Wil jij binnenkort naar een festival? Ontdek de tiplijst en geniet van jouw favoriete festival in 2023!

Er zijn enorm veel verschillende festivals in Nederland. Rondom het zomerseizoen staan vele festivals op de planning. Op dit moment zitten we nog in de wintermaanden en staat de lente voor de deur. Niet alleen de zomermaanden zijn geschikt voor festivals, maar het hele jaar door kan jij losgaan op jouw favoriete te gekke festival. Aangezien er veel keuze mogelijkheden zijn omtrent festivals, kunnen wij ons goed voorstellen dat jij door het bos de bomen niet meer ziet. Om het voor jou makkelijkere te maken, zullen wij een aantal aankomende festivals met jou bespreken. Lees onze festival tiplijst en wie weet sta jij binnenkort te genieten van een fantastisch festival.

Audio Obscura X Black Coffee @ Van Nelle Fabriek

Dit jaar viert Audio Obscura het 10-jarige bestaan. Dat is een jubileum wat natuurlijk gevierd moet worden. Iedereen viert haar mijlpalen op een andere manier. Audio Obscura heeft ervoor gekozen om dit jaar de Amsterdamse grenzen over te gaan; het festival gaat plaatsvinden in de Van Nelle fabriek in Rotterdam. De fabriek wordt omgetoverd en geeft het podium vrij aan een geweldige artiest, namelijk niemand minder dan Black Coffee. In het jaar 2011 heeft hij voor het laatst een optreden gedaan in Nederland. Hij komt speciaal naar Nederland toe om de Van Nelle Fabriek op zijn kop te zetten. Het festival vindt plaats op zaterdag 15 april. Nog eventjes wachten en jij kunt geniet van de geweldigste artiest op een inspirerende locatie. Daar wil jij toch bij zijn?

 

Free Your Mind Festival

Wil jij twee dagen genieten van een prachtig festival? Dan raden wij jou zeker aan om naar Free Your Mind festival te gaan. Het festival duurt twee dagen, namelijk zaterdag 3 juni en zondag 4 juni. Dit jaar viert het Free Your Mind festival haar 20ste verjaardag. Dit is een jubileum wat natuurlijk gevierd gaat worden. Een aantal bekende artiesten toveren de Stadsblokken in Arnhem om tot een geweldig festival. Er komen een aantal bekende artiesten, zoals Ben Klock b2b Marcel Dettmann, Sven Väth en Enrico Sangiuliano. Naast de bekende artiesten, komen er ook een aantal opkomende artiesten, zoals Kiki Solvej, Lilly Palmer en Anfisa Letyago. Wellicht zijn dit grote sterren over een aantal jaren en heb jij van ze kunnen genieten op het Free Your Mind Festival.

Defqon.1 Weekend Festival

Wanneer jij echt wilt genieten van een intens festival, bezoek dan het Defqon.1 Weekend Festival. Vanaf donderdag 22 juni tot en met zondag 25 juni kun jij genieten van dit hardstyle festival. Het is een intens groot festival wat plaatsvindt in Biddinghuizen. Het is het grootste harde stijlen festival ter wereld en dat vindt plaats bij jou in de buurt, hoe tof is dat? De hardstijlen heeft heel veel verschillende ervaringen, van het fanatiek sporten in de sportschool, terwijl je hardstyle luistert, tot het POWER HOUR bij jouw lokale club in de buurt. Wanneer jij ervoor kiest om een weekend Defqon.1 gaat bezoeken, krijg je 360 graden experience. Het is een festival wat razend snel is uitverkocht, dus wees er snel bij, zodat jij kunt genieten van een fantastisch hardstyle festival bij jou in de buurt!

Awakenings Summer Festival

In de zomer van 2022 heeft de eerste succesvolle editie van het Awakenings Summer Festival plaatsgevonden. Aangezien het een succesvolle editie was, keert het festival dit jaar terug. Dit jaar gaat het festival plaatsvinden op het terrein van de Beekse Bergen. Het Awakenings Summer Festival begint op vrijdag 7 juli, duurt drie dagen en eindigt dus op zondag 9 juli. Dit is het enige techno festival in Nederland, wat drie dagen duurt; perfect voor de techno liefhebbers onder ons. De grootste acts over de hele wereld worden in dit weekend naar Nederland gebracht. Kom genieten op het Awakenings Summer Festival en vibe door tot in de late uurtjes.

Mysteryland

Voor je het weet is het alweer zomer; genieten van de zon en tussendoor wellicht nog een heerlijke vakantie. Om extra te kunne genieten van de zomer, adviseren wij jou om een bezoek te brengen aan Mysteryland. Het festival begint op vrijdag 25 augustus en gaat het hele weekend door (tot en met zondag 27 augustus). De editie van dit jaar is een speciale editie; Mysteryland viert namelijk haar 30ste verjaardag. Tijdens het festivals zijn er vele muziekgenres; een breed scala aan EDM en daarnaast ook veel Urban, R&B en hiphop acts. Dit festival is geschikt voor vrijwel iedereen; er zit ongetwijfeld een genre bij wat jij fantastisch vindt. Het is de knallende afsluiting van het prachtige festivalseizoen.

Bezoek onze report pagina voor inspiratie van onze reporters!