Freshtival 2017

Freshtival 2017 | Festivallovers het festival blog

Freshtival 2017 belooft heel wat. Mijn early bird ticket is al binnen. Zonder enige twijfel mijn favoriete festival in Nederland. Traditiegetrouw ben ik iedere eerste Pinksterdag in het zonnetje aan ‘t Rutbeek te vinden. Met de voetjes van de vloer. Of in het zand, aan het Enschedese strand.

Freshtival, het vriendelijke festival voor écht iedereen

Ieder jaar met Pinksteren is dan zover, Freshtival. Een kleurrijk, vriendelijk voor iedereen festival aan het prachtige meer ‘t Rutbeek in Enschede. Tussen de groene bomen aan het water versieren verschillende area’s het multiculturele terrein. Er zijn foodtrucks, de plaatselijke salsaschool, grappige activiteiten en attracties. Lekker zonnen aan de Costa del Fresh en chillen in het reuzenrad.

Freshtival 2017 | Festivallovers het festival blog

Freshtival staat voor dance, hip hop, hard style, Nederlandstalig en eigenlijk alles en iedereen die op een podium thuis hoort. Helemaal uit je dak en gehak in de Superbash tent. De Rebellenclub is de tent waar Wildstylez en The Partysquad al eens optraden. Ook artiesten als Steve Aoki, Feest DJ Ruud, Headhunterz, Jett Rebel, Brennan Heart, East & Young (upcoming DJ duo met Marc Vano, de broer van organisator Eric!) en Guus Meeuwis mogen Freshtival aan hun Cv toevoegen. Zeer kleurrijk en veelzijdig dus. De line-up voor Freshtival 2017 is nog niet bekend maar belooft heel veel spannends, en vooral eigenlijk heel veelzijdigheid. De mainstage is alsnog de basis voor het festival waar de beste DJ’s van het moment draaien. Met als hoogtepunt een mix van het jaar afgesloten met een onvergetelijke vuurwerkshow.

Het enige kleine nadeel waarmee Freshtival kampte was de infrastructuur. Zo mooi als het terrein is gelegen in de bossen, zo lelijk kan het zijn hier in en uit te rijden. In tegenstelling tot Rome is er namelijk maar één weg die naar Freshtival leidt. Maar met de komst van de camping is dit probleem natuurlijk in één klap opgelost. Hatseflats!

Freshtival 2017 wordt weekendfestival

Freshtival voelt intiem, grotesk, veilig en plezierig. Het doet aan als een klein festival. Maar zo klein is dit vriendelijke festival allang niet meer. Dit jaar is er zelfs, voor het eerst, een dag bij aangeplakt. Freshtival 2017 introduceert een tweede festivaldag én een heuse fresh camping, van 3 tot en met 5 juni 2017. En groot gelijk hebben de mannen van Absolutely Fresh. Want één dag dansen en sjansen in het gezellige Twente gaat werkelijk te snel voorbij. Ik hoop dat ondanks de groei van Freshtival 2017, dit fantastisch fijne festival qua beleving en identiteit niets inlevert.

Freshtival 2017 wordt wederom een bom van kleuren, stijlen, culturen, lekker eten en drinken, attracties, hilariteit en goede humor. Dus jij wil ook naar Freshtival 2017. Er zijn alleen nog early bird tickets voor het gehele weekend verkrijgbaar. Maar ach, de volle mep betalen is alsnog een koopje. Kijk snel op de website van Freshtival 2017 voor tickets.

Freshtival 2017 | Festivallovers het festival blog

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial