De herfst staat alweer bijna voor de deur, maar nog niet voordat we nog even genieten van de laatste festivals deze zomer. Afgelopen weekend kon je vlakbij Breda namelijk helemaal uit je plaat gaan bij Dream Village, al jaren één van de grotere festivals in het westen van Brabant. Of je nou houdt van EDM, Urban, Hardstyle, Hardcore of Fissa – bij Dream Village is het allemaal aanwezig. De laatste editie was in 2019, toen nog als driedaags festival met een camping. Dit jaar is het alleen feest op de zaterdag en de zondag, maar qua artiesten zijn ze er zeker niet op achteruit gegaan. Zo zijn grote namen als Afrojack, Nicky Romero, Vini Vici en W&W terug te vinden in de line-up. Festivallovers was afgelopen zondag aanwezig in Breda om de sfeer te proeven op Dream Village.

Dream Street

Het festival is redelijk compact ingedeeld en alle stages liggen redelijk dicht bij elkaar. Zodra je binnenkomt op het festivalterrein, zie je aan de rechterkant de Dirty Dreams stage. Op zaterdag was dit de Insomnia stage, waar je toen terecht kon voor Hardcore en Uptempo. Nu was deze stage op liefhebbers van Urban en Hiphop. Met een dikke line-up, hing hier dan ook een heerlijke sfeer. Zodra je verder loopt op het terrein, kom je terecht in de Dream Street. Dit is het centrale punt van het festival waar van alles gebeurt. Zo is er een Wasserette aanwezig, een geheime stage waar een silent disco te vinden is. Ook kun je aan de zijkant van de Dream Street terecht voor al je favoriete hapjes en snacks, met meer dan genoeg keuze.

Aan het einde van de Dream Street zie je aan de rechterkant de Sweet Dreams mainstage. Een vrolijk gekleurde stage voor vrolijke deuntjes, met regelmatig confetti, vuurwerk en een heerlijke show.

Aan de andere kant van het festivalterrein zijn de overige twee stages te vinden, pal naast elkaar. In de enige overdekte area van het festival is Dark Visions te vinden, de area waar alle liefhebbers van hardere stijlen te vinden zijn. Naast deze megatent staat de Siësta stage, een arena-achtige area die gericht is op Fissa en alles wat hier verwant aan is.

[ux_gallery ids=”76919,76912,76918,76920,76921,76913,76914″ style=”none” type=”grid” grid=”2″ col_spacing=”xsmall”]

Gezellig maar niet al te druk

De zaterdag scheen een stuk drukker bezocht te zijn, maar dat was zondag zeker niet het geval. Het was een stuk rustiger en dat kwam de sfeer wel ten goede, want overal was het gezellig aanschuiven en de goede vibes waren ruimschoots aanwezig. Later op de dag leek het wel steeds drukker te worden, maar nog steeds goed te doen. Buiten was het een heerlijk weertje zo begin september, en ook in de tent van Dark Visions was het niet te warm aangezien ze de zijkanten open hadden gemaakt.

[ux_gallery ids=”76915″ style=”none” type=”grid” grid=”2″ col_spacing=”xsmall”]

Genieten met een zachte G

Al met al was Dream Village weer een prachtig festival. Van hard gaan op de Dark Visions stage, meeblèren bij Siesta, billen schudden bij Dirty Dreams tot een prachtige vuurwerk afsluiter bij de mainstage tijdens W&W, wij hebben weer keihard genoten. Op naar volgend jaar!