Drumcode Festival – Een technocadeautje

Drumcode Festival

Drumcode Festival staat al ruim een jaar op mijn verlanglijstje. Vorig jaar was de 1ste editie, toen stond drumcode al op het lijstje, maar dit jaar wist ik zeker; hier ga ik bij zijn!
De reden dat Drumcode zo hoog op mijn lijstje staat is natuurlijk vanwege de gruwelijke line-up. Drumcode, het label van opper techno DJ Adam Beyer, heeft echt topartiesten onder contract.

Als ik aan techno denk, omvat drumcode wel zo goed als al mijn favoriete DJ’s.

Drumcode Festival

Een heerlijke zomerse festivaldag

De weersverwachting is al bijna net zo goed als de line-up. Het lijkt erop een zomerse festivaldag te worden.

Op weg naar Drumcode Festival! Het is in de ochtend al bloedje heet, we nemen de nodige voorbereidingen voor een hete festivaldag, zoals het inpakken van zonnebrand en waaiers.

Credits voor de social media updates op Facebook, waarop de nodige informatie gedeeld wordt.
Zoals de weersverwachting, tips als het meenemen van zonnebrand, welke metro te nemen en waar uit te stappen. Ook op de officiële website staat precies de informatie die je nodig hebt, zoals parkeerinstructies, vervoer, contactinformatie.

We besluiten met de auto te gaan, in de airco, en Maceo Plex uit de speakers, want ik moet eerlijk zeggen, deze technogenius mis ik in de line-up.
Het is een ritje van ongeveer 50 minuten, zo komen we alvast in de festivalsferen. 

Festival 2019

Kleurrijke stages

Aangekomen in Amsterdam, parkeren we de auto in de wijk tegenover de NDSM-werf. Vanaf hier is het 5 minuutjes lopen naar het terrein.

Het terrein is industrieel, het past goed bij Drumcode.
Er zijn 4 stages verdeeld in kleuren.
Natuurlijk heb ik voor aankomst de timetable uitvoerig bekeken, en zie daar wat uitdagingen.
Hoe ga ik Amelie Lens en Charlotte de Witte combineren?! 

We lopen de poortjes door en ik hoor de muziek van de blue stage al, dit klinkt lekker!
Patrice Bäumel heet ons welkom. 

Industrieel Festival

We gaan munten halen, de rijen zijn prima gezien de drukte, en gaan naar de dichtstbijzijnde bar. 
Wat me opvalt is dat het verplaatsen van stage naar stage, of bar naar bar, wat chaotisch lijkt. Hoe goed geregeld het is en hoe goed verspreidt de mensen zijn bij bijvoorbeeld de bar of muntenkassa, zo druk en chaotisch lijkt het bij het lopen. 

We verplaatsen ons naar de purple stage, al moet ik eerlijk toegeven dat ik geen idee had welke stage het was, dit had beter aangegeven kunnen worden. De purple stage is een grote tent, met open zijkanten. Je zou verwachten met 30 graden dat het bloedheet is in de tent, maar niets is minder waar. We gaan via de achterzijde binnen en blijven daar wat hangen, een windje waait soms door de tent, waardoor het prima uit te houden is. 

Stages Drumcode Festival

Wie ik verrassend leuk vond was Anna op de blue stage, old skool hardcore deuntjes in een techno jasje. Zij zelf bepaalde enorm de sfeer, door hoe ze stond te dansen achter de draaitafels. 
Het was helaas qua hitte niet vol te houden om de volledige 1,5uur bij de blue stage te blijven staan, gezien het pal in de zon was. Dus toch weer terug richting de purple stage.
In de niet al te veel schaduwplekken zie je mensen bijkomen en afkoelen, zittend met een ijsje.

Ook aan eten is goed gedacht op drumcode, er staat een foodtruck voor ieder wat wils. Pizza, tosti’s, burgers. We ruiken de heerlijke grill geuren bij de purple stage. Ik krijg er honger van. 

The awakenings feeling

Na 17u als de zon wat aan het zakken is besluiten we richting de red stage te gaan, dit is de mainstage op Drumcode Festival.
Het is er erg druk, maar we hebben ruimte genoeg om te kunnen dansen. Ondanks de drukte merk ik dat het eigenlijk overal zo is dat er bij een stage toch genoeg plek is. 
De mainstage doet me denken aan een awakeningsstage. Veel visuals in de stage.

Mainstage

Sam Paganini was een van de andere grote verrassingen, met het zonnetje op perfecte warmte was het een ultiem geniet momentje. 

De sfeer is super, over het algemeen geeft Drumcode Festival me een Awakenings feeling. Er zijn voor mijn gevoel meer toeristen, die echt komen voor een leuk feestje. Mensen spreken elkaar gemakkelijk aan. Een techno gevoel zoals het hoort.

Rond 19 uur begint toch de keuzestress, 4 stages en ik zou op 3 plekken tegelijk willen zijn.
Hoe kan ik nu kiezen tussen Amelie, Charlotte en ROD. 3 van mijn favorieten.

We wachten op 19.15u op Amelie Lens, toch wel een van de grote namen van het label. Ze wordt dan ook op die manier aangekondigd, de menigte gaat uit zijn dak. 
Amelie begint te draaien zoals we van haar gewend zijn en zet direct de toon. 

Een half uurtje later gaan we toch richting purple stage, tenslotte roep ik al een week dat ik sowieso naar Charlotte de Witte wil.
Daar waren meer mensen het mee eens, want het is een stuk drukker in de tent. Na mijn ultimate favorite op dit moment haar mix van; The first rebirth, maken we aanstalte om voor de afsluiting naar de red stage te gaan. Want je gaat niet weg van drumcode zonder de man wie dit mede mogelijk maakt, de held, Adam Beyer gezien en vooral gehoord te hebben. 

Closing Drumcode

Where do I sign up for next year?

De zon is inmiddels aan het ondergaan, we hebben een prima plekje gevonden tussen, ik vermoed, het overgrote deel van de bezoekers. En horen de laatste deuntjes van Amelie weg deinzen.

Adam wordt aangekondigd, zoals het hoort, met veel bombarie en lawaai. Hij pakt met de eerste bass het publiek compleet in.
Iedereen gaat los. De stage is prachtig, super toffe visuals wanneer het donker wordt. 

Het enige wat ik kan denken, Drumcode Festival is vanaf nu mijn favoriete feestje, volgend jaar ben ik er zeker weer bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial