Derde editie Gelderpop alleen maar blije gezichten

Zaterdag 25 september kon eindelijk nog een stukje worden meegepakt van de festivalzomer van 2021! Wij gingen naar hét popfestival van Gelderland: Gelderpop in Voorthuizen. Deze derde editie van het festival is twee keer uitgesteld, maar nu komen de versoepelingen precies op tijd.

Blije gezichten op Gelderpop

Line up

De line-up is gevarieerd met namen zoals Kensington, Alain Clark, Suzan & Freek, Mental Theo, Bökkers, Wulf, Freddy Moreira, Johnny 500, Chico & Jools. In de afgelopen anderhalf jaar heeft geen één artiest afgezegd. Een ander leuk feit is dat de organisatie in 2020 de contacten met de bezoekers warm heeft gehouden door een Grote Gelderpop Loterij te organiseren. Hier waren prijzen te winnen zoals levenslang gratis toegang, 10 gratis hamburgers of een eigen dixi op het festivalterrein.

Gelderpop Gelderpop 2021 Gelderpop

Festivalweide

De festivalweide bestond uit een openlucht Mainstage en twee andere deels overdekte area’s aan een meertje in het recreactiegebied Zeumeren. De ligging aan het water deed ons denken aan andere festivals zoals Solar Weekend en Down The Rabbit Hole en gaf meteen een heerlijke zomerse vibe! De weergoden waren ons goed gezind en menig festivallover stond met zijn voetjes op het strand te genieten.

De eerste meters over de festivalweide voelden al snel vertrouwd. Het is een festival zoals een festival zijn moet; goede livebands, nieuwe mensen ontmoeten, opzwepende DJ’s, sfeervolle aankleding en genoeg foodtrucks om je trek (honger) mee te stillen. En wat was het heerlijk om weer de bass buiten uit de boxen te horen knallen! Dan maakt het niet uit of het een Nederlandse meezinger in het Améézing Café of een harde housebeat in de Heldentent is.

Bieren bar

We werden verrast door de fraai vormgegeven Bieren Bar, waar je verschillende speciaalbieren kon drinken. In onze ogen had een buitenfestival laat in het seizoen het voordeel dat het eerder donker werd, waardoor de sfeer vroeg op de avond intiemer aanvoelde. Het was wel even wennen om in het donker weer op een dixi te plassen, maar sommige dingen verleer je niet.

Bieren bar Ameezing cafe

Zowel de optredende artiesten als de bezoekers waren mega enthousiast dat er na bijna 2 jaar weer gefeest kon worden. Niet alleen met je eigen vriendengroep, maar in dit geval met 15.000 anderen. Kensington en Suzan & Freek vulden de weide voor het hoofdpodium met blije mensen. Het hoogtepunt voor vele bezoekers was het feestje van Rob Kemps. Hij liet met de Snollebollekes de feestende mensenmassa van links naar rechts gaan.

Wij hebben erg genoten van deze ervaring en dat smaakt naar meer! De volgende editie van Gelderpop staat al gepland voor zaterdag 2 juli 2022, maar er gaan ook geruchten dat er dit jaar nog een wintereditie zal plaatsvinden. Houd daarom onze kanalen en agenda goed in de gaten!

Een reactie op “Derde editie Gelderpop alleen maar blije gezichten

  1. Pingback: NIEUWE NAMEN OP LINE-UP GELDERPOP

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial