Zoek op de website:

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Rootzz in MEZZ

30/10/2021 @ 19:00 - 31/10/2021 @ 01:00

ROOTZZ is hét eendaags indoor festival met de beste hedendaagse country, singer-songwriter, blues, folk en andere vormen van rootsmuziek, dat zich afspeelt in de voor dit genre perfecte entourage van MEZZ. Voor ROOTZZ slaan het nieuwe boekingskantoor Harvest Music (voortgekomen uit eerdere partner Zwaardvis Music) en MEZZ de handen ineen. Eerdere jaren stonden artiesten als Baptiste W. Hamon, Luke Winslow-King, Willy Tea Taylor en Judy Blank op de planken bij ROOTZZ. Alle artiesten vinden qua inspiratie hun oorsprong in het muzikale erfgoed van het zuiden van de VS, maar met ieder hun eigen twist en inspiraties, live gepresenteerd in het zuiden van ons eigen land.

Tickets zijn te koop voor € 20 euro.

Met deze editie: Tim Knol & Blue Grass Boogiemen, Mercy John ,Hannah Mae Music, Dan Tuffy – songwriter/producer & Sam & Julia

Tim Knol & Blue Grass Boogiemen
Tim Knol & Blue Grass Boogiemen vormen een voorbestemd huwelijk. De karakteristieke klank van Knols stem kleur perfect bij het palet akoestische klanken van de Blue Grass Boogiemen. Op het gezamenlijke album ‘Happy Hour’ (2019) meanderen de fraaie zanglijnen door de – vaak virtuoos uitgevoerde – instrumentatie als een rivier door de Noord-Amerikaanse Appalachen, de bron van de bluegrass. De release werd gevolgd door een uitgebreide festivaltour: van Zwarte Cross tot Lowlands en de veelsterrenrecensies en positieve berichten in de nationale media vlogen je om de oren. Nu komt het even aanstekelijke als virtuoze bluegrassgezelschap naar Breda!

Mercy John
Met de release van zijn debuut ‘This Ain’t New York’ werd John Verhoeven alias Mercy John al geroemd om zijn songschrijverschap. Met ‘Let It Go Easy’ bleek dat hij ook in staat was nog een diepere laag in de creativiteit aan te boren. Dat had dan weer te maken met de angsten en demonen die aan de oppervlakte kwamen, iets wat paradoxaal genoeg gebeurde naar aanleiding van het succes van de debuutplaat. De persoonlijke rampspoed heeft een prachtplaat opgeleverd. De americana-invloeden zijn gebleven, maar de sound is wat rauwer en de song soms steviger. De reacties van zowel fans als media op ‘Let It Go Easy’ zijn lovend, en Verhoeven heeft zich helemaal herpakt. Klaar om met zijn band op volle kracht zijn nieuwe werk live te spelen.

Hannah Mae
Als je onder de vleugels genomen wordt door Ilse DeLange, dan is dat zowel een erkenning van je talent als een geweldige impuls voor je carrière. De in Drenthe geboren en getogen singer-songwriter Hannah Mae heeft getekend bij het label van DeLange en bracht in het najaar van 2019 haar debuutsingle ‘Back To You’ uit. De single werd verkozen tot TopSong op NPO Radio 2 en behaalde ruim 6,5 miljoen streams. Inmiddels heeft Hannah Mae meerdere songs geschreven en opgenomen in Nashville. De nieuwste single ‘Little Things’ schreef ze met Rob en Matthew Crosby. De thematiek van het liedje – het zijn de kleine dingen die het doen – vormt een mooi contrast met haar toekomst, want die wordt ongetwijfeld groots.

Dan Tuffy
Okee, toch niet 100% NL, die line up. Want singer-songwriter Dan Tuffy komt oorspronkelijk uit Australië, echter resideert al 20 jaar in Nederland. Zijn album ‘Songs From Dan’ (2017) werd door muziekblad OOR betiteld als een meesterwerk, zijn nieuwe album ‘Letters Of Gold’ (2020) kan ook weer rekenen op jubelbesprekingen. Speciaal voor deze show brengt Tuffy de getalenteerde Madelief van Vlijmen mee op contrabas. Met invloeden uit een periode van nu tot bijna een eeuw geleden vormt deze show een samensmelting van storytelling, songwriting en pulserende akoestische grooves.

Sam & Julia
Sam van Ommen en Julia Schellekens leerden elkaar kennen tijdens een jamsessie en vonden elkaar in hun liefde voor de platenkasten van hun ouders. Ze gingen samen schrijven en muziek maken en ontdekten al gauw dat hun karakteristieke stemmen in samenzang meer zijn dan de som der delen. Hun EP ‘So Far, So Good’ (2019) werd de eerste release op I Love My Label, het label van Tim Knol. Het leverde ze een optreden op bij het tv-programma Vrije Geluiden en ze speelden meermaals live op nationale radio. Met enkel een piano, een gitaar, een oude drumcomputer en een stapel nieuwe verhalen gingen ze vervolgens werken aan wat hun debuutplaat moet worden. Met de vooruitgeschoven single ‘Crying At The Zoo’ is al een eerste tip van de sluier prijsgegeven. Daarop bewegen ze van de traditionele americana af richting de indie. Het maakt nieuwsgierig naar meer.

De Platendraaier – Wim Behre
Tussen de bands door verzorgt de Platendraaier Wim Behre voor de muziek. Als Wim achter de draaitafel staat is het alsof het universum aan je deur klopt. Vakkundig verzorgt hij de muziek met een heerlijke groove. Wim Behre is niet verantwoordelijk voor blessures of een kater, dus wees gewaarschuwd!

Gegevens

Begin:
30/10/2021 @ 19:00
Einde:
31/10/2021 @ 01:00
Evenement Categorie:
Site:
https://www.facebook.com/events/691803151352161

Locatie

MEZZ
Keizerstraat 101
Breda, 4811 HL NL
+ Google Maps