Na drie jaar geen Duikboot Festival in de zomer was het eindelijk weer zo ver op zaterdag 27 augustus! Duikboot Zomer Festival is van alle markten thuis met een house, techno, disco, latin, urban en silent disco stage. Daarbij hoort natuurlijk een heerlijke line up waarbij mijn oog natuurlijk direct viel op de nachtcollege stage waar ik mijn favoriete dj Klangkuenstler op zag staan. Voor de echte die hards was er ook een Duikboot after in de Graanbeurs met een house en techno stage.

Persoonlijk bekijk ik altijd voor een festival de timetable uitgebreid zo dat ik precies weet waar ik op welk tijdstip moet zijn. Het was ook mogelijk om de timetable te bekijken in de WOOV app. Erg handig! In mijn notities had ik Klangkuenstler, Franky Rizardo en Ghost in the Machine genoteerd omdat ik dit zeker niet wilde missen. Verder dus genoeg tijd om andere stages en het terrein te gaan verkennen.

De locatie van Duikboot was de Asterdplas in Breda. Zelf kom ik uit Tilburg dus dit was een korte rit voor mij. Van de Kiss&Ride was het tien minuutjes lopen naar het terrein. Er stond vrijwel geen rij en de afhandeling van ticket scannen tot fouilleren ging snel (pluspuntje :-)!).

[ux_gallery ids=”76612″ style=”none” type=”grid” grid=”2″ col_spacing=”xsmall”]

Lekker knutselen

Eenmaal op het terrein zagen we veel verschillende kleuren en je kon zeker zien dat er veel werk was gestoken in de aankleding van het festival. Het zag er heel gaaf uit! We liepen een klein rondje over het festivalterrein en naast dat er maar liefst zeven stages waren was er ook veel te doen. Je had de mogelijkheid om tepelkwasten te knutselen, foto’s in de fotobooth te maken, te gaan minigolven en karaoke te zingen. Als je dacht dat dit alles was dan heb je het mis! Je kon zelfs levensgroot Dr. Bibber spelen, haha. Erg grappig allemaal en leuk bedacht voor de liefhebbers. Zelf kom ik persoonlijk echt naar festivals om te genieten van de muziek dus mij zul je niet snel vinden bij deze spellen maar ik vond het hilarisch om te zien allemaal.

Door naar de House stage waar Luuk van Dijk stond te draaien, die opgevolgd werd door PRUNK. Het was een grote open stage en dit was heerlijk met het zonnetje dat scheen. Aan alle blije gezichten te zien in het publiek had iedereen het hier naar zijn zin onder genot van de lekkerste house nummers van PRUNK. Dit was echt genieten.

[ux_gallery ids=”76611″ style=”none” type=”grid” grid=”2″ col_spacing=”xsmall”]

Dit was echt genieten

Om 18:00 stond Klangkuenstler in de Nachtcollege stage op de planning. Klangkuenstler staat absoluut in mijn top 3 en aan het einde van dit jaar heb ik een all night longer van hem op de planning staan in Keulen waar ik enorm veel zin in heb. Ik had daarom heel veel zin om hem nu weer 2 uurtjes te zien draaien. Hij opende zijn set, voor de techno liefhebbers onder ons, met zijn wel bekende nummer ‘Deine Angst’ en draaide vervolgens de ene na de andere schranz-plaat. Elke minuut van deze set heb ik genoten! Daarna begon KRTM aan zijn set welke hij in zijn eigen stijl draaide. Ik ben zelf geen fan van de stijl van KRTM dus besloot de stage te verlaten en even bij andere stages te gaan kijken.

[ux_gallery ids=”76634″ style=”none” type=”grid” grid=”2″ col_spacing=”xsmall”]

-X- Daisy

De Daisy stage stond ook bom vol met mensen die volledig uit hun dak gingen. De stage zag er super leuk uit! Je kon om de stage heen op een verhoging staan en beneden in het midden was ook de mogelijk om te staan. Hier stonden onder andere Johnny 500 en Team Rush Hour op de line up. Ik kwam hier veel mensen tegen die ik kende dus even gezellig kletsen en dansen met iedereen.

Daarna een kort kijkje genomen bij de andere stages maar je kon wel zien dat de drie favoriete stages de House, Nachtcollege en Daisy stage waren want daar was het enorm druk. Ook waren er een aantal mogelijkheden om te eten maar dit was niet heel speciaal. Eigenlijk een beetje hetzelfde zoals op andere festivals maar ik vind dit prima. Ik ben er ten slotte om te feesten en te genieten van de muziek in plaats van het eten, haha.

[ux_gallery ids=”76613″ style=”none” type=”grid” grid=”2″ col_spacing=”xsmall”]

De tijd vliegt voorbij als je het naar je zin hebt en daar was zeker sprake van op Duikboot. Voor dat ik het wist stond Ghost in the Machine al een halfuur te draaien dus een sprintje daar naar toe. Ik had Ghost in the Machine zelf nog nooit eerder live gezien maar ze hebben mij positief verrast. Alle ingredienten voor een goede closing set waren aanwezig, namelijk: lichten, rook, goede beukers en niet te ontbreken publiek dat helemaal uit zijn dak ging.

[ux_gallery ids=”76615″ style=”none” type=”grid” grid=”2″ col_spacing=”xsmall”]

Eindcijfer en conclusie Duikboot Festival

Ik heb een hele leuke dag gehad op Duikboot. De sfeer bij Duikboot was echt gezellig maar ik gok dat het door de Brabanste gezelligheid van de bezoekers kwam, haha. Als festivallover kan je hier genieten van alle soorten muziek en als je nog niet uitgefeest was kon je rechtstreeks door naar de after in Graanbeurs. Ik had zondag Mysteryland op de planning staan dus voor mij was het tijd om naar bed te gaan. Al met al heb ik een top dag gehad op Duikboot Festival en raad ik dit festival zeker aan! Op 23 maart 2023 staat het Duikboot Lente Festival gepland en hopelijk zie ik jou daar ook :-).

[ux_gallery ids=”76617″ style=”none” type=”grid” grid=”2″ col_spacing=”xsmall”]