Op zaterdag 7 oktober heb ik Festyland 2023 bijgewoond, een festival dat zich over twee dagen uitstrekte en waarbij er de mogelijkheid was om te overnachten op de Festyland Camping. Dit was mijn zevende opeenvolgende jaar dat ik dit festival bezocht, en het was wederom een fantastische ervaring. De muziek, heerlijke gerechten en de geweldige sfeer trokken mensen van alle leeftijden aan.

De festivaldag ging om 16.00 uur van start in de namiddag. Voor de Max Verstappen en Formule 1-fans was er een aangename verrassing, want er stond een reusachtig scherm opgesteld waarop de race werd uitgezonden. Dit zorgde voor een opwindende en plezierige middag voor de Formule 1-liefhebbers.

Een van de eerste opvallende zaken was de opmerkelijke variëteit aan eetkraampjes en foodtrucks. Of je nu hunkerde naar klassieke streetfoodgerechten, internationale smaken, zoete lekkernijen, vegan opties of gewoon een smakelijke, stevige hap; Festyland bood voor ieder wat wils. Je smaakpapillen kwamen zeker aan hun trekken met deze culinaire variatie.

Festyland is zo diverse

Wat Festyland echt uniek maakte, was de diversiteit van het publiek, zowel qua leeftijd als muzieksmaak. Het festival bood meerdere zones met uiteenlopende muziekstijlen, waaronder: Mainstage, Tribute tempel, The club, Why show serious, The Pub, Smerrig, Sweaty disco, Donny summer danspaleis, Herrie met Gerrie, Sergeant peppers festivalcafe, De Plantenbus en Hemel te rijk. De muziekgenres varieerden van techno, pop, urban, hardstyle, live bands, house en alles daartussenin. Deze brede selectie zorgde ervoor dat iedereen, ongeacht hun muzikale voorkeur, een fantastische dag beleefde. De intieme opzet van het festival maakte het gemakkelijk om van de ene naar de andere locatie te gaan, en de sfeer op elke plek voelde aan als een warme omhelzing.

Echt alle leeftijden

Een opvallend kenmerk was de verscheidenheid aan leeftijden onder de festivalbezoekers. Van jongvolwassenen tot mensen in hun veertiger en vijftiger jaren, Festyland trok een publiek van alle generaties aan. Dit creëerde een boeiende en levendige atmosfeer, en het was inspirerend om te zien hoe muziek mensen van diverse achtergronden en leeftijden met elkaar verenigde.


Wat betreft de faciliteiten, Festyland scoorde hoog met voldoende toiletgelegenheid. Dit was zeker een opluchting voor festivalgangers die gewend zijn aan lange wachtrijen bij andere evenementen.

Creativiteit verspreid over het festival

Het entertainmentniveau was ook indrukwekkend. Naast de geweldige muziek waren er enkele creatieve en verrassende elementen die bijdroegen aan de feestelijke sfeer, bijvoorbeeld de rijdende dj-booth zorgde ervoor dat de muziek letterlijk door het hele festivalterrein werd verspreid. En dan nog De Redban stage, waar vollop snoep te verkrijgen was, dit had ik nog nooit eerder gezien.

Kortom, Festyland 2023 was een fantastische dag vol muzikale ontdekkingen, heerlijk eten en een geweldige sfeer. Het festival wist een divers publiek aan te trekken en bood voor iedereen iets bijzonders. Als je volgend jaar op zoek bent naar een geweldig festivalavontuur, zorg er dan voor dat Festyland bovenaan je lijst staat en blijf hun socials volgen zoals Facebook. Het zal je zeker niet teleurstellen.

Dit was voor ons de vierde keer Festyland dat wij er een report over maakten!