Het fenomeen dat ‘Thuishaven’ heet

Thuishaven

Wie tot de dag van vandaag nog nooit van Thuishaven gehoord heeft, leeft onder een steen of kan voor gek verklaard worden. Thuishaven is HET feestje waar je als techno-vlinder heen geweest moet zijn. “Waarom?” vraag je jezelf af? Voor de liefhebbers en de onwetende, leggen we vandaag het fenomeen van het Thuishaven circus uit!

Thuishaven

Dit is Thuishaven

1. De meest fijne techno-deuntjes

Thuishaven nodigt elke editie andere dj’s uit. Soms upcoming dj’s en producers, de andere keer grotere namen. Er komen sterren zoals: Joris Voorn, Benny Rodriguez en Michel de Hey. Elk feestje heeft een andere line-up, er is dus voor ieder wat wils.

2. Elke zondag feest!

Thuishaven is een festival wat elke zondag overdag plaatsvindt. Af en toe is er een feestje op zaterdag (gevolgd door een afterparty), maar Thuishaven viert haar feestje kenmerkend op de zondag. Daarom is dit het perfecte afzakkertje, after, maar ook gewoon als zondag-festival of het hoogtepunt van je weekend!

thuishaven

3. Er zijn 4 heerlijke stages

Op Thuishaven zijn er 4 stages: Twee tenten, een loods een een stacaravan. Alleen de stacaravan is een mini stage waar sfeermakende muziek wordt gedraaid, de rest van de stages zijn groot. Het verschilt wel eens per editie of ze alle stages open gooien. Maar bij een echt goed feestje, kan je op alle 4 de plekken feesten

4. Het winter en zomercircus

Thuishaven heeft 2 momenten in het jaar waarin zij gaan ombouwen naar de zomer en wintereditie. Beide edities zijn altijd in circus-thema. Er zijn bijvoorbeeld circusacts en het feestje wordt gehouden in een circustent. In de winter zijn alle stages indoor, en in de zomer heb je een heuse buitenstage. Elk jaar is het anders en dat maakt naar Thuishaven gaan nooit saai!

thuishaven loods

5. Het kost geen drol

Thuishaven is geweldig en kost ook nog eens bijna niks. De kaartjes zijn ongeveer 17 euro, dat betaal je bijna nergens voor een geweldig overdag festival. Zelfs als je de dag na Thuishaven moet werken of naar school, is het geld het nog waard om op zondag een paar uurtjes Thuishaven mee te pakken!

6. Lage verwachtingen & hoge uitkomsten

Thuishaven kaartjes gaan niet ver voor het festival in verkoop, hoogstens een maand. Ook is er meestal een deurverkoop. Je kunt dus altijd nog last-minute beslissen om naar het festival te gaan. Je betaald weinig voor je kaartje en verwacht daarom ook weinig van het festival, maar juist daarom worden je verwachtingen altijd overschreden! Het Thuishaven feestje is geweldig, elke keer maar weer!

thuishaven

7. Het eten en drinken is perfect

Op het menu staan de meest lekkere drankjes en hapjes. Ze hebben iets andere drankjes dan de meeste festivals. Thuishaven schenkt bijvoorbeeld Apple Cider, Jupiler, lemonaid en heeft een wijnbar. Ook de keuken van Thuishaven is geweldig: er zit veel keuze tussen voor vegetariërs en het eten is altijd goed weg te krijgen. Denk aan: Sappige burrito’s, nacho’s, loempia’s en pizza.

8. Metro 50 richting Isolatorweg

Dit is de welbekende metro die naar het Thuishaven-terrein leidt. Je stapt altijd uit bij de eindhalte ‘Isolatorweg’ en hoeft dan nog minder dan 5 minuten te lopen naar het festival. Je zit dan ook vaak met vele mede-festivalgangers in de metro naar de eindhalte.

Thuishaven

9. Je kan er van alles doen

Op Thuishaven kan je ballonnen halen. Je kan er ronddansen met een kwal gemaakt van een paraplu en je kan er geschminkt worden. Je kan ook gratis in een photobooth om je geweldige herinneringen vast te leggen. En dit allemaal voor zo weinig geld!

10. Thuishaven is klein maar fijn 

Thuishaven heeft een klein terrein, waar wel een heleboel mensen in passen. Je raakt zo bijna nooit je vrienden kwijt of maakt gemakkelijk nieuwe vrienden. Het is gewoon het ideale gemakkelijke feestje. Geen stress, gewoon Thuishaven.

Kortom: Je moet een keer bij Thuishaven geweest zijn, een foto gemaakt hebben in de photobooth, kuiltjes gegraven hebben tijdens het dansen in het zand, ballonnen hebben geblazen en thuisgekomen zijn met een zandbak in je schoenen. Het is het geld echt wel waard! Meer info over dit feestje vind je op de website! Daarnaast ‘leent’ Thuishaven haar terrein ook wel eens uit aan andere festivals, zoals Mystic Winter Garden.

*Alle foto’s in dit bericht zijn van Thuishaven, daar hebben wij geen rechten over

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial