Op zondag 10 september mocht ik voor Festivallovers naar Dream Village in Bavel dichtbij Breda. Een middelgroot festival met 10.000 bezoekers per dag en vier podia. Een aantal jaar geleden ben ik ook naar dit festival geweest en dat was me goed bevallen, dus ik had erg veel zin om hier naar toe te gaan! Het was een tropische dag in het zinderende zuiden met temperaturen boven de 30 graden, maar daar waren we wel op voorbereid!

Dream Village

Rond de middag arriveerden we met de auto bij de parkeerplaats vlak bij het terrein. Het was goed aangegeven vanaf de snelweg en ik had de auto vrij snel geparkeerd. Hierna moesten we een stukje lopen naar het festivalterrein. Dit was, ondanks de warmte, heel goed te doen.Eenmaal binnen besloten we een rondje te lopen over het festivalterrein. Wat me direct opviel, was dat er buiten geen mainstage was, maar dat deze in een hele grote koepeltent was. Even wennen, maar de tent was heel groot en ik kon me wel voorstellen dat het in de avond wel heel cool zou kunnen zijn met de lichtshow.

Snelle jongensband

We begonnen de dag bij Snelle & De Lieve Jongensband. Alle hitjes kwamen voor bij. Zij wisten er echt een feestje van te maken en kregen het hele publiek aan het zingen en dansen tijdens dit optreden.

Hierna wilden we graag een kijkje nemen bij Paul Elstak, omdat deze man er altijd een groot feest van weet te maken tijdens zijn set. En dat vonden meerdere mensen! Het was gigantisch druk bij de bekende hardcore DJ en vele festivalgangers trotseerden de warmte en wilden de set van Paul Elstak in de brandende zon meemaken en losgaan op zijn bekende tracks.

Na intensief te hebben gedanst bij Paul Elstak, hadden we toch wel honger gekregen en gingen we op zoek naar de food area. Deze was makkelijk te vinden en hier haalden we een lekker frietje met een snack.

Stilstaan geen optie

Toen we de buikjes weer rond hadden, was het tijd voor de laatste uren van het festival, waar wij zelf heel erg naar uit hebben gekeken. Te beginnen met Lucas & Steve die de hele mainstage aan het dansen kregen met hun bekende en onbekende nummers. Je kunt niet stil blijven staan bij een set van deze twee gasten!

Na Lucas & Steve was het Afrojack die de mainstage mocht hosten. Een stukje terug vertelde ik over de mainstage die binnen in een tent was. Dit was voor de show van Afrojack echt een positieve verrassing! De lasers, lampen en visuals waren echt super cool in deze tent en dit samen met alle hits van Afrojack, maakte dit een van mijn favoriete optredens van de dag!

Titanium energie!

Na Afrojack, was het de beurt aan de Franse top dj David Guetta om het festival af te sluiten. Deze man, inmiddels al 55 jaar oud, wist echt de hele zaal al omver te blazen toen hij zijn set begon met het bekende nummer Titanium. En wat een energie heeft hij, wow! Deze DJ is echt van hoog niveau, de manier waarop hij nummers weet te mixen en te coveren is echt fantastisch!

Na een geslaagde dag, besloten we wat eerder te vertrekken en op zoek te gaan naar de auto. Op het parkeerterrein kwamen we tot de conclusie dat we niet zo slim waren geweest om niet te kijken waar we onze auto hadden geparkeerd, oeps! Geluk bij een ongeluk, was het geen ramp dat we even moesten zoeken, want het wegrijden van het parkeerterrein kostte ons wat tijd.

https://www.instagram.com/p/CxBl-bQt9YZ/

#DV24

Kortom, Dream Village Festival was een geslaagde dag met een hele gave line-up! Tot volgend jaar op 14 & 15 september 2024.