Waar sommige bezoekers bij de eerste editie nog geboren moesten worden, brengt bij andere bezoekers Decibel Outdoor meteen een bekend en goed gevoel met zich mee. Dit jaar was de 20e editie van het hardstyle event op het terrein van Beekse Bergen in Hilvarenbeek.

B2S

Met maar liefst 30(!) stages en 300+ artiesten in o.a. hardstyle, rawstyle, hardcore en uptempo mag je als liefhebber van hardere stijlen dit event van B2S niet overslaan. B2S is naast Decibel ook organisator van Supersized Kingsday en Pussy Lounge. Deze laatstgenoemde vertegenwoordigt ook al jarenlang na de mainstage, de grootste stage van Decibel.

Met aanstekelijke content en aankondigingen op allerlei social media kanalen, en zeer aangename temperaturen, belooft dit een mooi weekend te worden. Heel fijn ook voor de campinggasten van Decibel. Niks kan de pret nu nog drukken.
Ik mag afreizen richting het zuiden. En als de bordjes met “Decibel” erop zichtbaar worden, je op de snelweg andere weggebruikers ook wel verdenkt van het hebben van een Decibel kaartje, krijg ik er al meteen zin in.

Decibel Outdoor terrein verkennen

Decibel heeft 2 ingangen en op de vrijdag is alleen de noordkant open. Lopend naar de ingang heb je al meteen sfeer. Het terrein ligt in de bossen, aan een groot meer. Dit zorgt op het terrein voor allerlei leuke padjes, een loopbrug over het meer en gezellige plekjes om even te zitten en te eten. Het terrein is nagenoeg hetzelfde ingedeeld als de voorgaande jaren en op zo’n groot terrein is dat erg fijn. We lopen eerst een rondje. Passeren kermis attracties zoals een spin en een reuzenrad. En we lopen langs een heuse tattoo shop waar je jezelf van een permanente herinnering kan voorzien, het B2S logo. Elke keer als ik er dit weekend langsloop is het vol en staat er een rij. Over liefhebbers en dedication gesproken.Deze liefhebbers hebben dus ruim keuze uit alle hardere stijlen. Na meerdere stages gezien te hebben dit weekend blijf ik wel steeds terugkomen naar waar ik persoonlijk het meeste van houd; hardclassics. Op de vrijdag geeft daar Wildstylez echt een fantastische set weg. Ook Niels Geuzenbroek sluit nog aan als verrassing. Dit was echt ultiem genieten. Act of Rage & Vertile gooien daarna op een bomvolle Battles stage de decibelen keihard door de speakers. En met Warface op de main van vrijdag sluit deze dag af met een geweldige knaller. Vuurwerk, lasers en vuur ontbreken niet. Dat zelfde geldt ook voor de rest van het weekend. Gooi daar op de Pussy Lounge nog een horde met danseressen bij en het feest is compleet.

Meerdaags festival

Met Soundrush, B-Front, Rejecta, TNT, Bulletproof en Partyraiser heeft echt elke stage wel een must om te zien. Het voordeel van een meerdaags event vind ik dat je fijn kan verspreiden waar je heen wilt voor de komende dagen. In de hoop dat jouw favorieten niet tegelijk draaien natuurlijk. De app van B2S is hier uitermate geschikt voor. Met een floorplan en timetable bij de hand mis je niks.

20 jaar Decibel Outdoor. Een event waar je als liefhebber van hardere stijlen je hart kan ophalen. Of je nu op alle voorgaande edities ook al hebt gestaan, of dat dit je eerste kennismaking is. Dit is het festival dat je niet mag missen. Ik plak er hopelijk nog wat jaren aan vast.

Meer foto’s zien van Decibel Outdoor Festival?