Afgelopen zondag, 20 juni 2021 was het dan eindelijk zo ver! Na anderhalf jaar van isolatie, quarantaine, thuiswerken en feestjes geven met z’n tweeën begint Nederland steeds meer te versoepelen. En dat betekend dat het eindelijk tijd is voor mijn eerste echte feestje, Tino Martin in het (Bossche) zomertheater!
Naast dat Den Bosch echt om de hoek is voor mij, ben ik ook nog eens een échte Tino Martin fan. Dus alle ingrediënten voor een perfecte avond stonden klaar.

Het Zomertheater

Het zomertheater is vorig jaar ontstaan om de Brabantse muziekliefhebber toch nog een zitfeestje te laten beleven.  Het Zomertheater is een gezamenlijk initiatief van De Bossche Zomer en een aantal Bossche bedrijven, waaronder Event Warehouse (o.a. Paaspop); Jan Vis Entertainment, Lion Event Support, Coreworks en Stagelight. Vorig jaar is Jan Vis gestart vanwege een initiatief vanuit de Bossche gemeente. Toen was het allemaal nog een stuk strenger en moest je op je plek blijven zitten en je mocht niet mee zingen om zo de besmettingen te voorkomen.
Dit jaar is het een Testen voor Toegang evenement dus is iedereen die aanwezig is negatief getest. Om verdere besmettingen te voorkomen is er wel gekozen om toch met tafels en stoelen te werken.

Testen voor Toegang

Voor de festivallovers die nog niet bekend zijn met een Testen voor Toegang evenement, het is super simpel. Het verschilt per evenement hoe ver van tevoren je jezelf moet laten testen maar je kunt dus een afspraak  maken op www.testenvoortoegang.org. Er zijn super veel testlocaties en bij mij was de dichtstbijzijnde locatie 2 minuutjes fietsen. Elke 5 minuten is er een mogelijkheid om een afspraak te maken en dit kan zelfs nog een kwartier voorafgaand je graag wil laten testen. Ik heb zelf mijn afspraak een keer verzet en dit is ook heel makkelijk. Daarnaast is het gratis en neemt de overheid de kosten op zich voor deze test. Bij mij was het zo dat ik meteen door mocht lopen, een stokje in mijn neus kreeg en binnen een kwartier de uitslag in mijn mail had zitten, goed geregeld allemaal!

Wat allereerst geweldig was, dat was het weer. Het was ongeveer 27 graden met af en toe een wolkje en een zonnetje. Het programma begon om 19:00 uur maar om 18:00 uur mochten we al naar binnen. Het was allemaal erg goed geregeld en je hoefde maar kort in de rij te staan, ideaal!

Toen we eenmaal binnen waren kregen we meteen een tafeltje. Iedereen werd netjes begeleid naar zijn eigen tafel en er was dan ook meer dan genoeg personeel aanwezig om het hele event in goede banen te leiden. Op elk tafeltje stond een QR code waar je zowel eten als drankjes kon bestellen. Er was een ruime menu kaart waar zowel fris, wijn als lekkere cocktails op stonden. Wij hadden ons eerste drankje nog niet besteld of het stond al op tafel, perfect!

Naast de hoofd act, Tino Martin stond in het voorprogramma Dries Roelvink. Een van de langst meegaande artiesten op dit moment. Voor beide heren was dit hun eerste échte optreden voor publiek, er zaten namelijk 1250 man aan publiek in de zaal. Ondanks dat ze al een tijdje niet meer hadden opgetreden hebben ze er beide écht een feestje van gemaakt! Gelukkig gaat het goed met de cijfers en mochten we dit jaar wel lekker meezingen en stiekem, een klein beetje dansen!

Top feestje

Al met al waren zowel de organisatie, de horeca als de artiesten in een woord geweldig en heb  ik een super avond beleefd tijdens Het Zomertheater. De komende weken komen er nog veel meer geweldige artiesten langs. Nog niet alle shows zijn uitverkocht dus ik zou je zeker aanraden om een bezoekje te brengen. Hieronder heb ik het programma met de komende shows nog even met je gedeeld:

Het Zomertheater in Den Bosch.
Donderdag 1 juli – Douwe Bob
Vrijdag 2 juli – Snelle
Zaterdag 3 juli (avond) – Chef’Special
Zondag 4 juli (avond) – Suzan & Freek
Donderdag 8 juli – Rolf Sanchez
Vrijdag 9 juli – Racoon
Zaterdag 10 juli – BLØF
Donderdag 15 juli – Floor Jansen
Vrijdag 16 juli – Typhoon
Zaterdag 17 juli – DI-RECT
Donderdag 22 juli – Guus Meeuwis
Vrijdag 23 juli – Guus Meeuwis

Wil jij mij de komende tijd nog tegenkomen op een leuk feestje of een festival? Ik ben de komende tijd te vinden op 7Th Sunday Festival op 10 juli, SMÉRRIG zomerweekender op 24 en 25 juli, Solar weekend en op Paaspop festival. Hou dan ook de website van Festivallovers en mijn instagram @elisegrimbergen in gaten voor mijn ervaringen, blogs en vlogs.

Hopelijk zie ik jullie snel op een van deze feestjes deze zomer!

XOXO