Op zaterdag 18 augustus was het zover: de eerste editie van Drumcode festival. Een hele dag lang stond de NSDM-werf in Amsterdam in het teken van techno. Het was een prachtige dag die veel te snel voorbij ging. Namens Festival Lovers was ik samen met mijn beste vriendin Roza aanwezig. Tijd voor een report! Ik schrijf deze – geheel in stijl – met de Drumcode Spotify playlist op de achtergrond. Kunnen we weer even terug naar zaterdag?

Het is nog vroeg als ik zaterdag wakker word. Het gebeurt niet vaak dat ik zo vrolijk en vol energie uit bed stap, maar deze dag is zeker een uitzondering. Het is zover: Drumcode festival! Hoewel ik dit festivalseizoen al een hoop feestjes achter de rug heb, keek ik erg uit naar deze dag. Een nieuw festival is extra leuk om te ontdekken!

Samen vertrokken we naar de NSDM-werf, een locatie die prima te bereiken is met de pont vanaf Centraal Station. Altijd fijn, een soepele reis. Nadat we al onze spullen in een kluisje hadden gedaan, werd het tijd om het terrein te verkennen. Er waren vier verschillende stages: Red, Blue, Purple en Orange. We namen allereerst een kijkje bij Ilario Alicante en de sfeer zat er al goed in. Het voelde als thuiskomen!

Daarna liepen we een rondje en gingen we onder andere naar de Orange stage, deze was wat meer verborgen maar erg leuk aangekleed met planten. De Purple stage was overdekt en daar ben ik eigenlijk het minste geweest. Ik vind buiten dansen op een festival toch het allerfijnste. Na het rondje lopen belandden we bij de Blue stage, waar we hebben genoten van een heerlijke set van Marco Faraone. Het werd toen steeds drukker bij deze stage en er werd volop gedanst. Iedereen ging los en de set werd enthousiast ontvangen.

Nadat de set van Marco Faraone was afgelopen, werd het weer tijd om naar de Red stage te gaan. Joseph Capriati en Adam Beyer wilde ik niet missen! Ze stelden beiden niet teleur en ondertussen zijn we nog een paar keer op en neer gelopen naar andere stages, waaronder naar Blue om even wat mee te pikken van Amelie Lens. Ze draaide stevig, maar ik vond persoonlijk het geluid wat minder bij deze stage. Daarom besloten we om af te sluiten bij Adam Beyer. Altijd een goede keus. Adam Beyer draaide fijne platen en verbazingwekkend genoeg heb ik de populaire track “Losing Your Mind” niet één keer voorbij horen komen. De sfeer zat er goed in bij het publiek en op het einde was er geheel in stijl vuurwerk. Wat een top dag!

Drumcode Festival is wat mij betreft geslaagd en ik ben er volgend jaar zeker weer bij. Ondanks dat ik thuis regelmatig Drumcode setjes luister en veel nummers ken, is het toch anders om het op een feest zelf te horen en dat maakt het ook wel weer extra leuk. Eigenlijk heeft het mijn verwachtingen helemaal waargemaakt: je komt voor Drumcode en dat is gegarandeerd dansen! Ik heb als een soort stuiterbal over het festivalterrein gelopen en genoten van de sfeer, het publiek en de muziek. Het festival was tot in de puntjes geregeld en ik heb eigenlijk geen minpunt op te noemen. Ik zeg: op naar volgend jaar!

Foto’s door:
Yannick van de Wijngaert
Simon Trel