Electronic Family 2018: een dag volledig in Trance

Electronic Family is Europa’s grootste outdoor trance festival. Het festival vond voor de tweede keer plaats bij het Autotron in Rosmalen. Voorheen was het Amsterdamse bos de locatie, maar al snel werd deze nieuwe locatie onder de rook van Den Bosch omarmt door trance fans van over de hele wereld. De locatie biedt meer ruimte, is perfect bereikbaar voor alle vervoerstypen en het heeft een prachtig meer waar je op kan dobberen in ‘de befaamde zwanen’. In tegenstelling tot vorig jaar werd Electronic Family dit jaar gehouden op alleen de zaterdag.

Vooruitgang in de festivalopzet

De opzet van het terrein en podia waren dit keer ‘zo gericht’ dat ze elkaar niet ‘in de weg zaten’. Vorig was dit nog een absoluut minupunt van het festival. De Psychedelic trance area was dit jaar niet aanwezig, wat ik zelf overigens geen probleem vond. Wat dit jaar ook nieuw was, was dat er overal op alle podia B2B sets gedraaid werden.

Over stages gesproken, Grotesque was wederom indoor en had een geweldige lineup met dj’s als: Steve Allen, Allen Watts, Alex M.O.R.P.H en Grotesque label owner Ram met vocalisten Susana & Stine Grove aan zijn zijde. De één vindt het jammer dat het indoor is, de ander vind het voor de afwisseling juist geweldig. Hoe dan ook, de line-up van Grotesque is altijd dik in orde!

Ook de Legends stage was geweldig gevuld met oude rotten uit het vak. Artiesten als Johan Gielen, Signum, Kyau & Abert, Rank 1 en M.I.K.E. Push zette geweldige sets neer met tracks uit wat velen als de beste trance jaren betitelen. Soms zeggen beelden genoeg 🙂

Knallen op de verbeterde main stage

Main stond dit jaar op de plek waar vorig jaar de psytrance area was. Absoluut een pluspunt en het kwam het geluid en ambiance zeker ten goede. Ook de line-up was dik in orde met grootheden als Ben Gold, Estiva, Gareth Emery, MaRlo, Orjan Nilsen en natuurlijk als ambassadeur van Electronic Family Ruben de Ronde. Geweldig was vooral de afsluitende set waar bijna alle main artiesten op het podium stonden en er één groot knallend feest van maakte met Khoma voorop.

Naast de drie grote podia zat verscholen in het bos nog een extra secret stage. Een intieme plek waarbij het voelde alsof je je niet op het festival terrein bevond. Om hier te komen moest je een speciaal ticket kopen. Er werd hier niet constant gedraaid maar de momenten dat RAM, Johan Gielen, Signum, Sean Tyas en Alex M.O.R.P.H hier stonden was het gelijk een (intiem) feestje! Zeker een goede toevoeging al is het wellicht een idee om dit volgend jaar gewoon open te houden.

Waardig afsluiten op de afterparty

We sloten de al zo geweldig verlopen dag af op de afterparty bij de indoor Grotesque area. Hier werd nog even goed doorgefeest door een volle zaal en hierna zat de 2018 editie van Electronic Family er al weer mee op. We hebben genoten van de prachtige locatie, het geweldige weer, een groep fantastische dj’s uit de trance scene en de organisatie verdient voor de editie dan ook alle lof.

Volgend jaar zullen we zeker weer te vinden zijn op Electonic Family! Tot dan!

Met dank aan gastreporters en trancespecialisten Jan en Janneke

 

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial