Duikboot Festival, ondanks dat de weervoorspellers al hadden gezegd dat de zomer voorbij was, kwam er speciaal voor dit festival toch nog een weekendje zon aan. Het was zaterdag 24 augustus en al een hele tijd geleden had ik met 2 collega’s afgesproken om een keer mee een techno feestje te pakken. Zelf ben ik eigenlijk van alle muziekmarkten thuis maar techno heeft tot afgelopen zaterdag nooit echt mijn aandacht getrokken. Toch moest ik er aan geloven maar gelukkig was er behalve de techno stages ook een Daisy stage en een Danshal stage, net iets meer mijn ding.

Wat me allereerst opviel was dat het (openbaar) vervoer erg goed geregeld was. Wij hadden na een paar gin tonicjes in de achtertuin, de trein van Tilburg na Breda gepakt en daar stonden meteen bussen klaar die je recht voor de deur afzette. Ondanks dat wij werden opgehaald was het ook op de terugweg goed te doen met het OV. We hoefde vanaf het festivalterrein naar de parkeerplaats echt maar 5 minuutjes te lopen.

DUIKBOOT FESTIVAL ZELF

Vanwege de hitte zijn we iets later gegaan maar zelfs toen we rond 5 à 6 uur binnen waren vielen nog steeds de zweetdruppels van ons gezicht af. Daarom hebben we er voor gekozen om eerst even bij de Danshal te gaan staan waar we een klein beetje in de schaduw aan het water stonden. Behalve dat we daar konden schuilen was de muziek ook nog eens erg aangenaam. Maar aangezien ik niet voor de Urban muziek was gekomen moest ik er toch echt aan geloven, de Nachtcollege tent. En ondanks al mijn vooroordelen vond ik het eigenlijk super leuk.  Maar wat ik nog leuker vond was de house tent. Hier stonden we eigenlijk de hele avond lekker in de avondzon te dansen op de Sluwe Vos.

Duikboot Festival

FACILITEITEN

Wat ook goed geregeld was, was het eten. Ze hadden een ruime keuze van pizza tot poffertjes en van burgers tot frietjes. Er waren genoeg tafels in de schaduw waar iedereen rustig een hapje kon eten en een drankje kon drinken. Er waren voldoende toiletten aanwezig en deze werden ook goed bijgehouden zodat je op een schone wc kon plassen. Wat ik ook goed vond was het muntjes beleid bij de bekers. Als je een beker haalde moest je een half muntje betalen, leverde je de beker weer in kreeg je het muntje weer terug. Zou blijft het terrein schoner van mensen die plastic bekertjes op de grond gooien.

Al met al hebben we op een zonnige zaterdag de hele dag kunnen dansen op heerlijke muziek . Ik zeg: Duikboot, tot volgend jaar!  

Wil je nou graag ook nog wat beeldmateriaal zien? Check dan ook mijn vlog hieronder:)