Twente 26 April – Aan de Campus Universiteit Twente worden veel festivals gevierd waaronder De Reactie van Basic Grooves. Wij van Festival Lovers waren er natuurlijk bij om deze techno gigant bij te wonen. Met klappers variërend van Reinier Zonneveld tot DYEN, en van Marlon Hoffstadt tot Benwal, evenals van Tjade tot Surf 2 Glory, was de line-up dit jaar werkelijk eentje om je vingers bij af te likken.

Het festival begon al om 17:00 uur, maar wij arriveerden rond 19:00 uur. Gelukkig leidde dit niet tot enige vertraging, want we konden overal soepel doorlopen. Onze auto parkeerden we gratis bij de Grolsch Veste, wat slechts tien minuten lopen van het festivalterrein was – perfect geregeld! Bij aankomst maakten we snel een stop bij de toiletten, een noodzakelijke onderbreking voordat we ons in de party vibe stortten. Normaal gesproken zouden we rond dit tijdstip gaan eten, maar omdat we thuis al hadden gegeten, sloegen we dit over. Desondanks was er een ruime keuze aan eten te vinden in de uitgebreide food area.

De Reactie

De tent ‘De Reactie’ trok onze aandacht door een stroom van party animals en daar zagen we Marlon Hoffstadt draaien. We genoten van zijn hele set, ontmoetten tussendoor wat vrienden en namen natuurlijk de tijd voor een drankje. De avond stond in het teken van elektronische muziek met een driedubbel debuut van Reinier Zonneveld, Marlon Hoffstadt en DYEN, die elk hun unieke stijl ten gehore brachten. Marlon Hoffstadt trapte af met een unieke mix van disco en house die de menigte meteen in beweging bracht, gevolgd door Reinier Zonneveld die twee uur later de energie verhoogde met zijn krachtige techno sets. De avond sloot af met DYEN, wiens rauwe, energieke hardtechno de perfecte afsluiter vormde voor een spectaculaire nacht.

Basic Grooves

Basic Grooves, bekend van het organiseren van clubnachten en het hosten van eigen podia op festivals zoals Freshtival en Onder De Radar, heeft door de jaren heen een grote schare trouwe fans opgebouwd. Hoewel naar verluidt bijna 15.000 techno-liefhebbers ‘De Reactie’ bezochten, was er genoeg space voor iedereen op het terrein.

De Reactie Enschede

See you next year?

Deze De Reactie Kingsnight in Enschede was een onvergetelijke avond die de perfecte start markeerde voor de Koningsdag festivals in Nederland. Een avond vol unieke elektronische beats die nog lang in de herinnering zal blijven. Dance safe, rave harder en neem deze nacht mee in je hart! Tot volgend jaar?