En wel voor het Summer Daze Festival, een gratis festival op Malta met een behoorlijke line-up. Kijk je met me mee naar dit avontuur? 

Even kort over Malta: Malta telt zo’n 460.297inwoners op een oppervlakte van 316 km² en is een Zuid-Europese dwergstaat gelegen in de Middellandse Zee. Malta was een Britse kolonie en rijden daarom aan de linkerkant van de weg. Heel gek, maar went snel!

Voordat we vertrokken hadden we een programma toegestuurd gekregen met veel activiteiten, die we deze trip gingen doen. Dinsdag 13 augustus was het zo ver, mijn zus en ik vlogen om 12:00 s ‘middags richting Malta voor een zussentripje. We waren niet alleen uitgenodigd om naar het Summer Daze festival te komen, maar ook om het land zelf te ontdekken!Rond 3 uur in de middag landde wij op Maltese bodem. Wij werden gelijk opgehaald en naar ons hotel gebracht. Malta is niet erg groot dus we waren binnen 20 min bij ons hotel. We sliepen in het Quaint Boutique Hotel, een mooi hotel in een prachtig straatje, midden in Rabat.

Om 20:00 werden wij opgehaald in de lobby om te gaan eten met de groep. Zij sliepen ook allemaal in hetzelfde hotel en kwamen allemaal vanuit andere landen: Engeland, Italië en Spanje. We waren een groep van 8 mensen totaal met allemaal verschillende functies om Summer Daze in de spotlights te zetten. Zo werkte er mensen bij de krant, bij een festivalorganisatie, maar ook bijvoorbeeld voor een magazine. De eerste avond hebben we lekker gegeten bij L’agape, een restaurant met Maltese gerechten. 

Woensdag 14 augustus 2019 

Tijd voor onze eerste, volle dag op Malta! Vandaag op het programma: Ontbijten, naar Valletta, bezoek aan de St John’s Co Cathedral, om 12:00 uur de salut bekijken bij Upper Barrakka & Saluting Battery, lunchen bij Muza en in de avond: feesten op Summer Daze Festival dag 1. 

In de loop van de dag waren er dingen gewijzigd in het programma van het festival en later zelf ook de locatie. Vanwege de harde wind, werd de locatie gewijzigd naar Club Uno, vlakbij de originele locatie van Summer Daze: Ta Qali National Park. Omdat het festival oorspronkelijk om 16:00 begon, maar verplaatst werd naar 19:00, konden we wel lekker door tot 04:00 i.p.v. 02:00 uur! Om 20:15 werden wij met de groep opgehaald om naar Summer Daze Festival te gaan, allemaal heel nieuwsgierig aangezien we niet goed wisten wat we konden verwachten. 

De eerste dag van Summer Daze had een goede techno line-up met namen zoals: Loco Dice, Paul Kalkbrenner en Green Velvet. De gewijzigde locatie was voor techno echt perfect! De sfeer was top, heel anders dan in Nederland, leuk te zien en mee te maken. Mijn favoriet deze avond was Monki, voor mij nog een onbekende artiest maar wat kan zij draaien! 

Donderdag 15 augustus 2019 

Vandaag op het programma: Ontbijten, bezoek aan de Hagar Qim Temples & Mnajdra Temples, lunchen bij Restaurant Dive in en in de avond weer losgaan op Summer Daze Festival dag 2. 

Na een powernap te hebben gedaan was het tijd om ons klaar te maken voor dag 2! Vandaag was het bijna windstil en was het op de originele locatie van Summer Daze: in het Ta Qali National Park. Vandaag op het menu: James Arthur, Tyga en David Guetta! Om 19:30 werden we weer opgehaald vanaf het hotel en reden we naar de locatie van Summer Daze. 

Summer Daze Festival 2019

Net zoals gister stonden we op een VIP-deck, waar we goed zicht hadden op de stage en het publiek. Tussen de artiesten door was er telkens een half uurtje “change over”, in die tijd kon je even chillen en een drankje halen voordat de volgende artiest begon. De locatie van Summer Daze was echt enorm, er was 1 grote stage met veel ruimte voor genoeg mensen! 

Vrijdag 16 augustus 2019 

Om 01:30 lagen wij in bed en om 04:30 ging onze wekker al. Wij werden om 05:00 uur opgehaald vanuit het hotel zodat we op tijd op het vliegveld waren. Om 07:40 vlogen we terug naar Nederland. 

Ik ben nu aan het einde van deze report en ik heb het met een glimlach geschreven. Julia en ik hebben ontzettend genoten van deze ervaring op Malta, de mensen in de groep, het lekkere eten en het leuke festival. Wil je nou meer beelden van Malta zien? Check dan mijn vlog: hier.

Summer Daze Festival