Wat een pech met dat noodweer afgelopen zondag, hè? Het heeft behoorlijk wat gevolgen gehad voor diverse festivals in Nederland en België. Helaas moesten Awakenings, Bospop en Wildeburg hun evenementen annuleren. Dat is echt balen!

Awakenings Summer Festival

Gisterochtend kondigde de organisatie van Awakenings helaas aan dat het festival op zondag niet kon doorgaan. De camping moest worden ontruimd en de bezoekers werden gevraagd om rustig het terrein te verlaten. Via de website werd uitgelegd waarom deze moeilijke beslissing is genomen. De zware weersomstandigheden die later op de dag werden verwacht, maakten het noodzakelijk om de veiligheid van iedereen ter plaatse te waarborgen. Het spijt ons enorm dat het festival niet kon plaatsvinden onder deze omstandigheden. Lees ons report van 2022 om een beeld te krijgen van het festival.

Bospop

Helaas moest ook Bospop in het Limburgse Weert de zondag van het festival vroegtijdig beëindigen. Rond elf uur werd via verschillende kanalen, waaronder sociale media, het nieuws verspreid. De lokale overheid en de organisatie hebben in overleg besloten om het festival vanwege het extreme weer uit veiligheidsoverwegingen af te gelasten. Alle aanwezigen op de camping werden vriendelijk verzocht om rustig en zo snel mogelijk naar huis te gaan. We begrijpen dat dit teleurstellend was voor iedereen die zich verheugde op een geweldige dag op Bospop.

Wildeburg

Op zondagochtend deed de organisatie van het Wildeburg festival in Flevoland in eerste instantie een oproep aan bezoekers om hun tenten en spullen stevig vast te zetten vanwege het voorspelde noodweer. Echter, later is er besloten om het festival uiteindelijk niet door te laten gaan. Het was een moeilijke beslissing die genomen moest worden in overleg met de hulpdiensten. De veiligheid van iedereen heeft altijd de hoogste prioriteit en met de huidige weersverwachting was het de enige juiste keuze om de zondag van Wildeburg af te lassen. We begrijpen dat dit een teleurstelling was voor alle festivalgangers, maar veiligheid gaat boven alles.

Gisteren stonden er ongeveer 33.000 mensen gepland voor Awakenings en 25.000 bezoekers voor Bospop. Het KNMI had voor zondagmiddag code oranje afgegeven en waarschuwde voor onweersbuien, regen, hagel met een diameter van twee tot vier centimeter en zware windstoten van 75 tot 100 km per uur.