Electric Castle maakt nieuwe lading namen bekend

Electric Castle

Electric Castle maakt een nieuwe lading namen bekend voor deze zomer. Onder meer Disclosure, Peggy Gou, Editors, Sofi Tukker, Moderat, Aurora, Sven Väth, Caribou en Mogwai maken hun opwachting op het Roemeense festival. Ook de Nederlands-Turkse band Altin Gün prijkt op het affiche. Electric Castle vindt van 13 t/m 17 juli plaats bij het Bánffy Kasteel nabij Cluj-Napoca in Roemenië.

5 dagen, 10 stages en meer dan 250 acts: met de 8ste editie van brengt de organisatie een eclectische line-up. Headliners Twenty One PilotsGorillaz en Deftones waren al bevestigd, nu voegt de organisatie daar een hele lading nieuwe acts aan toe. De lijst van nieuwe namen begint met de elektronische acts Disclosure en Peggy Gou. De Zuid-Koreaanse Peggy Gou veroverde de dance-scene met haar hit ‘Starry Night’. Britse act Disclosure ken je van de iconische dance hits als ‘Latch’ en ‘Talk’.

Nieuwe Namen

Het Duitse collectief Moderat staat dit jaar ook op de poster van het festival. De succesvolle samenwerking tussen Modeselektor en Apparat liet op de 5e editie van Electric Castle de festival grond schudden en gaat dat dit jaar nog eens over doen. Ook uit Duitsland en dit jaar te vinden bij het kasteel: techno-dj en producer Sven Väth. Op de diverse line-up van Electric Castle is ook rock van Editors en Mogwai terug te vinden. Daarnaast voegt de organisatie ook de elektronische acts Sofi Tukker en Purple Disco Machine toe. Ook de Nederlands-Turkse band Altin Gün komt met hun funky, psychedelische Turkse folkrock naar het Roemeense festival. Altin Gun betekent ‘Gouden Dag’ en die bezorgen ze deze zomer dan ook ongetwijfeld op Electric Castle.

Met deze nieuwe namen begint het festival behoorlijk vorm te krijgen:

Electric Castle


Electric Castle 2022

Na twee jaren zonder Electric Castle, keert het festival in 2022 groter terug dan ooit. Het weekend vindt van 13 t/m 17 juli plaats in en rondom het historische Bánffy Kasteel, nabij de studentenstad ClujNapoca. Het groene heuvellandschap van Transsylvanië wordt een kleurrijk festivalterrein vol muziek, kunst, eten, drinken en meer veel. Naast de diverse line-up presenteert het festival een uitgebreid randprogramma en uniek kunstprogramma.

Kaartverkoop
Tickets voor Electric Castle zijn te koop via www.electriccastle.ro. Er zijn 5-Day tickets en dag tickets beschikbaar. Speciaal voor de studenten en jongere fans is er nu een Under 21 deal, waarbij je €40 op een festivalticket bespaart.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial