Afgelopen Paasweekend is het festivalseizoen officieel weer geopend. Op 30 en 31 maart was het dan ook weer tijd voor DGTL Festival op het NDSM-werf in Amsterdam. Ook dit jaar lag de focus weer op het creëren van een veilig, toegankelijk festival voor iedere bezoeker en het minimaliseren van de ecologische voetafdruk. Het doel van DGTL is dan ook om het meest duurzame festival wereldwijd te zijn. Niet alleen is het al een aantal jaar zo dat ze enkel plantaardig voedsel aanbieden aan de bezoekers, ook is het festival vrij van wegwerpplastic en zijn zij sinds 2022 volledig duurzaam en circulair.

DGTL

Dit jaar gaf de organisatie van DGTL bezoekers ook de kans om even lekker te ‘ontprikkelen’ in de Soulmate – een houten capsule waarin je even kon bijkomen van alle indrukken op het festivalterrein. Koptelefoontje op, timer aan en tijd om even te ontspannen met rustgevende muziek. Ideaal voor mensen die snel overprikkeld zijn, of die het gewoon lekker vinden om even uit de menigte te ontsnappen.

Ook had de organisatie dit jaar een samewerking met ABN AMRO en het Stedelijk Museum Amsterdam, wat geleid heeft tot de DGTL Dome – het kruispunt tussen het aanbieden van een podium, een kunstobject en een chill area waarin muziek, dans, beeldende kunst en nieuw talent wordt gecombineerd. De cruciale boodschap hierachter is dat zowel DGTL, ABN Amro en Stedelijk Museum zich allemaal inzetten voor het bevorderen can gelijke kansen in de kunst- en cultuursector.

DGTL 2024: Zondag 31 maart

Rond 16.00 uur begon voor ons de pret en maakten wij onze entrée op het festivalterrein. Na even rondje over NDSM-werf te hebben gelopen en ons eerste drankje te hebben gehaald begonnen we bij Major League DJz. Dit Zuid-Afrikaanse duo was voor ons een ideale start om lekker de dag mee te beginnen. De amapiano tunes gemixt met bekende hits, zoals Water van Tyla, zorgde ervoor dat de hele crowd lekker aan het dansen en meezingen was.

Hierna was het tijd voor Worakls Band bij de Modular stage. Een paar lekkere hitjes, zoals Porto, konden niet ontbreken tijdens de set. Het blijft leuk om ook de band los te zien gaan.

Toen begonnen de honger op te komen en besloten we eten te halen. We gingen voor de Beyond Burger. Nu eten wij deze regelmatig ook thuis, maar zo goed als hier hadden wij hem nog niet eerder op.

Inmiddels is het 19:00 uur en tijdens dit uur breekt niet alleen de regen los, maar het was ook tijd voor Young Marco om het feest eens even goed los te breken. En dit is goed gelukt! Iedereen, waaronder wijzelf, hadden het goed naar onze zin. Echter wilden we graag Dennis Sulta nog even zien, dus we hebben een sprintje ingezet en door de keiharde regen van de Frequency naar de AMP gerend. Daar hebben we nog even verder gedanst – niet geheel zonder nat pak, maar dat mocht de pret niet drukken.

En toen was het dan toch echt tijd voor de act waar de meeste festivalgangers voor kwamen: Marlon Hoffstadt AKA DJ Daddy Trance. En hij stelde niet teleur! Er kwamen uiteraard wat van zijn bekende nummers voorbij zoals Juicy Bitch en It’s That Time, maar ook zijn nieuwe release van 29 maart, Don’t Stop The Party, is gedraaid. Daarnaast ook een fantastische unreleased plaat van Diffrent gehoord, A Little Closer, die binnenkort gereleased wordt op Club Heartbroken.

Al met al was het, ondanks de regendansjes, een geslaagde dag. DGTL blijft uitblinken op het gebied van duurzaamheid en in combinatie met hun jaarlijkse sterke line-up en divers aanbod, maar ook het aanmoedigen van nieuw talent, maakt hen een uniek festival waar veel meer te doen is dan alleen muziek.

Mark your calendars for April 18, 19 and 20, 2025!