Festivaleuforie op SPICE Music Festival 2021

spice music festival 2021

SPICE Music Festival in Burgas is een festival dat jaarlijks – een weekend lang – de crème de la crème uit de 90’s programmeert. Alleen maar wereldtoppers. Denk aan de frontman van Snap(Turbo D), Stereo MC’s, DJ Bobo, Vengaboys, Leeroy Thornhill van de Prodigy en meer. Taste the music, dit jaar van 6 t/m 8 augustus.

Toen ik hoorde dat ik naar SPICE Music Festival mocht, dacht ik eindelijk weer een festival. Zou het dan toch? Na anderhalf jaar pandemie leek er in juni 2021 in Nederland licht aan het einde van de tunnel te komen. Echter het liep mis. Een nieuwe wolk verduisterde niet veel later ook het festivalseizoen en 2021. Ik dacht: het is voorbij dit jaar! Totdat het Bulgaarse festival begon te shinen, ik voel voor het eerst weer spanning, die festival rush.

spice music festival 2021 nineties

Vrijdag, eerste indruk: Euforie!

Nadat ik mijn perskaarten had opgehaald, voelde ik de adrenaline door mijn lichaam – en van de mensen die in de immense rij bij de ingang stonden – stromen. Wow wat had ik dit gemist! SPICE Music Festival in kenmerkt zich door een uiterst relaxte sfeer. Uitgelaten Bulgaarse fans van de 90’s van jong tot oud, alleen maar dolenthousiaste mensen. Ik kwam fans van DJ Bobo tegen, uitgedoste festivalgangers omdat ze lekker konden dansen, feesten en ontladen

Ik merkte dat ik nog net niet over mijn eigen benen struikelde van enthousiasme. Na een lekkere Burgasko (biertje uit de stad) betrad ik het fraaie festivalterrein, in de haven van Burgas (Port de Burgas). Burgas is een groene stad ter grootte van Amsterdam, liggend aan de Zwarte Zee met veel meren, uiteraard zeegebied en groen. Ik trapte af met DJ Dian Solo die een voortreffelijk setje draaide en met ‘It’s my life’ van Dr. Alban de harten van het publiek opende. Festival Seizoen 2021 is on!

publiek 2 spice music festival 2021 vrienden spice music festival 2021

Pump it up

Na Dian Solo, was het de beurt aan de Belgische Danzel begeleid door zijn DJ Eno Tribbiani. Het beginstukje van ‘Pump it up’ – één van zijn bekendste hits – en het publiek werd al gek. De energie dat het Belgische duo deelde met het publiek, gaf het publiek direct terug. Het was vervolgens fascinerend om te zien, dat de Bulgaren – samen met anderen 90’s en 00’s fans uit andere landen – bijna alles wisten mee te zingen. Top optreden van Danzel en liefde voor het uitzinnige publiek.

danzel spice music festival 2021

De Bulgaarse festivalkeuken

Naast mijn festival lovers privileges 😉 heb ik nog een andere passie, dat is schrijven over steden en cultuur. Ik wist al hoe magnifiek de Bulgaarse keuken is. Maar dat ze dit ook vertalen naar heerlijke festival lekkernijen had ik niet meteen verwacht. Op SPICE Music Festival eet je heerlijke gegrilde groenten, peper in tomatensaus, tot Paella, Köfte en nog veel meer. Mocht je weer eens op vakantie gaan en van lekker eten houden. Probeer een Balkanland!

Run Away? Nee, Another Night

Real McCoy is een Duitse eurodance formatie. In de jaren 90 scoorden ze internationale hits. Op SPICE stonden ze op een mooi tijdstip, op de vrijdag, geprogrammeerd. De formatie bestaat nu uit een dj Kiste, lead vocals O-Jay en 2 zangeressen; Sara Mosquera en MAC. De formatie had een prachtige plek in het tijdschema. De Duitsers overtuigden meteen en brachten het euforisch publiek aan het dansen met o.a. de tophits ‘Run Away’ en ‘Another Night’, uit 1994. Time Flies, when you’re dancing and having fun. Wat was dit genieten.

real mccoy spice music festival 2021

Zaterdag, dag 2: Festivalseizoen is on!

De wervelende eerste dag smaakte naar meer. Gelukkig stonden er nog twee nieuwe dagen gepland. Op zaterdag startte het festival om 18.00 uur, en zou om 02.00 uur eindigen met en DJ set van Leeroy Thornhill van de legendarische formatie, The Prodigy.

Ik kwam op dag 2 binnen bij een optreden Alice Deejay. Alice DJ heeft een ‘nieuwe’ frontvrouw Ilona en hiermee is de formatie er niet minder enthousiast van geworden. Al dansend en zingend bracht de groep vanaf minuut 1 in vervoering met een combinatie met tophits als ‘Better of Alone’, ‘The Lonely One’ en EDM-remakes.

burgas spice music festival 2021

C-Block’s euforische verjaardag

Gedurende het weekend was ik in de gelegenheid om artiesten vlak voor het podium te zien. Je ziet en voelt net nog even wat meer emoties. Emoties van ontlading omdat dit de reden is waarom je op aarde bent; zingen, dansen, optreden en entertainen.

Bij C-Block bekend van de wereldhit ‘So Strung Out’ voelde je dat tot in je vezels. En na een geweldig optreden werd het frontman James “Mr. P” White teveel. Het was op die dag zijn verjaardag, een dag die hij mocht vieren met het uitzinnige Bulgaarse publiek en hij mocht optreden. Kippenvel. Je voelde een siddering van wederzijds respect door de haven van Burgas gaan.

Tijd voor springen, dansen en reggae

Maxi Priest maakt al sinds 1985 hit na hit, maar vooral mensen blij. Zijn vrolijk popmuziek met reggae invloeden geven energie en zetten je aan het dansen. Of het nu ‘Wild World’ of ‘Close to You’ is, de Londenaar weet hoe die zijn publiek bespeelt en heeft op 61 jarige leeftijd nog steeds een waanzinnige stem. Een stem die je herkent uit duizenden en die na een uur spelen nog steeds katapulteert als tijdens een eerste optreden in de jaren 80. Zijn band is ook fantastisch, dat maakt het genieten voor het toegestroomde publiek; 10.000 man sterk.

maxi priest spice music festival 2021

‘Het mooiste wat er is, is optreden’

Precies 15 jaar geleden zag ik Stereo MC’s op Huntenpop Festival in Ulft. Ze maakten een verpletterende indruk op me. De act opent met een spectaculaire lichtshow, terwijl je warm geluid hoort van Frontman Rob Birch. Hij heeft het nog steeds! Wat lekker en wat een geweldige band. De hoofdact van de avond speelt in anderhalf uur de pannen van het dak. Ze verslappen niet met Birch voorop. Hij geeft in het laatste half uur extra gas en vraagt aandacht voor het feit dat ‘we samen’ sterk zijn en dat de afgelopen anderhalf jaar dit hebben aangetoond. “Muziek en elkaar vasthouden zorgt ervoor dat we overleven”. Een magnifieke muzikale afsluiter van de dag.

stereo mc's spice music festival 2021

Conclusie: SPICE Music Festival volgend jaar weer!

Wat een leuk festival, en wat een uitmuntende sfeer. Ik heb alleen maar mensen gezien die volledig uit hun dak wilden gaan. Voor mij was het zogezegd anderhalf jaar geleden, maar wat was het ge-wel-dig om weer een festival te bezoeken. Dansen, van muziek en fijne mensen genieten. Daarom heb ik besloten om volgend jaar weer te gaan. Kom je ook naar het heerlijke Burgas? SPICE Music Festival 2022.

burgas haven spice music festival 2021

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial