‘s Werelds grootste hardere stijlen festival, bekend van de ongeëvenaarde eindshows,viert zijn 20ste editie met onder andere Ran-D, Angerfist, Showtek, Brennan Heart, Sound Rush en Sefa.

Defqon.1 Weekend Festival

Nederland’s grootste dance festival

Defqon.1 Weekend Festival, ‘s werelds grootste hardere stijlen festival en Nederland’s grootste dance festival, presenteert met trots de indrukwekkende line-up voor de editie van2024. Van 27 tot en met 30 juni zal het festivalterrein in Biddinghuizen weer in het teken staan van vier dagen lang de beste sounds en entertainment uit de hard dance scene. Na vorig jaarmeer dan 250.000 bezoekers van 110 verschillende nationaliteiten te hebben verwelkomd, komen liefhebbers van hardere stijlen wederom samen voor het wereldwijd bekende vierdaagse weekend festival in het laatste weekend van juni.

Op donderdag trappen campingbezoekers Defqon.1 af tijdens The Gathering, waar de beroemde woorden “Weekend Warriors, Welcome Home” klinken. Daarna worden bezoekers klaargestoomd door anthem makers Sound Rush bij de BLUE stage en opent hardcorelegende Mad Dog de BLACK stage. De eerste dag bereikt zijn hoogtepunt met The Tribute,de eerste van in totaal vier eindshows, waarbij er een legendarische hardstyle track wordt geëerd bij de UV stage, waarmee de toon wordt gezet voor een weekend vol onvergetelijke ervaringen.

Defqon.1 Weekend Festival

Vrijdag markeert de eerste echte festivaldag van Defqon.1 waarbij het festival de poorten opent voor het grote publiek. Met niemand minder dan hardstyle grootheid Ran-D, wordt de RED mainstage tijdens The Opening Ceremony op sensationele wijze officieel onthuld. Naeen langverwachte terugkeer betreedt ook Showtek opnieuw het Defqon.1 toneel met een melodieuze set op de RED stage.

Voor de hardcore liefhebbers is de BLACK het epicentrum, waarbij uptempo sensatie Spitnoise de hardcore variant van ‘The Spotlight’ op zich neemt. Voorliefhebbers van hardtechno maakt de GREEN stage een comeback met namen zoals Luciiden Cynthia Spiering. Als afsluiter van de eerste dag schittert publiekslieveling Sefa met ‘The Spotlight with Sefa’ op de RED stage, waar hij de vrijdag afsluit met een overvloed aan pyrotechniek en visuele effecten. Vorig jaar had Sefa zijn eigen Defqon.1 Theatre experience,en dit jaar brengt hij die intieme ervaring naar het allergrootste podium.

Het geliefde POWER HOUR

De zaterdag was wederom binnen enkele minuten volledig uitverkocht. Dit jaar wordt het nog indrukwekkender met de terugkeer van de befaamde ‘Warrior Workout’, maar met een bijzondere primeur, want voor het eerst zal dit plaatsvinden op de RED mainstage, hiermee wordt het de grootste festival workout ooit. Raw-hardstyle artiest Rooler maakt eveneens zijn debuut op de RED stage, en de veelbelovende act Dual Damage betreedt voor het eerst de Holy Grounds met een optreden bij de BLUE stage.

Het geliefde POWER HOUR, een vanDefqon.1’s meest beroemde concepten, mag natuurlijk niet ontbreken. Een uur lang stijgende energielevels tot ongekende hoogtes, met vuurwerk, pyrotechniek, dansers en het beroemde ‘left-right’ moment. Hardcore legende Angerfist heeft de eer om als eerstehardcore act ooit de RED mainstage op zaterdag af te sluiten waarna de dag zijn climx bereikt met ‘The Endshow’. Wie weleens op Defqon.1 is geweest of een van de video’s voorbij heeft zien komen, weet dat de eindshows met geen mogelijkheid te beschrijven zijn.

Sunday Funday

Sunday Funday voegt een extra dosis vermaak toe op de laatste dag van het vierdaagse festival. Bezoekers verschijnen volledig verkleed op het terrein en worden aangemoedigd om zichzelf op hun eigen unieke manier uit te drukken, alles kan en mag. Alsde avond valt, wordt het hele festival samengebracht bij de RED stage voor de grand finale, ‘The Closing Ceremony’. Dit hoogtepunt wordt deze editie extra spectaculair, met een vijf uur durende show, in plaats van de gebruikelijke drie uur. De show bereikt zijn climax tijdens ‘The Closing Ritual’ met een indrukwekkend vuurwerkspektakel. De line-up van The Closing Ceremonyblijft geheim, maar de ene na de andere Defqon.1 Legend zal ten tonele verschijnen om deze editie op een ongekende wijze af te sluiten.

Naast dit alles biedt Defqon.1 nog een nachtprogrammering met after party’s en te gekke activiteiten, waaronder vuurshows en speelruimte, maar ook een wellness area voor diegenen die het wat rustiger aan willen doen. Dit en de rest van de randprogrammering wordt bekendgemaakt tijdens ‘The Warming-Up’ op 23 mei samen met de complete timetable.

TICKETS

Lees hier ons report van de 2023 editie!