Zie je het al voor je? Terwijl het zonnetje lichtjes in je gezicht schijnt, hoor je in de verte de eerste deuntjes van je favoriete muziek. De kriebels gieren door je lichaam. Want dit is misschien wel het eerste feestje van het jaar waar je al zo lang naar uit hebt gekeken. Het is de hoogste tijd om herinneringen voor het leven te maken met je vrienden. Maar welke festivals zijn eigenlijk het bezoeken waard? En welk feestje mag je dit jaar niet overslaan? We hebben vier populaire festivals tijdens Koningsdag voor je op een rijtje gezet in deze blog.

1. Free Your Mind Orange Edition / Kingsday 

Eén ding is nog niet helemaal zeker. Koningsdag kan qua weer natuurlijk erg wisselvallig zijn. Dit kan zelfs de week voordat we de verjaardag van de Koning vieren, erg wisselend zijn. Gelukkig hoef je je je over het weer geen zorgen te maken als je een feestje gaat bouwen op Free Your Mind Orange Edition. Het festival wordt onder de Nelson Mandelabrug in Arnhem georganiseerd. Hierdoor kun je shinen in je outfit en sta je lekker droog. Feest je liever in het zuiden van het land? Er is ook een speciale editie in Breda.

Free Your Mind

2. Loveland van Oranje

Joris Voorn. Amelie Lens. ROD. En Sandrien. Het zijn slechts een paar namen van de line-up die wordt vertegenwoordigd tijdens Loveland van Oranje. Dus gaat je hart sneller kloppen van vrolijke techno deuntjes? Dan is het Meerpak in Amsterdam waar je dit jaar moet zijn!

Loveland van Oranje

3. Kingsworld Den Haag

Royaal genieten doe je op Kingsworld Den Haag. En dompel jezelf zeker onder in het oranje, want in het Zuiderpark in Den Haag kom je meteen in een oranje oase terecht. Je beleeft de leukste avonturen bij de Main Stage, bij het Huis van Oranje of bij de 90’s Stage.

Kingsworld Den Haag

4. Supersized Kingsday Festival

Sta je te springen om te springen op de hardere stijlen? Dan zet je Supersized Kingsday Festival spontaan op je bucketlist. En het is niet zomaar een feestje. Door velen wordt dit festival gezien als het grootste en gezelligste feest in het land. Artiesten zoals Act of Raze, Adaro en Allee zorgen ervoor dat je hier helemaal in je element bent.

Supersized Kingsday Festival

Scoor op tijd de tickets voor je favoriete feestje van het jaar

Je leest het dus goed. Het hele land kleurt oranje tijdens Koningsdag. Het is nu dus de hoogste tijd om je favoriete feestje uit te zoeken. En de tickets? Die kun je beter op tijd scoren. Zo weet je zeker dat iedereen van je vriendengroep bij het feestje kan zijn. Wel zo belangrijk natuurlijk. Check ook onze festivalagenda voor meer koningsdag festivals!