EPIQ New Year’s Eve 2019/2020!

Q-Dance kwam dit jaar met een nieuw concept voor de jaarwisseling. Na de Freaqshow en vorig jaar WowWow werd er een andere naam aan gegeven: EPIQ! Een 11 uur durend feest om op de beste manier 2020 te beginnen. In de Ziggodome had bijna iedereen zich gehouden aan de dresscode: neon.
En EPIQ was het zeker! 

Ziggodome in neon

Bij binnenkomst was het al te merken dat het niet uitverkocht was, er stond geen lange rij bij de ingang of om muntjes te halen en ook niet de gehele tribune in de zaal was open. Toch vond ik dit zeker geen nadeel, want er was daarom genoeg dansruimte (heel belangrijk!).
Toen we de zaal binnenstapten was al direct te merken dat de sfeer er goed in zat. De dresscode die Q-Dance de bezoekers had opgelegd was neon. Veel feestgangers hadden zich hieraan gehouden en in de zaal stond dan ook bijna de hele tijd blacklight aan. Niet alleen was de stage daardoor mega kleurrijk, maar ook de hele zaal!
De Ziggodome is een top locatie voor deze feestjes, het geluid klinkt hier het beste. 

EPIQ

Hardstyle top 100

 Elk jaar wordt op 31 december de Hardstyle Top 100 bekend gemaakt door Q-Dance. Naar de top 10 van dit jaar was ik erg benieuwd, deze werd bekend gemaakt tijdens EPIQ net voor nieuw jaar.
Mijn vrienden en ik hadden ook voordat we naar het feest gingen al veel gespeculeerd wat nou de nummer 1 zou worden en welke nummers wij dit jaar zo tof vonden. Wat een enthousiasme ging er door de zaal bij elk nummer van de top 10, iedereen was erg hyped en wachtte vol spanning, al hoorde ik dat veel mensen (net als ik) al wel wisten welk nummer op nummer 1 zou eindigen: tik tak tik tak… Darkest Hour (The Clock) van D-Block & S-te-Fan en Sub Zero Project! Een plaat die ik afgelopen jaar erg veel heb geluisterd en D-Block & S-te-Fan zijn echt een van mijn favoriete hardstyle DJ’s, een terechte nummer 1 als je het mij vraagt.

Hierna volgde het aftellen… HAPPY NEW YEAR! Elk jaar schrik ik me weer rot van al dat binnenvuurwerk, maar prachtig was het wel! Na iedereen de beste wensen gewenst te hebben, stonden de Frequencerz alweer klaar voor hun set en kon er weer gestampt worden. 

EPIQ New Year’s Eve

EPIQ New Year’s Eve Line-up

De eerste uren van 2020 waren ingegaan en EPIQ begon nu eigenlijk pas echt voor mijn gevoel. Wie me erg verraste met zijn set(s) was Devin Wild en zeker vs. Rebelion, de makers van het anthem Highscore. Tijdens dit halfuurtje draaide Devin Wild de hardste kicks uit zijn repertoire en dit in combinatie met de meer euforischere tracks van Rebelion bracht een super samenwerking tussen deze 3 heren!

Waar ik vanaf de bekendmaking van de line-up naar uitkeek waren D-Block & S-te-Fan vs. D-Sturb, een combinatie waarvan ik heel blij werd. De stijl van produceren van deze 3 dj’s komt redelijk overeen, al zit D-Sturb aan de rauwere kant van de hardstyle. Hierdoor sloten de tracks van de 2 verschillende acts goed op elkaar aan. Beide draaiden ze hun klassiekers zoals The Promised Land en Legacy. De sfeer in het publiek tijdens deze set was ongekend. Naar mijn mening de beste van de hele nacht!

EPIQ Rave Room

Q-Dance had ook een extra kamer aangekondigd, de EPIQ rave room, waar je alleen maar binnen kon met een “uitnodiging” die je ontving als je je kaartje voor een bepaalde datum had gekocht. Achteraf had ik het idee dat (bijna) iedereen de uitnodiging kreeg. De EPIQ Rave Room: het klonk veel belovend, maar de rij die er stond vond ik erg lang voor wat er binnen te vinden was. Je kon lang aanschuiven, want het was 1 erin 1 eruit. Toch wouden we deze kans grijpen en een blik gaan wagen. Het was een klein knus zaaltje volledig in neon kleuren aangekleed wat er erg gaaf uitzag. Helaas was het er nogal benauwd met veel mensen in zo’n klein zaaltje en we wouden de andere sets niet missen, dus we besloten toch maar weer snel naar de grote zaal te gaan. 

Nog een ander speciaal nieuw show moment van EPIQ was Tilt Mode: “10 minutes of pure mayhem” werd er beloofd en dat was het ook! Er werd nog een level omhoog gegaan met de mogelijkheden van de stage en de muziek. Deze 10 minuten heb ik gebruikt om volledig uit mijn plaat te gaan. Daarna even snel op adem gekomen aangezien de sets van Rebelion, Act of Rage en Sefa nog gingen komen.  

EPIQ

Fantastische afsluiting

De avond afgesloten met een heerlijke set van Sefa en werd het welgeliefde “klaplongen” toch ingeruild voor een goede partij hakken op Sefa’s frenchcore! 

Een EPIQ start van het nieuwe jaar om niet te vergeten dankzij EPIQ New Year’s Eve! Op naar alle feestjes en festivals in 2020 en laten we daar nog veel dansjes doen met z’n allen! 

Van al mijn bezochte feestjes en festivals maak ik leuke video’s en dus ook van EPIQ. Wil jij de vette lichtshow zien, de sfeer van de avond beleven of mij gekke dansjes zien doen? Check dan mijn recap hieronder!