Het weekend van 2 september streek het hele circus van Elrow neer op recreatiegebied Geestmerambacht. Een bekende naam wereldwijd wat betreft de techno en house feesten. Hoe pakte dit jaar de grootste organisatie van Elrow uit in Nederland? Elrow Town Holland in de Noord-Hollandse polder. Elrow is een wereldwijd begrip. Met feesten over de hele wereld, en hun karakteristieke stijl is het een zeer populair feest. Het concept is zeer populair en er worden dan ook flink wat van deze feesten georganiseerd, onder andere in Spanje, Zuid-Amerika maar ook New York. De eerste keer dat ik mee kreeg wat Elrow inhield liep ik op het NDSM terrein jaren geleden. Van achter de schermen zag ik prachtige kostuums, confetti en zoveel kleur. Jammer dat ik het vond dat ik niet aanwezig was, want het zag er super leuk uit en echt anders dan wat ik gewend was. Nu dus jaren later groeide elrow uit zijn jasje en is besloten het festival te verplaatsen naar het recreatiegebied Geestmerambacht in Oudkarspel. Hier is de mogelijkheid het festival nog meer uit te breiden en meer bezoekers te ontvangen. En zo onstaat Elrow Town Holland. Fijn, want een thuis wedstrijd voor mij. Op de fiets, en een half uurtje later kwamen we aan.

Stages

Elrow Town Holland pakt groots uit. Met maar liefst 6 stages is het terrein goed benut. Van de 6 zijn 4 eigenlijk een soort van “niche” stages, vrij klein maar wel heel erg anders en intiemer dan de 2 grotere stages waar de meeste bezoekers zich bevinden. De Mainstage Kaos Garden was de meest imposante stage. Een wilde aankleding om het zo te zeggen. Waar Elrow van origine Latin roots heeft, zie dat ook terug in aankleding. Knallende kleuren, gekke pakken, de opblaas attributen vliegen je om de oren, dansers op stelten… En dat onder het genot met een line-up van onder andere: Purple disco machine, Sonny Fodera, Paco Osuna en als afsluiter Pan-Pot. Stiekem wel mijn favoriete stage. Dan naast de Mainstage, Delusionville. Deze is net zo groot opgebouwd als de Mainstage, maar net even iets rauwer. Deze stage doet zijn naam echt eer aan, het is één grote trip. De muziek is van een veel harder kaliber, en de aankleding is nogal bijzonder. Heel erg psychedelisch, heel erg druk en de meeste gekke variaties. Op deze stage waren onder andere: Bart Skils, Mau P, Alan Fitzpatrick en Sam Paganini.

Kleinere stages

Waar deze twee stages eigenlijk de “mainstages” waren, stonden er op het terrein ook de nog wat kleinere stages. Hier waren onder andere De Lipton bar te vinden voor een drankje met een uitzicht en wat melodische muziek op de achtergrond. Waar ik zelf echt heel erg van genoten heb is de Pink Cathedral. Een mega groot roze opblaas kasteel met veel hysterie er binnen. Een lekkere ontspannen sfeer hing hier. Aan voedsel was er ook niks te kort, de foodcourt was goed bezet met de typische festivalsnacks, maar Spaans eten was er ook genoeg te vinden natuurlijk.

Elrow Town Holland een groot succes

Elrow Town Holland was een groot succes. Ik snap helemaal waarom dit concept wereldwijd zoveel bezoekers trekt en zo populair is. De kleurrijke en overweldigende aankleding van dit festival maakt het echt even anders dan anders. Bij alles is er tot de puntjes aandacht aan besteed. Het is dan zeker ook echt een aanrader om een keer één van deze feesten te bezoeken, zeker dat je je geen moment verveelt. Éen van de feesten misschien in het buitenland als je de mogelijkheid hebt, maar hou je het liever dichterbij huis dan misschien tot volgend jaar!