De leukste week van het jaar was er weer en wij mochten even het sfeertje proeven bij DGTL en wat een feest was dit! Toen we de line-up zagen werden we meteen enthousiast en kon de voorpret beginnen. Met name Dax J en Kobosil trokken onze aandacht. Met een lading enthousiasme vertrokken we naar de NDSM-werf, waar wij rond half 12 aankwamen. Er stond best een rij maar die ging verrassend snel. Eenmaal binnen meteen een locker gekocht waarvan de code helaas niet werkte, gelukkig werd dit al snel opgelost. Met de muziek al flink op de achtergrond stopte we snel onze spullen in het kluisje en konden we eindelijk van start.

DGTL pff..

Eerst gingen we de locatie een beetje verkennen en al snel kwamen we uit bij area 2 en pff, wat zag die area er vet uit. In het midden was een verhoogd podium met daarboven een led scherm wat over de hele stage hing. Dit was zo’n mooie toevoeging en het creëerde een hele fijne sfeer.

Daarna gingen we naar area 1 om nog een kwartiertje bij Afra te kijken, die een bizarre vinyl set aan het draaien was. Area 1 was wel echt onze favoriete stage. Deze stage was een stuk groter maar had ook grote led schermen die boven het publiek hingen. Dit in combinatie met de lichten en de stage zorgde voor een hele grimmige sfeer, precies wat je verwacht op zo’n avond.

Na Afra was het tijd voor Kobosil. Deze keiharde set van Kobosil was de perfecte set om lekker de avond op te starten. Achteraf vonden we Kobosil en Paula Temple de beste dj’s van de avond. Paula mocht het stokje overnemen van Kobosil en dat had ze niet beter kunnen doen. Ze zetten het tempo lekker door en kreeg het publiek zo helemaal mee.

[ux_gallery ids=”77335″ style=”none” type=”grid” grid=”2″ col_spacing=”xsmall”]

Grimmige sfeer

Tijdens haar set vielen alle lampen ongeveer een halfuur uit bij area 1 en nog erger was dat bij area 2 ook de muziek was uitgevallen, een nachtmerrie voor de organisatie. Gelukkig was er genoeg ruimte voor iedereen bij area 1 zodat we daar door konden feesten tot de muziek het weer zou doen. Wij vonden het niet eens heel erg storend dat de lampen het niet meer deden, het zorgde voor een hele grimmige sfeer waar iedereen er nog steeds vol voor ging.

De volgende op de line up was Dax J. Dax stelt ook nooit teleur met zijn sets. Terwijl we lekker stonden te dansen op de muziek van Dax j, begonnen wij een beetje honger te krijgen en besloten we opzoek te gaan naar een lekkere snack. Tot onze verbazing was er maar 1 eettentje. Het enige warme eten wat gehaald kon worden was een hamburger of een hotdog. Ook al was het menu beperkt hebben we wel genoten van een heerlijke hamburger. Met een goed gevulde maag konden we er weer tegenaan om af te sluiten bij ki/ki. Een dj die wij nog niet vaak hadden zien draaien maar beide benieuwd naar waren. En terecht want wat draaide zij ook weer goed zeg, zeker een aanrader om eens naar toe te gaan.

Al met al was DGTL echt ons favoriete feestje van ADE, wij zullen in de toekomst dan ook zonder twijfel weer hierheen gaan!!

DGTL Tess