De mooiste ervaringen in het leven gaan meestal gepaard met impulsiviteit.

Afgelopen vrijdag was daar een goed voorbeeld van. Voor het derde jaar op rij naar Defqon.1 Weekend Festival. De onvergetelijke edities van 2022 en 2023 staan nog steeds op ons netvlies gebrand.
Een soort van pretpark voor volwassenen, maar dan met een goede muzieksmaak.

Je zou bijna denken dat Q-dance een ‘goed weer’ abonnement heeft afgesloten bij Moeder Natuur, want ook afgelopen weekend waren de voorspellingen meer dan gunstig. Zowel voor de Day Visitors als voor de Weekend Warriors was dit reden voor een feestje. Wij konden dan ook niet wachten om naar Biddinghuizen te gaan.

Een nieuw avontuur op The Holy Grounds!

De allermooiste RED mainstage ooit

Na een hele lange reis vanuit Breda en Sint-Michielsgestel kwamen wij in het begin van de middag aan op het festivalterrein. Helaas misten wij hierdoor een deel van The Opening Ceremony met Ran-D, maar dat mocht de pret niet drukken. Wij hadden onszelf tijdelijk afgesloten van social media totdat we er waren, zodat de verrassing maximaal zou zijn bij het zien van de RED mainstage.

En serieus, dat was het ook. Wat een bizarre stage, misschien wel één van de mooiste ooit. Een ode aan de legacy, bestaande uit vijf Defqon.1 goden die vanuit hun tronen toekeken op het publiek. Elke god was afgeleid van een eerdere Defqon.1 stage. Zo was er de Samurai (2023 RED), Warrior Princess (2017 UV & Defqon.1 Australia 2019 RED), the One Tribe God (2019 RED), Phoenix (2022 RED) en the King of Scrap uit 2011, ook wel bekend als ‘het gezicht’ van de eerste RED mainstage in Biddinghuizen.

Vol vermaak in het Orange Light District

Na onze eerste ontmoeting met de vijf goden van de RED mainstage dachten we onze geplande timetable te gaan volgen, maar ineens stonden wij in het Orange Light District. Een volledig nieuw gebied op het festivalterrein, waar van alles te beleven was. Er waren allerlei kleine stages, waaronder De Stampkroeg en Club MPH (wat staat voor Mini POWER HOUR). Ook kon je karaoke zingen in de Fuifkar. Verder stond er ook een tattoo tent waar je een Defqon.1 tattoo kon laten zetten.

Het was goed vertoeven in het Orange Light District. Zo kregen wij inderdaad een ‘Mini POWER HOUR’ feeling bij de set van Ransom in Club MPH. Van opblaasbeesten tot aan confetti shooters – het was een heerlijk georganiseerde chaos.  Ook De Stampkroeg deed zijn naam eer aan, met dikke sets van o.a. Dikke Baap, Pombak en Opgekonkerd. Het was er gezellig druk en de sfeer was goed, dus wij denken dat deze toevoeging aan Defqon.1 Weekend Festival zeker voor herhaling vatbaar is.

Artiesten die je niet overal ziet staan

Het leuke aan Defqon.1 Weekend Festival is dat er elk jaar weer (grote) artiesten op de line-up staan die je niet vaak ziet, of die om andere redenen lang niet in beeld zijn geweest. Een goed voorbeeld hiervan was Showtek op de RED. Enorm tof om deze hardstyle legends weer eens op een podium te zien knallen. Ze kwamen niet met lege handen, want er kwamen veel nieuwe tracks voorbij tijdens hun set.

Een ander geluksmomentje was Lil Texas op de BLACK. Hij stond vorig jaar ook al op Defqon.1 Weekend Festival, maar toen helaas niet op de vrijdag. Eén van de populairste artiesten van het moment.

De BLACK puilde helemaal uit – het stond tot aan ver buiten helemaal vol. Er werd flink wat afgezaagd tijdens zijn set. Met stip één van de tofste shows van de dag.

The Spotlight with This Is Sefa was één groot spektakel

Elke dag heeft Defqon.1 Weekend Festival één of meerdere hoogtepunten en op de vrijdag is dat altijd The Spotlight. Dit jaar stond Sefa in de spotlights, dus dan weet je eigenlijk van tevoren al dat het een knallende afsluiter zal gaan worden.

Al helemaal als je wel eens naar een This Is Sefa show bent geweest. Ook nu wist hij samen met zijn hele team een muzikaal kunstwerk van topniveau neer te zetten.

Wij stonden helaas niet op de meest ideale spot, want het was behoorlijk druk tijdens The Spotlight. Maar een spetterend spektakel was het zeker. Van knotsgekke lasershows op de beat van de muziek tot aan vuurwerk vanuit alle kanten.

Het was voor ons in ieder geval de perfecte afsluiter van een onvergetelijk avontuur op The Holy Grounds – eentje waar nog lang over nagepraat zal worden.

Defqon.1 Weekend Festival 2024, je was fantastisch. Nogmaals van harte gefeliciteerd met de 20e editie!