Op 7, 8 en 9 april markeert DGTL het begin van het festivalseizoen 2023 met een speciale samenwerking. Ter gelegenheid van het 10-jarig jubileum heeft DGTL Boiler Room uitgenodigd om een van de acht podia over te nemen tijdens het Paasweekend.

Boiler Room

Boiler Room viert een triomfantelijk terugkeer met hun eerste editie van Boiler Room Festival in Amsterdam afgelopen november en samenwerking met DGTL in India afgelopen december. Headliners van de Boiler Room stage tijdens de drie dagen van DGTL zijn onder andere de Britse ster DJ/producer Bonobo, als ook veelbelovende artiesten zoals Budino, Bambounou & Valentina Luz – die allemaal al eerder op het wereldberoemde BR-kanaal te zien waren.

DGTL presenteerde onlangs de complete line-up van meer dan 90 artiesten, die een breed spectrum van elektronische muziek bestrijkt. Verwacht bijzondere performances van enkele van de meest toonaangevende namen, spectaculaire live acts en nieuwe sounds om te ontdekken. Boiler Room’s eerste festivaleditie die onlangs in Amsterdam werd gehouden, raakte een interessante mix aan subculturen, genres en scènes. Op BR festival konden bezoekers het beste van muziek en cultuur ervaren van een opkomende groep vooruitstrevende collectieven die nieuwe invloeden brengt binnen de clubcultuur door cross-culturele uitwisselingen en speciale live optredens. Met deze samenwerking onderstrepen DGTL en Boiler Room hun gedeelde visie op het belang van nieuwe muzikale ontdekkingen en inclusiviteit.

[ux_gallery ids=”77839″ style=”none” type=”grid” grid=”2″ col_spacing=”xxsmall”]

OVER BOILER ROOM

Boiler Room is een onafhankelijk muziekplatform en cultureel curator, die de clubcultuur verbindt met de wereld, op het scherm en IRL door middel van feesten, film en video. Boiler Room begon met een webcam vastgeplakt aan een muur en opende zo de deuren naar de Londense metro. Sinds 2010 hebben ze een uniek archief opgebouwd met meer dan 8000 optredens van meer dan 5000 artiesten in 200 steden, met een bereik van meer dan 283 miljoen mensen per maand. Boiler Room ondersteunt opkomende artiesten, vertelt verhalen uit de randen van de maatschappij en verbindt lokale dansvloeren met de rest van de wereld.

OVER DGTL

DGTL heeft zich sinds de eerste editie begin 2013 gepositioneerd als een uniek en onderscheidend festival. Met muziek, kunst, duurzaamheid en verantwoordelijkheid als belangrijkste pijlers hebben de evenementen van DGTL hun unieke positie in het wereldwijde festivallandschap verworven. Het in Amsterdam gevestigde festival is al ver over de landsgrenzen gegaan met edities in Santiago, São Paulo, Tel Aviv, New Delhi en Mumbai.

DGTL Amsterdam 2023

7, 8, 9 april 2023, NDSM-Werf, Amsterdam. Voor meer informatie ga naar www.dgtl.nl Tickets: LINK

In 2019 maakten wij voor het eerst een report over DGTL.