Eindelijk weer feesten! – Feesten in Servië

Servië festivals

Afgelopen weekend reisden wij af naar Servië, niet om te dansen maar om wat dingen te regelen voor de moeder van mijn vriendin die daar woont. De reis was op zich al bijzonder want het vliegen is net pas weer toegestaan en Servië een totale lock down had gehad met zelfs een avondklok.
Bij aankomst in Novi Sad merkten we al dat de stad veel levendiger is dan de Nederlandse steden op het ogenblik. De terrassen, cafeetje‘s en lokale disco’s waren gewoon geopend. Reden voor mij om eens te kijken of er nog leuke evenementen in de buurt waren en of er nog wat te feesten was in Servië dit weekend. 

Servië

Feesten in Servië

In Servië vind je heel veel commerciële feesten waar het vaak om veel drinken en minder om de muziek gaat. Zien en gezien worden is ook belangrijk. De dames in korte rokjes met naaldhakken en de heren een gereserveerde tafel met een grote fles drank.
Gelukkig vond ik na wat zoeken een mooi buitenfeest op een bijzondere locatie. Net buiten het centrum ligt een erg mooi oud fort waar ook altijd het EXIT festival wordt gehouden. Op vrijdag was er op deze prachtige locatie een dubstep en jungle feest georganiseerd. Op zaterdag was het de beurt aan house en techno met dj’s Lag, Avoid aka Vladimir Acic en Pushta G uit de buurt om hun platen te draaien. 

Toen wij zaterdag er naartoe gingen wisten wij nog eigenlijk niet wat we konden verwachten. Online was er weinig te vinden en er waren ook geen foto’s of filmpjes van vorige edities.
Via een lange tunnel onder de muren van het Petrovaradinska fort kwamen we uit op een mooie binnenplaats waar het feest plaatsvond. Het feest starten 23 uur ‘s avonds en ging door tot de volgende ochtend 7 uur. Gelukkig was de temperatuur de hele nacht ruim boven de 20° en het was daardoor heerlijk vertoeven.
De zwaardere bassen voelde heerlijk in ons lichaam. Echt een genot na maandenlang het met een draagbare JBL speaker buiten moeten doen.
De mensen die op het feest waren afgekomen waren erg relaxt en er was ook een mooie mix aan alle leeftijden aanwezig. We hebben heerlijk gedanst en ‘s ochtends was de zonsopkomst fantastisch. We kregen echt weer een beetje het EXIT festival gevoel, waar wij in 2018 waren, terug deze nacht. 

Servië

EXIT Festival en Love Fest Festival 2020

Het EXIT festival wat normaal gesproken in juli plaatsvindt is verplaatst naar 13 tot 16 augustus en zal een kleiner karakter hebben en iets meer georiënteert op de elektronische muziek.

Wij zitten er in ieder geval serieus aan te denken om deze zomer nog een keer die kant op te gaan want wat is buiten dansen met lekkere muziek toch heerlijk voor een mens! 


Naast het EXIT festival gaat dit jaar ook het Love Fest Festival door in Servië van 6-9 augustus. Het Love Fest Festival noemt zichzelf: “A Serbian house and techno haven”.
Ik ben er zelf nog niet geweest maar heb inmiddels goede verhalen gehoord.

Dus wie weet tot in Servië deze zomer! Vidimo se u Srbiji!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial