Nu kan ik écht eindelijk zeggen, eindelijk mag ik weer naar een écht festival met de normale capaciteit aan bezoekers. Al weken kijk ik er naar uit omdat het naast een super leuk festival met een geweldige line-up, ook nog eens een thuiswedstrijd is. Dubbel en super veel zin in mijn eerste échte festival in 2 jaar: Festyland.

Festyland

Festyland is een festival wat ontstaan is vanuit het 15 jarig bestaan van de BZB (Band Zonder Banaan) in 2008. De BZB is een Volkelse band waarvan een van de bandleden, 13 jaar geleden bij mijn ouders in de straat woonde. Mijn ouders kregen dan ook gratis kaartjes voor de eerste aantal edities. Ondanks dat ik toen nog heel jong was mocht ik al vrij snel met mijn ouders mee en was Festyland dus ook mijn eerste festival ooit!

Waar Festyland begon met één tent, is het festival dat zich de afsluiter van het festivalseizoen noemt, uitgeroeid tot een waar festival met inmiddels 8 stages. Wat ik persoonlijk erg leuk vindt is dat alle stages/tenten een andere muziekstijl hebben en dat er dus voor ieder wat wils is op het festivalterrein in Volkel.

Festyland

Het Festival

Op zaterdag 9 oktober was het zo ver, het was 18 graden en het zonnetje scheen. Alle ingrediënten voor een geweldig festival! Toen we binnenkwamen was het heel even wennen, al die mensen zo dicht op elkaar maar snel waren we er aan gewend. 

Allereerst gingen we muntjes halen wat overigens ook allemaal goed geregeld was. Binnen een paar minuutjes stonden we met een lekker flesje Desperados in ons hand in de Ballsroom tent. Hier was helaas geen Mart Hoogkamer te vinden maar DJ Kruzo heeft het dubbel en dwars goedgemaakt.

Festyland

Daarna zijn we naar de Desperados tent gegaan waar La Fuente ook weer heerlijk stond te draaienen we hebben de middag/avond afgesloten op de Mainstage. Op de main was allereerst Kraantje Pappie te vinden, daarna mijn Brabantse favoriet Zanger Kafke, Antoon en als grootste klap op de vuurpeil: FeestDJRuud. Voor de lezers en kijkers die al meer blogs en vlogs hebben gezien weten dat ik stad en land afreis om FeestDJRuud te zien optreden. Ook afgelopen zaterdag wist hij Festyland echt weer volledig op zijn kop te zetten met alle attributen die er bij horen. Het was de beste eindshow die ik maar kon wensen!!

Top feestje

Al met al was het dus écht weer een geweldig feestje, de aankleding was top, er waren voldoende eetgelegenheden, toiletten (en toiletpapier) en het weer werkte ook top mee. Ik zou dan ook iedereen aanraden om je kaarten voor volgend jaar alvast te bestellen en het festivalseizoen af te sluiten op Festyland. Dan ga je mij in ieder geval tegen komen:)!

Om nog een kleine impressie te geven van de dag heb ik ook een vlog gemaakt die je hieronder kunt bekijken. Mijn volgende feestje is aankomend weekend op het ADE in Amsterdam. Hier zal ik ook weer een report van maken. Wil je mij volgen en zien waar ik nog meer naar toe ga? Volg me dan op instagram @elisegrimbergen en like en abonneer op mijn Youtube kanaal.

Onze reporters waren ook aanwezig op vorige edities, lees ook het report van 2018 en 2019!

Tot de volgende!

[yotuwp type=”videos” id=”EEAqmYgovDo” ]

XOXO Elise