Afgelopen weekend was het tijd voor de allereerste editie van Elektrum Festival. Twee grote spelers in de festivalwereld, Intents festival & Wish Outdoor, combineerden hun creativiteit om een uniek festival neer te zetten met de focus op de hardere stijlen om het festivalseizoen af te sluiten. Elektrum streeft naar een perfecte samensmelting van hardstyle, raw, hardcore, classics en uptempo. Verstopt in de mysterieuze bossen van de Velder Woods in Boxtel vond het unieke festival plaats, waar verdeeld over 2 dagen de 100 beste artiesten uit de hardere stijlen domineerden in de 4 area’s.

Ik ben al jaren vaste bezoeker van Intents Festival en Wish outdoor dus ik keek enorm uit naar dit festival. Deze twee festivals staan namelijk bekend om hun indrukwekkende stages en unieke producties, dus een samenwerking van deze twee organisaties kon alleen maar resulteren in een fantastisch weekend!

Mystieke stad in de bossen

Bij het betreden van het terrein viel me meteen op dat er tot in de puntjes aan het thema is gewerkt. Je waande je in een geheel nieuwe gethematiseerde mystieke stad vol met verrassingen. De locatie in de bossen vond ik echt super gaaf, het is alsof vanaf het moment dat je binnenkomt er niets meer is dan alleen Elektrum.
In oktober loop je het risico dat het weer niet altijd mee zit, maar dit was dit weekend totaal niet het geval! De zon scheen vol op en dus besloten we op zaterdag om als eerste naar de outdoor Fanaticz Stage te gaan. Wat me meteen op viel was dat de sfeer echt vanaf het begin super goed was, iedereen ging lekker los en daar hou ik van.

[ux_gallery ids=”77474″ style=”none” type=”grid” grid=”2″ col_spacing=”xsmall”]

Vervolgens ging ik een kijkje nemen bij de Dynamite Hardcore Stage, waar Deadly Guns zou draaien. Het was erg heet in deze tent, maar dat maakte voor ons niets uit. Deadly Guns wist ervoor te zorgen dat de compleet gevulde tent helemaal uit zijn plaat ging.
Ik heb de set van Deadly Guns niet helemaal bijgewoond omdat ik zeker wilde zijn van een goed plekje bij mijn favoriete DJ: Phuture Noize. Deze euforische hardstyle DJ weet me altijd te raken. Phuture Noize draaide in de Dedicated Mainstage en toen ik hier naar binnen liep, wist ik niet wat ik zag. ‘The Dome’ was echt mega en de stage was helemaal tot in de puntjes uitgewerkt, heel nice! De set van Phuture Noize was een toppertje en ik vind dat bij zijn sets altijd de beste sfeer hangt. Ik vond het heerlijk dat hij heel veel nummers draaide van zijn vorige albums, zoals Edge of Glory en The Solution.

The Elektrum Show

Toen was het tijd voor wat bijzonders: The Elektrum show. Tijdens deze show werd écht alles uit de kast gehaald; lasers, lichten, vlammen, vuurwerk en nog veel meer! Op het podium stonden personen in een compleet pak met lampen en dit zorgde voor een te gekke show, waar iedereen zijn ogen uit kon kijken en zijn of haar batterij op kon laden om de laatste uurtjes van de dag door te komen. Heel gaaf!
Na deze show was het tijd om terug te gaan naar de buiten stage Fanaticz om, als je het mij vraagt, een veelbelovend duo voor de toekomst te zien: Deluzion. Het was erg druk en Deluzion wist iedereen te mee te krijgen in hun te gekke set. Wat mij betreft kunnen deze mannen volgend jaar gewoon op de Mainstage van ieder festival staan!

De laatste 2 uur op zaterdag hebben we buiten doorgebracht bij deze Fanaticz stage. Het was flink afgekoeld, dus een warme trui was zeker geen overbodige luxe, maar mocht je deze niet bij hebben gehad dan had je je zeker warm kunnen ‘lopen’ bij de set van The Purge & Adjuzt. Ik heb echt de hele dag uitgekeken naar deze set en alsnog presteerden deze Dj’s boven mijn verwachtingen. Wat een energie hebben deze twee mannen en wat een set was dit, wow!!
Mutilator & Fraw kregen de eer om Elektrum Festival buiten af te sluiten en ook hier heb ik echt alle energie die ik nog had er uit gedanst. Voor mij waren de laatste twee uur op zaterdag het hoogtepunt van de dag. Dit beloofde wat voor zondag!

[ux_gallery ids=”77475″ style=”none” type=”grid” grid=”2″ col_spacing=”xsmall”]

Elektrum Festival zondag

Uitgeslapen en wel vertrokken we weer richting de Velder Woods om dag 2 van Elektrum Festival te gaan beleven. Ook de zondag was een prachtige dag, en de zon scheen weer de hele middag. De line-up van zondag beloofde veel goeds, ik keek vooral uit naar Sickmode ON, The Purge Trippin’ en Rooler vs D-sturb.

Om te beginnen woonden we in de Dedicated Mainstage de set Vertile’s Dimension bij. Wat een progressie heeft deze DJ gemaakt, zijn heerlijke raw kicks klonken door de hele tent en vielen bij iedereen goed in de smaak! Prima om ons dagje weer te beginnen!
Hierna was het tijd voor het echte werk en stonden onze favoriete DJ’s op het programma. Je kon merken dat dit voor meerdere bezoekers het geval was, want ‘The Dome’ werd drukker en drukken en warmer en warmer.

Het was lang geleden dat we Sickmode hadden zien optreden en hier keken we dan ook enorm naar uit. De beste man had op Instagram aangegeven dat hij niet helemaal fit was en rustiger aan zou doen. Nou, daar hebben we helemaal niets van gemerkt! De sfeer, de set en zijn energie zaten op een heel hoog niveau, zoals altijd bij zijn setjes.

Knallen in de laatste uren

Bij de set van D-sturb en Rooler besloten we wat verder achteraan te gaan staan om wat meer mee te krijgen van de lichtshow. Mijn complimenten voor de organisatie van Elektrum, die echt alles uit de kast hebben gehaald om deze show tot in de puntjes te verzorgen. Ik heb het nog niet vaak zo gaaf gezien op een hardstyle festival!

The Purge mocht voor het eerst op de Mainstage van een festival staan en daarbij zijn show Trippin’ presenteren. Hij liet hier wel even zien waarom hij op de Mainstage thuishoorde, wat een set! Iedereen was razend enthousiast en heeft tijdens deze set bijna een halve marathon gelopen. RUN! Ook hier was de show weer echt een hoogtepunt.

We besloten om wat eerder te vertrekken van het festival omdat we wilden voorkomen dat we vast zouden komen te staan (ervaring van de zaterdag). We konden hierdoor makkelijk het festival verlaten.

Elektrum festival is er zeker eentje die ik nooit meer ga vergeten. Mijn complimenten voor het samenbrengen van alle hardere stijlen en het creëren van een fantastische show, zoals je nog maar weinig hebt gezien op een hardere stijlen festival. Ik ben er volgend jaar zeker weer bij! Zet 14 & 15 oktober 2023 maar vast in je agenda!