DEDIQATED #Q20YRS #DEDIQATED 20 years of Q-Dance

Lose your mind, wake up your soul, be yourself, be free, step into the world of 20 years of Q  Dance. One for all, all for the harder styles. Met inspirerende, uitnodigende woorden en een prachtig logo nodigde Q-Dance festivalliefhebbers uit voor de viering van haar 20-jarig bestaan.

Thank you for being part of our journey
Thank you  for being a Q-dancer in heart and mind
Thank you for being DEDIQATED
We’ve only just begun!

DEDIQATED
DEDIQATED 20 years of Q-dance

20 jaar en ruim 500 spraakmakende festivals later vierde Q-Dance haar eerste indoor-festival overdag in plaats van ‘s avonds tot in de vroege ochtenduren. Tijdens het fantastische, 11 uur durende hardstylefeest vierden zo´n 30.000 bezoekers in een afgeladen Gelredome-stadion in Arnhem het verjaardagsfeest van Q-Dance en wij waren erbij. Met geweldige artiesten in de line-up, zinderende shows, de presentatie van de Hardstyle Top 25 of all time, het allereerste indoor Power Hour en een overweldigende Endshow, werd groots uitgepakt tijdens het te gekke jubileumfestival Dediqated.

DEDIQATED

Welkom bij DEDIQATED!

Het Gelredome is zowel met openbaar vervoer als met eigen vervoer goed bereikbaar. De parkeerroute stond duidelijk aangegeven door middel van borden P-Dediqated. Het zien van die borden langs de weg deed ons hart al verwachtingsvol een slagje sneller kloppen. Om bij aankomst en vertrek oponthoud te voorkomen hadden we zelf gebruik gemaakt van de mogelijkheid om een parkeerplaats te reserveren op het terrein van het Gelredome Stadion. Bij aankomst wapperden de vlaggen van Q-Dance al fier in de wind. De sfeer zat er al goed in bij de aankomende bezoekers.

Binnenkomst

Iedereen die een toegangsbewijs had weten te bemachtigen had op zijn bevestiging duidelijk vermeld staan via welke ingang ze naar binnen konden. Met dank aan organisator Q-Dance zelf mochten wij ons melden via de gasteningang waar we ook bezoekers troffen die een premiumticket hadden geboekt. De voordelen van zo’n premiumticket waren een vervroegde toegang tot de Galaxylounge. Een fijne ruimte van waaruit je fantastisch uitzicht had in het Gelredome. Ook een gadget, welkomstdrankje en -hapje, en vrije toegang tot je locker waren prettige voordelen. Voor wie het standaard ticket had gekocht was er ook volop mogelijkheid om aan drankjes, gezonde en ongezonde versnaperingen te komen. Van banaan tot broodje kebap, zo divers was ook het publiek dat tijdens het festival aanwezig was. Wie je ook was, hoe oud je ook was, wat je afkomst ook was, vanuit vele landen kwamen mensen samen om met Q-Dance dit geweldige evenement te vieren.

De verwachtingen waren hoog, maar o wat was het een daverend succes. De aankleding, de (laser)shows, effecten, vuurwerk, en natuurlijk de presentatie van 20 jaar Q-Dance hardstylegeschiedenis. De sfeer was haast onbeschrijfelijk. Het terugkijken van foto’s en video’s bezorgt menigeen nog kippenvel. En bij het horen van geluidsfragmenten van de muziek komt direct het fantastische gevoel terug van de geweldige sfeer die er heerste in het Gelredome.

De line-up

On stage enterainden niet minder dan 70 artiesten de aanwezige hardstyleliefhebbers. 11 uur lang zinderde het Gelredome op haar grondvesten. Voor elk wat wils, of je nu meer van RAW houdt of liever eens flink aan het dansen ging op de beat van hardcore. De shows waren onderverdeeld in thema’s. Afgetrapt werd met de Early Rave Rebels. Waarbij onder andere Buzz Fuzz, Gizmo en The darkraver het publiek wist op te warmen. Zo kwamen tijdens het Millenium Hardcore Mayhem bijvoorbeeld artiesten als Endymion,en Nosferatu voorbij. Ging de menigte bezoekers los tijdens het Bella Hardstyle Italia en The Land Down Under met onder andere Zatox en Outbreak.

Natuurlijk mocht op het verjaardagsfeestje ook Viva Hollandia niet ontbreken! Met onder andere The Outsiders en The Viper en namen artiesten als Adaro en Ran-D ons mee op reis door The Birth of Raw. Ook konden wij ons hart ophalen tijdens The Qlubtempo Parade waarbij onder andere DJ Luna, Pavo en A*S*Y*S, die voor het nodige entertainmentgehalte zorgden. Met de thema’s Masters of Melody, Praise The Reverse Bass, Hardcore 2.0 wist Q-Dance ook wat ze moest doen om haar fans ultiem te verrassen. Zo kwamen er tijdens Future Heroes favoriete artiesten on stage als D-Sturb, Rebelion en Sefa.

Power Hour, the world of madness

Uniek blijft toch het welbekende Power Hour indoor mee gemaakt te mogen hebben. Deze ode aan Defqon 1, de overweldigende lasershows en het afgeladen Gelredome dat massaal op het ‘Left-Right’ meedeed was een fantastische ervaring.

Hardstyle Top 25 of all time, the endshow!

Een ware reis door 20 jaar hardstyle begon toen de hardstyle Top 25 of all time werd gepresenteerd. De spanning werd opgevoerd, de acts en shows werden grootser en meeslepender naarmate de nummer 1 naderde met Live the Moment van JDX FT. Sarah Maria. De combinatie met het Forever Young was toch wel een absoluut hoogtepunt. Zoveel passie, zoveel emotie, zoveel fans die als één uit hun dak gingen, dansten, zongen, klapten sprongen. One for all and all for the harder styles!

Q-DANCE

Vol spanning werd door menigeen al uitgekeken hoe Q-Dance ditmaal uit zou pakken met haar afsluiting. Dit was het wachten absoluut waard geweest. Van begin tot aan de laatste seconde wist de organisatie haar fans in vervoering te brengen. Menig hardstylehart klopte sneller tijdens het 150 bpm festijn in het Gelderse Arnhem. Onder de indruk van het daverend succes, de geweldige organisatie, het meeslepende effect van zoveel muzikaal geweld, de fantastische sfeer en nog nagenietend van alle muziek keerden we huiswaarts.

Alle lof voor Q-Dance die van haar jubileum zo’n onuitsprekelijk succes wist te maken. Haar fans trakteerde op een verjaardagsfeest waar je U tegen zegt. Hier zullen velen nog lang over na spreken. En zo sluiten wij af met de woorden die tijdens de Viva Hollandia set klonken:

Happy Fucking Birthday!

Bedankt dat we dit mee mochten maken, het was geweldig!