De dag was eindelijk aangebroken. Ik mocht voor de eerste keer als festival reporter voor Festival Lovers een dagje dansjes doen en hier wat leuks over vertellen aan jullie! En wat voor een festival; Latin Village! Helemaal mijn straatje, lekkere ‘heup losgooi muziek’ en een super goede sfeer onder de mensen. Samen met Renée ging ik op Latin Village 2019 eens een kijkje nemen en natuurlijk een dansje wagen!

Bij de ingang werden we al goed verwend. We kregen gratis een leuke roze waaier. Renée was haar zonnebril vergeten, maar kreeg een gratis Latin Village zonnebril, super chill!

Onze eerste stop was, zoals altijd, de muntenautomaat. Op sommige festivals kan het soms nog wel eens even duren voordat je aan de beurt bent, maar hier ging het mega snel. Ik kocht 7 munten voor €20,-. Dit is ongeveer €2,85 voor 1 muntje, wat een hele normale prijs is. Helemaal top dus! Nu even snel een drankje halen en verder het terrein op om alles te verkennen.

De main stage ‘Uno’ was zeker niet te missen. Wat een mooie stage en wat paste hij goed bij de sfeer en de muziek! Wij kwamen hier ongeveer om 15:45 aan en iedereen was onderweg naar de mainstage voor het optreden van Ronnie Flex met de Deuxperience Band. Door de vele heuvels op het terrein en de mainstage die in het lage gedeelte van het gebied stond, kon je het podium eigenlijk op elke plek goed zien. Heel handig voor mensen zoals ik, die niet zo lang zijn!

Wij stonden recht voor het podium, maar aan onze linkerzijde zagen we door de heuvel hoeveel mensen er aanwezig waren, insane! Ondanks dat het zo druk was hadden we alsnog meer dan genoeg ruimte om lekker te dansen, ideaal dus.

Na het optreden van Ronnie (wat echt geweldig was), was het tijd om even de maag te vullen. Onderweg naar de food-corner kwamen we nog wat gave dingen tegen. Het Latin Village logo stond verderop op de heuvel, hier kon je vette foto’s maken. Voor wat extra adrenaline kon je in de mega hoge draaimolen (waar wij helaas niet in durfden), maar het was wel heel gaaf om te zien!

Qua eten en snacks kwam je zeker niks tekort. Ik had gekozen voor een lekker broodje kroket, maar er was nog veel meer keus. Pasta, pizza, burgers, loempia’s, friet, noem het maar op. De service was ook hier weer heel snel, ik heb geen een keer in de rij hoeven staan, wat heel erg chill was. Je wilt natuurlijk niet je favoriete artiest missen!

Latin Village
Latin Village 2019

Renée en ik besloten om na het eten even wat verder het terrein te verkennen. Er was een gedeelte wat we nog niet hadden gezien, dus daar gingen we heen. Onderweg kwamen we een hele leuke fotomuur tegen, deze konden we natuurlijk niet overslaan. Ook het uitzicht vanaf de hogere heuvel was erg gaaf!

Na een tijdje te hebben rondgelopen kwamen we een hele leuke stage tegen, de Eastville stage. Deze stage was overdekt, wat kleiner dan de rest en gaf meteen een hele leuke sfeer. Hier waren wat minder mensen, maar juist daardoor was het super gezellig. Iedereen praatten en dansten met elkaar, het was echt heel erg leuk.

En toen was het alweer tijd voor Bizzey! Renée en ik vinden zijn muziek altijd heerlijk om op te dansen, dus dit optreden konden we zeker niet missen. Net als bij Ronnie was dit weer een van de grotere acts waar veel mensen op af kwamen. Het was dus lekker druk, maar wederom was er genoeg ruimte om te gaan en staan waar je wou.

Eastville stage Latin Village

Omdat we de Eastville stage zó gezellig vonden, besloten we de laatste uurtjes hier te besteden. De sfeer was nog steeds even leuk en er kwamen steeds meer mensen op af. Het werd op een gegeven moment zo gezellig, dat we besloten langer te blijven dan gepland!

Onderweg naar de uitgang hebben we nog even genoten van het uitzicht op het terrein in het donker met alle lichtjes. Vooral de mainstage was erg indrukwekkend in het donker. Er was een hele lichtshow aan de gang waardoor we iets te laat weg gingen en moesten rennen voor de bus, maar het was het allemaal waard. Wat was dit festival vet!

Latin Village festival, ik ben fan! Ik ben zeker van plan om volgend jaar dit festival weer te bezoeken. Ik hoop dat jullie mijn report leuk vonden en net zo enthousiast zijn als ik!

Zie ik jou volgend jaar ook op Latin Village? Klik dan hieronder om alvast de website in de gaten te houden voor updates over volgend jaar!