Na een succesvolle eerste editie van Elektrum Festival vorig jaar, werd het festival dit jaar nog grootser georganiseerd. Midden in de bossen van Boxtel, ‘Velder Woods’, weten de organisaties van Intents Festival en Wish Outdoor dé perfecte afsluiter van het festivalseizoen te organiseren. Meer dan 20.000 bezoekers kunnen twee dagen lang genieten van de beste DJ’s van hardstyle classics tot uptempo!

Na vorig jaar een te gekke editie te hebben meegemaakt, mocht ik dit jaar weer voor Festivallovers op zaterdag 14 oktober naar Elektrum. In de aanloop naar het festival waren er nogal wat slechte weersvoorspellingen, maar toen ik zaterdagmiddag op mijn fiets stapte, scheen de zon en was er een strak blauwe lucht, wat een geluk!

Details op iedere stage

Bij binnenkomst op het festivalterrein zie je direct dat de organisatie veel tijd heeft gestoken in de aankleding van het gehele terrein. Bij iedere stage is aan de details gedacht, en dat maakt het een genot om rond te lopen op het terrein. Het leuke aan Elektrum vind ik dat er ondanks dat er 5 stages zijn, het terrein niet al te groot is. Iedere hoek is anders, maar het is wel allemaal verbonden met elkaar.

Ik begon de dag op de Saparaizu stage (Extra Raw). Het was immers mooi weer, dus ik profiteerde hiervan door lekker buiten te gaan staan. Hier was ik net op tijd voor JNXD vs Level One, een van de betere opkomende DJ’s als je het mij vraagt. Het nummer Men of Steel, van Level One & E-Force, zorgt altijd voor een goede sfeer en zorgde er voor dat iedereen los ging!


Hierna besloot ik om wat te gaan eten. Elektrum had een hele grote tent, waar men heel veel keuze had qua eten. Ik vond het prettig dat het in de tent was, want wanneer de zon even weg was, kon het best fris zijn.

De mainstage

Vervolgens ben ik richting de SHUYÔ (mainstage) gegaan. De Mainstage was in een hele grote koepeltent, wat ik altijd heel gaaf vind! Ook in deze tent viel me op dat er aan zoveel details is gedacht bij het ontwerp van de stage, heel gaaf! B-Front draaide hier een aantal klassiekers, waar je echt niet stil bij kunt blijven staan. Mijn favoriet, Beautiful Fantasy, samen met Phuture Noize werd gedraaid, dus voor mij was zijn set al geslaagd!

Ik ben hierna nog even bij de Mainstage gebleven voor de setjes van Rejecta en vervolgens The Purge, die beide een erg goede set draaide! Na deze twee DJ’s stond de Elektrum show op het programma. Een gave show waar de populairste nummers voorbij kwamen met een geweldige laser- en lichtshow.

Hardstyle classics

Na deze show ben ik een kijkje gaan nemen bij de Uiltje Classics stage. Hier was op dat moment Jones aan het draaien en hij draaide de bekendste hardstyle classics. Wat een geweldige sfeer hing er bij deze stage, zo zie je het niet vaak meer!

Van de Classics ben ik meteen doorgegaan naar het andere uiterste, de uptempo tent! Dit was even wennen, maar ook hier heb ik me prima vermaakt en heb ik genoten van de sfeer die er hing onder de mensen. Daarna ben ik weer teruggegaan naar de Mainstage voor de set waar ik al de hele dag naar uitkeek: Bloodlust & Regain. Een heerlijke set, waar ik echt helemaal los kon gaan op de beste nummers van deze twee DJ’s!

Als aflsuiter van de dag besloot ik eerst naar Kruelty te gaan op de Extra Raw. Het was erg koud buiten, maar daar heb ik niets van gemerkt. Ik had nog nooit een set van Kruelty bijgewoond, maar dit was veruit de beste set van de dag voor mij! Het hele uur ben ik los gegaan op de kicks van deze DJ!

De laatste 30 minuten Elektrum

Het laatste half uur ben ik nog teruggegaan naar de Mainstage, waar het populairste DJ duo van dit moment, Dual Damage, het festival mocht afsluiten. Deze DJ’s hebben het hele festival omver weten te blazen met hun set en hebben zeker hun visitekaartje afgegeven!

Hierna was het helaas tijd om naar huis te gaan. Maar Elektrum was wederom een geslaagde dag, en als je het mij vraagt, dé perfecte afsluiting van het festivalseizoen! Tot volgend jaar!

Meer foto’s zien van Elektrum Festival 2023?