DGTL Festival op de NDSM-werf!

Afgelopen weekend, tijdens de Pasen, vond DGTL festival plaats op de NDSM-Werf in Amsterdam. Het welbekende techno feest staat bekend om haar industriële uitstraling, wat goed tot zijn recht komt op de NDSM. Het festival vond het hele weekend overdag en ‘s nachts plaats en was dan ook helemaal uitverkocht.

Over het festival

Meeste mensen zullen DGTL festival wel kennen, omdat het niet zomaar een festival is. DGTL is een van de grootste techno festivals van Europa en vind niet alleen plaats in Amsterdam, maar ook in Barcelona (Spanje). De meeste zullen DGTL zien als de traditiegetrouwe opener van het festivalseizoen. Het hele weekend van 19-21 april 2019 vond dit festival plaats op de NDSM-werf, zowel overdag als ‘s avonds! Op dit festival hoor je ruwe industriële techno en draaien bijbehorende bekende techno dj’s. Len Faki was er bijvoorbeeld, Amelie Lens, Dax J en zelfs Disclosure! Kortom, een dag die je niet had willen missen.

Het paasweekend

Dit jaar viel de opening van het festivalseizoen in hetzelfde weekend als Pasen, dus dat betekende dat veel mensen een paasbrunch hadden voorafgaand van het festival. Dat kwam goed uit, want zo legde iedereen een goede bodem voor een hele dag feesten! Het weer zat dit weekend ook enorm mee. Het was 23 graden met zon! Dat gebeurt niet vaak in april. De festival-goden hadden hun best gedaan. Mede door het weer, maar ook omdat DGTL zo’n geweldig festival is, was deze editie helemaal uitverkocht. Er werden meer dan 4K kaartjes gezocht op Ticketswap. Dus je had enorm veel geluk als je een kaartje wist te bemachtigen!

Extra’s!

DGTL is een duurzaam festival. Ze willen vervuiling tegengaan en gebruiken daarom geen wegwerp bekers, maar herbruikbare. Deze koop je voor 2 euro aan de bar en kon je weer inleveren wanneer je je volgende drankje ging halen. Ook had het festival geen muntjes, maar betaalde je met je bankpas. Helaas maakte dat de rijen wel wat langer, want minder mensen haalde rondjes voor elkaar – Nederlanders, hè. Maar je had dan wel het voordeel, dat je nooit muntjes over hield. Je kon ook betalen met de app van Payconic, zo had je zelfs van 12 tot 18 uur 20% korting op je drankje! Helaas werkt Payconiq via Internet, en was er niet altijd bereik op het festival. DGTL had ook een app gelanceerd waarmee je met Augmented Reality het festival op locatie kon inspecteren.

Vlog

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial