten dat ik gewoon moest bijkomen hiervan. 

Extrema Outdoor

Nieuwe ravemaatjes

We gingen op een bankje zitten om een beetje naar mensen te kijken en raakte aan de praat met andere Nederlanders. Samen besloten we een rondje te maken over het terrein. Want zelfs dit hadden we gemist, mensen kijken en zien genieten.
De avond  sloten we af met een set van Maceo Plex bij Distrikt 5. Een rustige melodische set met een spacende lichtshow. Ook dit was weer zo’n vibe. Het laatste uurtje zijn we naar Distrikt 6 gegaan, want niemand minder dan Pan-Pot sloot de avond af. Grappig om te zien dat elke stage zo’n andere feeling had, maar alles was zo lekker. Je wilde eigenlijk overal bij zijn maargoed, op een festival moet je keuzes maken. De avond werd afgesloten met vuurwerk. 

After in de bus

Toen het festival afgelopen was, liepen we met alle festivalgangers door het Belgische bos om vervolgens de partybus te zoeken. We hadden nog 2,5 uur voor de boeg maar zelfs dit was een feest. Extrema Outdoor gaat voor mij in de boeken als een bevrijding. Het was dan wel in België maar wat was dit een ongelofelijk mooi Techno festival. Dit festival is dan ook zeker voor herhaling vatbaar.

Hieronder nog een aantal leuke vibe video’s van Amelie Lens, Pan Pot en Trym @ Extrema Outdoor, Belgium 2021.

[yotuwp type=”videos” id=”EMWXbCcNeMU” ]

[yotuwp type=”videos” id=”5neAjTeY5a8″ ] [yotuwp type=”videos” id=”Hgrw24EQUlA” ]