Na 6 jaar lang een zomerfestival georganiseerd te hebben in het Sloterpark, vond Mystic Garden dat het tijd was voor iets anders. Afgelopen zaterdag 3 februari vierde Mystic Garden haar eerste binnenfeestje. Het festival Mystic Winter Garden vond plaats op het Thuishaven terrein. Wij van Festival Lovers vroegen ons af of deze wintereditie aan het zomerfestival kan tippen?

Mystic Garden Festival Lovers Stage

Thuishaven Terrein

Het winterfeestje van Mystic Garden werd dus op het terrein van Thuishaven gehouden. Als echte techno vlinder moet je wel eens op dit terrein geweest zijn. Thuishaven is aan het eind van metro 50 richting Isolatorweg en ligt vol met zand. Er staan twee circustenten, een loods en een stacaravan, waar stages in gebouwd zijn. Mystic Winter Garden heeft deze fijne locatie afgehuurd voor haar feestje. Wanneer je de thuishaven locatie al zo goed kent als je eigen achtertuin is dit een tegenvaller, want de locatie is dan geen verrassing meer is.

Mystic Garden Festival Lovers locatie

Techno

Je betaalde €27,50 voor een Mystic Winter Garden kaartje, wat 10 euro meer is als een Thuishaven kaartje. Voor een Mystic Winter Garden kaartje kreeg je wel super goede muziek/dj’s terug. Je had vier stages: Mystic Garden, Compound / Terminal one, Treehouse en de Tijdmasjien stage. De Mystic Garden stage was in de grote circustent, waar redelijk rustige en zweverige techno deuntjes werden gedraaid. Treehouse was in de kleinere circustent, waar erg hard en sfeervol werd gedraaid. Compound / Terminal One was in een loods, waar keiharde techno werd gedraaid. De tijdmachine was in een kleine stacaravan, daar werden vooral oude liedjes/hitjes gedraaid.

Mystic Garden

Terminal one / Compound Treehouse
Gabriel Ananda
Arjuna Schiks
Oliver Schories
Mees Dierdorp
Marc Holstege
Formel
Markantonio
Juan Sanchez
Joran van Pol
Dispar Vulgo
JSPR
Daniel Spanjaard – NL

ANOTR
Wouter S.
KlangKuenstler
Relativ
TOMAN
Jacket

 

Mystic Garden Festival Lovers Thuihaven Loods

De ‘Mystic Garden’ ervaring

Mystic Garden staat vooral bekend om haar sprookjesachtige ervaring. Dat viel bij de winter garden wel mee. Er waren slechts een paar mensen van de organisatie verkleed. De locatie was niet mooi versierd, niet mooier dan Thuishaven al was. De hele ervaring van Mystic was er een beetje vanaf. Het zomerfestival van Mystic Garden was geweldig, maar deze winter versie leek wel een probeerseltje. Een feestje op de Thuishaven locatie kan je beter aan Thuishaven zelf overlaten! We kijken hier bij Festival Lovers wel heel erg uit naar het Mystic Garden Festival in de zomer, wat plaatsvindt op 16 Juni 2018 in het Sloterpark.

Meer weten over Mystic Garden kan op de website! Of bekijk de vlog van schrijfster Iris!