De (wan)hoop nabij

Into the Woods

Langzaam maar zeker beginnen de koude dagen verleden tijd te worden, gaan de vogels weer fluiten en worden de eerste weilanden alweer gevuld met bloemen. Allemaal tekens dat de lente in de lucht hangt. Dit roept bij een groot deel van de Nederlanders gelijk een feestelijk gevoel op. De lekkere warme dagen komen er weer aan, klaar voor de zon! Dit gebeurde ook bij mij, de winterdip begon langzaam weg te ebben. De momenten dat ik mezelf weer in de zon aan het water zie liggen kwamen weer in me op. Hierbij horen ook de dagen dansend met een drankje in me hand. Laat de zomer maar komen.  Helaas zou ook deze zomer een onzekerheid met zich mee brengen, vooral voor de evenementenbranche. Net als de zomer in 2020 heerst het Corona-virus en neemt dit beperkingen met zich mee. De minimale steun en vele lasten zullen voor veel schakels in deze branche het water tot aan de lippen zetten, of nog erger, daar over heen.

Gelukkig kwam het moment dat het vaccineren kon beginnen, de geluiden vanuit Den Haag over zomer 2021 begonnen positief te klinken. Dit is ook gehoord door de evenementenbranche, en in het speciaal de festivalorganisatoren. Zij kregen een soort ‘groen licht’ om bezig te gaan met het regelen van hun festivals. Wat heel snel eindigde in de kaartverkopen die via meerdere social media kanalen  werden aangekondigd. Deze berichten kwamen ook bij mij terecht, wat uiteindelijk bij mij resulteerde tot vijf festivaltickets. Het idee hierbij is dat je 50% van je ticket aanbetaald en de rest betaald als er officieel akkoord is dat het festival door mag gaan.

Er zijn drie festivals die er voor mij boven uit springen. Dit op basis van het concept waaruit het festival bestaat en natuurlijk de locatie. Op nummer één staat Into the Woods. Dit festival vindt letterlijk plaats diep in de bossen in de omgeving van Amersfoort. Het staat bekend als een festival boordevol knallende kleuren en natuurlijk goeie muziek. Tijdens dit festival wordt er multi-genre elektronische muziek afgespeeld. Hierbij moet je denken aan bijvoorbeeld Techno en House. De kaartverkoop voor Into the Woods wordt omschreven in één woord: CHAOS! De kans is nihil om een kaartje te bemachtigen, maar ik heb dit jaar geluk dat ik er een heb. 11 september 2021 staat bij mij dikgedrukt in de agenda. Lets get this party started!

Into the Woods Festival
Into the Woods Festival

Kort daarachter staat Vunzige Deuntjes. Ook dit festival zou zich afspelen in een bos, alleen dan in het Amsterdamse Bos. Hier zou je vooral Nederlandse Urban en Hip Hop aantreffen. De leeftijdsgroep zou door deze muziekkeuze relatief laag uitvallen, hierbij moet je denken aan gemiddeld 21. Bij dit festival is er één regel: je mag nooit stilstaan. Overal om je heen zou je mensen zie dansen, de een nog uitbundiger als de ander. Deze dingen spreken mij persoonlijk heel erg aan, dat is dan ook de reden dat ik ook hier een kaartje voor heb gekocht. Ook deze kaartverkoop verliep niet gemakkelijk, dit is namelijk een heel populair festival. Gelukkig is het me alsnog gelukt en staat ook 18 september 2021 in mijn agenda! LETS DANCE!

Vunzige Deuntjes Festival 2021
Vunzige Deuntjes Festival 2021

Mijn top drie wordt afgesloten met een echte klassieker van eigen bodem, namelijk Dutch Valley. Een dag lekker meezingen met Nederlandse klassiekers, maar een uurtje later kunnen dansen op Lil Kleine. Alles zou je hier voorbij zien komen, zolang het maar een Nederlandse tint bevat. Dit festival zou zich gaan bevinden in recreatiegebied Spaarnwoude. Deze plek zou je o.a. ook kunnen kennen van Dance Valley. Tijdens de kaartverkoop was ik zo enthousiast dat ik eerst per ongeluk hier een kaartje voor had gekocht… Gelukkig kon ik later alsnog een ticket krijgen voor Dutch Valley! Dit festival zou iets eerder plaatsvinden, namelijk 15 augustus 2021.

Dutch Valley 2021
Dutch Valley 2021

Natuurlijk heb ik leuke dingen op de planning staan, maar Corona kan altijd roet in het eten gooien. Laten we hopen dat we met z’n allen aankomende zomer weer kunnen dansen onder de zon!

Geschreven door Festival Lover: Wout Wilbrink

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial