Nu Nederland langzaam weer een klein beetje open gaat en de festivalletjes ook weer door mogen gaan, stond ik letterlijk te springen om weer eens een écht Nederlands feestje te mogen pakken. Na even rondgekeken te hebben bleek er in Kaatsheuvel, een half uurtje bij mij vandaan, een feestje te zijn met een heerlijke line-up. We gingen naar Fairytale Festival.. Me happy!

Fairytale Festival

Fairtytale Festival vierde twee jaar geleden, haar vijfjarig bestaan, kon vorig jaar helaas niet doorgaan maar kwam dit jaar terug met een intieme editie in het najaar. Ondanks dat veel organisaties het risico niet durfde te nemen heeft Blue Ocean Events toch doorgezet, een Brabants feestje moest er komen dit jaar!

Ik ben naar Fairytale Festival gegaan op vrijdag 17 september. Het was echt super mooi weer, de zon scheen en het was 22 graden en we hadden er zin in. Kortom alle ingrediënten voor een te gekke avond! We werden afgezet en je zag al meteen waar het festival was. We stapte uit de auto en we haalden onze kaartjes, corona check app en legitimatiebewijs tevoorschijn. Er stond geen rij, onze kaartjes werden bij binnenkomst gescand, we kregen een muntje voor een beker en konden meteen doorlopen. Nu op zoek naar de muntenverkoop. Deze was gelukkig makkelijk te vinden en binnen een paar minuten stonden met een drankje in onze hand lekker te dansen en ook nog eens vooraan.

 

Fairytaile festival

Een groene weide!

Wat erg positief is, is dat de organisatie van Fairytale zich bezig houdt met het milieu. Vanaf dit jaar hebben ze namelijk besloten om met één statiegeld munt te werken waar je een beker van kunt halen. Deze beker leverde wij weer in bij de bar als we een nieuw drankje haalde. Dit is echt een voorbeeld voor vele andere festivals waar je als je naar beneden kijkt, alleen maar plastic bekers ziet liggen.

Het festival

Fairytale is dus een jaarlijks evenement wat je de afgelopen jaren ook als een groot buurtfeest kon beschouwen. Omdat er op dit moment wat minder feestjes zijn, kwamen er ook veel bezoekers van buitenaf. Persoonlijk vond ik dit super leuk omdat de sfeer hierdoor net wat gevarieerder is.

Op de vrijdag dat ik er was, waren er twee stages. Eentje House/Techno en de ander Urban. Wij stonden bij de House stage, waar op dat moment Soundblenders stonden te draaien. Ik moet eerlijk zeggen dat ik er nog niet eerder van gehoord had maar dat we wel heerlijk hebben gedanst op hun muziek. Later stond DJOR op deze stage te draaien en ook van zijn muziek hebben we genoten!FestivalloversHelaas ging de avond heel snel voorbij en hebben we ons laatste uurtje dansend doorgebracht op de Urban stage. Het was daar echt super druk maar wel heel erg gezellig!

Alles was heel erg goed geregeld. Het parkeren was makkelijk, de horeca was super geregeld, de muziek was perfect, de locatie zag er top uit en er was voldoende te eten voor de liefhebbers. Kortom, een top feestje!

Volgend jaar staat er een editie gepland in het voorjaar op 6 en 7 mei. Zet hem vast in je agenda als je een techhouse lover bent, want dit Kaatsheuvelse feestje wil je niet missen!
Naast deze report heb ik ook nog een kleine vlog gemaakt die hieronder te bekijken is!

Wil je mijn feestjes de komende tijd ook blijven volgen? Volg me dan op instagram @elisegrimbergen en houdt ook zeker de website van Festivallovers in de gaten voor de leukste reports!

XOXO