5 redenen waarom je Defqon.1 Weekend Festival in 2023 niet mag missen

Als mensen aan mij vragen wat mijn lievelings festival is geef ik altijd het antwoord ‘Defqon.1’. Maar jij houdt toch van techno? Ja. Maar Defqon.1 gaat boven alles. Defqon.1 is oprecht één van de ziekste festivals die ik ken, zelfs als Techno liefhebber.

Een aantal jaar geleden zag ik video’s van POWER HOUR op Defqon.1. Ik was toen gelijk verkocht. Hier moet ik een keer naar toe, dacht ik. Eenmaal op het festival kwam ik erachter hoe immens groot Defqon.1 wel niet is. Één dag is eigenlijk te weinig om alles van het festival te kunnen zien. De magie van Defqon.1 is ongekend. Mensen lopen rond in de meest gekke outfits. Er zijn meer inflatables dan in de zee van Chersonissos én de sfeer is écht onbeschrijfelijk. Alles aan Defqon.1 is next level. Het publiek, de kwaliteit van de stages en shows, niks kan hier aan tippen. Maar waarom? In dit artikel beschrijf ik vijf redenen waarom jij Defqon.1 Weekend Festival volgend jaar niet wil missen.

[ux_gallery ids=”75775″ style=”none” type=”grid” grid=”2″ col_spacing=”xsmall”]

1. De plaatselijke camping is jaloers

Kamperen is toch altijd een extra stapje te veel voor mensen. Je slaapt slecht of misschien zelfs niet. Maar de camping hoort eigenlijk echt bij de Defqon.1 beleving. Wil jij voor de full experience gaan? Dan raad ik je aan om dit te doen. De camping heeft 5 terreinen en heeft meer dan 50.000 kampeerders. De plaatselijke camping zou hier jaloers op zijn. Elk terrein heeft eigen douche faciliteiten, een lounge area waar je kan zitten en een plek waar je eten en drinken kan halen. Dit jaar was er ook een extra luxe gedeelte met wellness.

Daarnaast was er op de camping een afterparty area, een silent disco en een kermisattractie aanwezig. Er is genoeg variatie aan eten. Na het festival is er een afterparty in een grote tent tot 01:00 uur ‘s nachts. De silent disco duurt tot 03:00 uur. De camping is eigenlijk al een hele beleving op zich. Je zou je hier het hele weekend kunnen vermaken, zelfs zonder naar het festival te gaan.

2. De sfeer is ongeëvenaard op Defqon.1

Op Defqon.1 is sfeer. Iedereen mag er zijn. Hoe gekker, hoe beter. En dat is het mooie aan Defqon.1. Waar je bij een gemiddeld feest niet weet wat je aan moet trekken, maakt dat bij Defqon.1 eigenlijk geen reet uit. Het heeft echt een magische sfeer die je eigenlijk alleen kan begrijpen als je er een keer bent geweest. Op zondag gaan ook zoveel mogelijk mensen verkleed. Je ziet mensen met vlaggen lopen, in Mario pakjes, als elfjes. Je danst met degene naast je, ook al ken je deze persoon niet. Na Defqon.1 is je buurman je beste vriend en je komt met 100 nieuwe Instagram volgers thuis. Ik ben zelfs dit jaar met mensen naar Defqon.1 gegaan die ik op de vorige editie in 2019 heb ontmoet.

[ux_gallery ids=”75776″ style=”none” type=”grid” grid=”2″ col_spacing=”xsmall”]

3. Hard, harder, hardst

Van hardstyle tot raw. In elke tent is een andere stijl, er is dus voor ieder wat wils. Defqon.1 is een festival van de hardere stijlen, waaronder ook hard techno. Dit jaar had Defqon.1 voor het eerst een techno stage. Ik als hard techno lover kwam nog net niet klaar. Op de line-up van deze stage stonden o.a. Deep Dimension, Remco Beekwilder en Stranger. Het was mooi om te zien hoe een totaal andere doelgroep toch volop genoot van deze muziek. Wat vind jij van de combinatie tussen hard techno en hardcore? Wat mij betreft voor herhaling vatbaar!

4. POWER HOUR – een uur lang knallen op niveau

Op zaterdag om 16:00 uur komt ongeveer het gehele festival samen bij de mainstage voor het zogeheten POWER HOUR. In dit uur gebeurt er meer dan dat normaal gesproken op één festival in één dag plaatsvindt. Van inflatables tot confetti. Van een Red Bull helicopter die meedoet met de show tot het moment dat zo’n 65.000 mensen met elkaar hammertime uitvoeren. POWER HOUR sluit dit jaar af met het befaamde left right moment. Dit moment is magisch want iedereen gaat op hetzelfde moment van links naar rechts. Dit veroorzaakt nog net geen aardbeving. Groningen schrikt hier wakker van.

[ux_gallery ids=”75772″ style=”none” type=”grid” grid=”2″ col_spacing=”xsmall”]

5. De Endshow – meer vuurwerk dan heel Nederland met NYE 

Defqon.1 is kwaliteit. Zo ook de eindshows. Vuurwerk in combinatie met een stage waar je u tegen zegt. Defqon.1 komt altijd met iets speciaals. Dit jaar was daar op zaterdag ‘The Iceman’ Wim Hof die samen met Psyko Punkz en de bezoekers een ademhalingsoefening deed. Op zondag werd er afgesloten met de legends van Defqon.1 Met onder anderen Headhunterz, Technoboy, Wildstylez en Noisecontrollers. Je ziet mensen elkaar vastpakken, schreeuwen en zelfs huilen. Zelf kreeg ik ook kippenvel, dit heb ik nog steeds als ik beelden terugzie. Live muziek in combinatie met lasers en vuurwerk, het is magisch. Het is Defqon.1.

Defqon.1 heeft een aantal jaar geleden mijn hart gestolen. Na twee jaar lang liefdesverdriet tijdens corona, kwam het festival harder terug dan ooit tevoren. Ga jij samen met mij volgend jaar kamperen op Defqon.1 Weekend Festival?

[yotuwp type=”videos” id=”JK4fF0pXdJ0″ ]

Reports schrijven wij met passie en liefde voor en over festivals, lees hier Defqon.1 Weekend Festival report.