Emporium is hét feest waar wij elk jaar opnieuw te vinden zijn. Één groot party heaven op een epische locatie aan het water van Berendonk, Wijchen: dichtbij Nijmegen. Het feest is zeker niet dichtbij Rotterdam, maar hé: the party already starts in the bus right?

On our way!

Na een kleine fietsstrijd over de Brienoordbrug in Rotterdam, kwamen wij aan bij Kralingse Zoom, waar wij met de partybus werden opgehaald. In de bus konden we goed in de stemming komen met up-tempo beats. De sfeer zat er al lekker in! 

Eenmaal aangekomen in Berendonk, liepen we eigenlijk direct de ingang binnen. Het voordeel van een partybus is: geen lange rijen bij de entree én een volledige festivaldag. Met een aankomsttijd van 13:00 uur stond ons nog heel veel festivalavontuur te wachten. 

Thema: New Dimensions

Dit jaar stond Emporium in het teken van New Dimensions; een thema dat in het hele feest werd doorvertaald, al startend met een welkomsboodschap bij binnenkomst. Er reden fantasiefiguren rond op futuristische voertuigen, artiesten liepen op hoge stelten met overal zilveren en kleurrijke accenten en er was confetti bij de stages. Er stonden gezellige kleurrijke stands, met de allerleukste Glitzy truck waar je jezelf kon wanen in een oase aan glitter en kleur. De pro’s konden je hier voorzien van prachtige face jewels en glam make-up, helemaal anno New Dimensions.

Van up-tempo & urban tot house & hard techno

Emporium is het feest van muziekvariatie. Langs het water zijn van links naar rechts stages opgebouwd, die links starten met Mainstage House, Techhouse Herrie met Gerrie, (Hard) Techo bij The Beach en Propaganda, Urban bij Moreira’s Mansion en natuurlijk: Vunzige Deuntjes. Vanaf daar loop je langs het water naar steeds hardere stijlen toe. Hard side bestaat uit: Xxlerator, Classics by Jones, Total Loss en Xxtra Hard. 

Dit was het eerste jaar mét techno en dat was echt genieten. Heerlijk dansen in het zand met een laag zonnetje dat het water verlichtte. Ik houd gewoon echt van techno! Pure heaven if you ask me!

Favorieten & timetable!!

In App Appic kun je vooraf jouw timetable samenstellen, wat bij zo’n groot feest met een grote groep super handig is. Vooraf voegden iedereen zijn favo’s toe zodat we een goed overzicht hadden, perfect! 

We startten de dag met onze favoriete artiesten uit omgeving Roffa bij Main House: Mr Belt & Wezol. Dit was top inkomen, want wat een vrolijke techhouse bangers draaien deze mannen en wat een gezellige show! 

Daarna was het tijd voor Cynthia Spiering bij Propaganda. Wat kan de meid lekker rammen! Het zonnetje kwam op en we stonden heeeerlijk te genieten met zijn allen.

Vervolgens gingen wij naar de Urban toe, Main House en toen naar The Beach voor Benny Rodrigues. Later zijn we de harde kant ook nog gaan verkennen. Bij Classics bij Jones werden klassiekers gedraaid; liedjes die ik hoorde op mijn allereerste festivals. Zoveel herinneringen en goede vibes. De sfeer zat er lekker in! 

Eindshow: real life fairytale

Het allertofste moment van de avond was aangekomen. Na mooie optredens van Sunnery James & Ryan Marciano & Nicky Romero, was het tijd voor het moment waarop we allemaal hadden gewacht: de eindshow met afsluiter: Maddix. 

De show was een reallife fairytale. De muziek, de visuals, het vuurwerk: Dit spektakel was niet normaal. Elke keer dat ik probeerde te filmen, begon ik weer te springen. Opnieuw & opnieuw, want de muziek was gewoon te goed. Visualiseer je een show aan gekleurd vuurwerk dat de lucht verlicht. Water, dat donkerblauw kleurt door het licht. Een groep springende, dansende partypeople in futuristische outfits en glitter make-up. Euforie waar je u tegen zegt. Toen Maddix zijn allerlaatste nummer beëindigde, keken we elkaar aan. Hand in hand, arm in arm. Wat een fantastische dag hebben wij beleefd!

Emporium, bedankt! Wij kunnen nu al niet wachten tot het volgend jaar is! 

Wat zal het volgende thema worden? Hoe zal de muziek, setting en aankleding volgend jaar zijn en wie wordt het afsluitspectakel? See you there! 

XOXOXO