Elrow: de vierde editie van elrow Town Nederland, het was er weer een om niet te vergeten. Als echte festivallover neem ik jullie vandaag mee in hoe het festival is verlopen en hoe ik het persoonlijk heb beleefd.

Let’s introduce

Hey festivallover, mijn naam is Caroline en ik ben vierentwintig jaar oud. Dit jaar heb ik stage gelopen en was ik voornamelijk alleen in de weekenden vrij. Een vakantie zat er dan voor mij ook niet in maar hierdoor heb ik wel enorm veel leuke festivals in Nederland mogen bijwonen. Het festival seizoen loopt bijna ten einde en als klap op de vuurpijl was ik aanwezig bij de vierde editie van: elrow Town in Alkmaar op de Geestermerambacht.

[ux_gallery ids=”76681″ style=”none” type=”grid” grid=”2″ col_spacing=”xsmall”]

Let’s go elrow!

elrow Town staat bekend om haar uitbundigheid in aankleding, kleurrijke karakters en daarnaast een hele dikke line-up. Deze editie maakte dan ook alles van dit lijstje waar: na een korte wandeltocht om bij het festivalterrein aan te komen viel het decor gelijk op. We scanden als groep onze kaartjes, maakten een korte stop bij de lockers en liepen het festivalterrein op. De zon scheen volop en met ons eerste drankje in de hand besloten we gelijk een kijkje te nemen bij de main-stage.

De sfeer zat er al lekker in en de stage was aangekleed met verschillende onderwater figuren. Een van de meest vette stages die ik dit jaar in Nederland voorbij heb zien komen. Na een kort rondje over het terrein viel het al gelijk overal kleurrijke karakters te vinden waren: iets wat voor mij een festival een echt festival maakt. Overal was weer een nieuwe verrassing te vinden.

[ux_gallery ids=”76716″ style=”none” type=”grid” grid=”2″ col_spacing=”xsmall”]

Elrow for everyone

Elke stage had veel afwisseling in muzieksoorten en tonen en hierdoor was het zelfs met onze diverse groep voor ieder wat wil te vinden. Nadat we overdag een korte splitsing in de groep hadden gemaakt kwamen we voor de eindshow allemaal weer bij elkaar. Rond een uur of 9 zijn we naar de mainstage gelopen om de dag af te sluiten en dit was toch wel wat bijzonderder dan bij de meeste festivals deze zomer.

[ux_gallery ids=”76717″ style=”none” type=”grid” grid=”2″ col_spacing=”xsmall”]

End of Summer

In de lucht waren diverse kleurrijke ballonnen aanwezig die zich verplaatsten door het publiek. Er kwam een optocht aan verkleedde karakters aan de zijkant door de mainstage gelopen waardoor de show een echt parade-gevoel kreeg. Door alle indrukken wist je gewoon niet waar je moest kijken, het was een enorm spektakel! Door de fantastische muziek, de confetti en de verschillende karakters voelde dit aan als het ultieme einde van de zomer. De volgende editie van elrow Town Nederland laat ik dan ook zeker niet aan mij voorbij gaan.

 

Lees hier ons report van 2021

Lees hier ons report van 2019