Festivals vormen de ideale gelegenheid om te genieten van muziek, vriendschap en de schoonheid van de natuur. Helaas wordt dit vaak overschaduwd door de schadelijke impact van sigarettenpeuken die op de grond worden gegooid. We zijn ons ervan bewust dat festivals vaak plaatsvinden in prachtige natuurgebieden. Het is teleurstellend om na afloop van een festival te zien hoe de grond bezaaid ligt met peuken.

Elke sigarettenpeuk bestaat voor 90% uit plastic en kan tot wel 8 liter water vervuilen. Zelfs na 12-15 jaar vergaan blijven microplastics achter, een blijvende bedreiging voor het milieu. Gelukkig biedt Peukenzee een oplossing: de zakasbak.

Zakasbak

De zakasbak is een handig en milieuvriendelijk hulpmiddel om sigarettenpeuken op een verantwoorde manier weg te gooien. Deze compacte en luchtdichte koker is speciaal ontworpen om sigarettenfilters veilig op te bergen en te vervoeren, zonder dat er nare geurtjes vrijkomen. De zakasbak is gemaakt van gerecycled plastic, waardoor het een milieuvriendelijke oplossing is voor het probleem van peuken op straat. Wanneer de zakasbak vol is, kan hij geleegd worden in de vuilnisbak en worden hergebruikt

Met het handige formaat, perfect voor in je zak zonder geuroverlast, biedt de zakasbak festivalgangers een milieuvriendelijke optie. Draag bij aan een schoner festival met de zakasbak van Peukenzee. Ontdek meer op www.peukenzee.nl.