Een deel van de line-up voor het Hongaarse Sziget Festival 2024 is onthuld met een indrukwekkende reeks artiesten. Onder andere Fred again.., Martin Garrix, Sam Smith, Stormzy, Louis Tomlinson, Four Tet, Big Thief, Fontaines D.C., Aurora en Becky Hill zullen het podium betreden in Boedapest. Ook de recent gekozen Nederlandse Songfestival vertegenwoordiger Joost maakt zijn opwachting. Vanuit de Benelux komen ook Pip Blom, Warhaus en ANOTR naar Boedapest. Sziget, dat plaatsvindt van 7 tot en met 12 augustus 2024, belooft een spectaculaire muzikale ervaring te worden.

De Nederlandse dj en producer Martin Garrix is een van de headliners van het Sziget Festival. Hij komt op 10 augustus naar The Island of Freedom. De organisatie kondigt ook superster Sam Smith aan, die het publiek zal betoveren met hun soulvolle stem en spectaculaire performance. Nog meer Britse charme komt er naar Sziget in de vorm van Stormzy. De rapper uit Londen staat bekend om zijn energieke shows en met de meest veelzijdige stem in de grime-scene. Dj en producer Fred again.. sluit op dinsdag 12 augustus het festival af. Er zullen nog meer headliners worden aangekondigd voor het zesdaagse festival.

Joost, Nederlands Rapfenomeen naar Sziget Festival

Ook de Nederlandse rapper Joost komt naar Sziget. Afgelopen maandag werd bekend dat hij volgend jaar naar het Eurovisie Songfestival zal gaan en naast Zweden kan hij nu ook Boedapest in zijn agenda zetten. De Friese rapper is populair in de Benelux, maar heeft inmiddels ook een serieuze status in Duitsland en Oostenrijk – en ook in Boedapest kan hij de harten van meer dan 100 andere nationaliteiten veroveren.

Nog meer namen onderweg

De organisatie kondigt daarbovenop nog 35 acts aan. Louis Tomlinson, Big Thief, Fontaines D.C., Aurora, L’Impératrice, Yard Act, Warhaus, Joesef, Nova Twins komen volgend jaar naar Sziget. Daarnaast is er ook veel elektronische muziek, van onder meer Four Tet, ARTBAT, Honey Dijion, Richie Hawtin, Overmono, Nia Archives, Eris Drew & Octo Octa. Later zullen er nog meer namen worden toegevoegd.

Sziget is een van de grootste festivals van Europa. Het Óbuda-eiland wordt ondergedompeld tot The Island of Freedom en verspreid over zes dagen zijn er honderden artiesten uit heel de wereld te zien. Ook zijn er workshops, circus, sport, theater, kunst en meer. Jaarlijks trekken er duizenden Nederlandse en Belgische bezoekers naar Sziget om daar een festival met een vakantie te combineren en die combinatie lijkt populairder dan ooit.Festivaltickets direct in de verkoop

Met deze eerste reeks namen, gaan ook de festivaltickets weer in de verkoop. Early Bird tickets waren eerder al direct uitverkocht. Vanaf nu zijn Full Festival Passes en 3-Day Passes verkrijgbaar via www.szigetfestival.com/nl. Kamperen op The Island Of Freedom is inbegrepen – op heel veel plekken van het festivalterrein mag je een tentje opgooien.

Ook in 2024 reist de Sziget Express weer naar Sziget Festival Boedapest. Deze internationaal bekende festivaltrein brengt jaarlijks duizenden Szitizens van Nederland naar Hongarije. Tickets voor de groenste reisoptie zijn te koop bij organisator Festival Travel.

2024 LINE UP SO FAR

(A-Z), Fred again, Martin Garrix, Sam Smith, Stormzy+++ AMÉMÉ, ANOTR, Argy, ARTBAT, Aurora, Becky Hill, Big Thief, Blondshell, Chloé Caillet, Crystal Fighters, Dagny, Dom Dolla, Ellen Allien ,Eris Drew & Octo Octa, Fideles, Fontaines D.C.,Four Tet, Grandson, Honey Dijon, Joost, Joesef, Joker Out, LIBERATO, L’Impératrice, Louis Tomlinson, MEUTE, Nia Archives, Nova Twins, Overmono, Pip Blom, Richie Hawtin, Warhaus, Wednesday, Yard Act, Zoe Wees. Meer volgt later…